Inspiration

Projektgalleri

Forside » Cases

Gå på opdagelse blandt de mange boligejercases, der er udarbejdet i samarbejde med vores kunder

Allboligejercases

Totalrenovering og ny tilbygning fremstår som et tidløst mesterværk

Boligejercase En klassisk drøm bliver til virkelighed Familien drømte om flere kvadratmeter og en totalrenovering af deres villa fra 1916. Sammen med arkitekt Morten Dalsgaard fik familien sat streger og ord på deres ønsker og behov for deres omfattende byggeprojekt.For at holde den økonomiske ramme blev omdrejningspunkterne for byggeprojektet: husets arkitektoniske stil, materialevalg og husets klimaskærm. Familien ønskede også at forbedre indeklimaet og reducere deres energiforbrug ved, at efterisolere tag, ydermure og udskifte radiatorer til gulvvarme.God dialog med kommunenAt tegne en tilbygning til familiens bevaringsværdige villa var en spændende opgave, som kræver stor forståelse for denne hustype. Huset er bevaringsværdig i klasse…

Fra rækkehus med energispild til mønstereksempel

Boligejercase En drøm om grøn omstilling Parret overtog et familieejet 70’er-rækkehus og havde et ønske om at omstille sig til en mere bæredygtig livsstil. I samarbejde med arkitekten udarbejdede de en ambitiøs plan, der inkluderede flere grønne initiativer i forbindelse med deres forestående totalrenovering.På trods af at naturgas på dette tidspunkt var billigere end elektricitet, besluttede familien alligevel at skifte fra naturgas til en luft-til-vand varmepumpe. Denne beslutning gav dem ikke blot økonomiske fordele på kort sigt, men også en markant forbedring af deres daglige komfort og indendørs temperatur.Set i et større perspektiv ønskede familien, at deres hjem skulle være mere…

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi

Boligejercase Fra slidt hus til liebhaverboligArkitekttegnet renovering fordoblede 1950’er-husets værdi og gav familien en bolig med god plads til at nyde livet hjemmefra. Huset i Virum fra 1955 med tilbygning fra 2002 blev totalrenoveret efter alle kunstens regler og fik ny planløsning.Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter rådgav familien til at prioritere at få givet boligen et flot, sammenhængende arkitektonisk udtryk. Med ny pool og terrasse i haven og en smuk makeover af huset fik arkitekten skabt en flot liebhaverbolig.Den arkitekttegnede ombygning har givet familien et unikt veldisponeret og komfortabelt hjem, og tiltagene har samtidig øget husets værdi markant. Beboerne fortæller, at…

Sammenlægning af lejligheder i stueetagen

Boligejercase Ideer fra m4 ArkitekterFor at få gode idéer til at skabe den bedst mulige planløsning og et bedre indeklima kontaktede familien m4 Arkitekter.Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med sammenlægning af lejlighederne og foreslog en forbedret rumfordeling og en gennemgribende modernisering af lejligheden.Plads til hele familien i lejlighedenSammenlægningen af de to lejligheder betød, at familien fik 140 kvadratmeter at brede sig på. Og ikke alene fik de mere plads.Efter rådgivning fra arkitekten fik familien tegnet og bygget en harmonisk lejlighed med en godt gennemtænkt planløsning.God plads til gæsterFamilien ønskede at få skabt et køkkenalrum og en stue, hvor der var plads…

Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret

Boligejercase Vigtige dele blev renoveretBedre Byggeskik-villaen fra 1926 og det tilstødende orangeri trængte til modernisering og renovering. Oprindeligt ønskede beboerne at få totalrenoveret hele villaen.Det endte dog med, at de til en start besluttede at fokusere på nogle udvalgte områder. For boligejerne var det vigtigt, at de dele af boligen, som blev renoveret, blev renoveret med omsorg for bygningens karakter.Køkkentilbygning totalrenoveretArkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp boligejeren med at komme i mål med projektet. Arkitekten foreslog, at der i forbindelse med renoveringen blev lavet midlertidigt køkken i spisestuen. Så kunne køkkentilbygningen blændes af og moderniseres, uden at det ville støve i…

Funkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning

Boligejercase Arkitektrådgivning hjalp familien videreFunkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter. Familien med to børn på 9 og 12 år var glade for deres 1930’er-hus i Valby. Både beliggenheden i et hyggeligt lokalområde og selve huset og haven betød at familien helst ville blive boende.Dog var de bevidste om, at husets areal på 104 kvadratmeter på længere sigt ville være for lille. Oprindeligt var det planen, at børnene skulle have indrettet værelser i kælderen.Men da der blev målt forhøjet radon-niveau i kælderen, skulle der tænkes helt nyt i boligen. Familiens vigtigste prioritet var nu,…

Typehus fik nyt havedesign og pool

Boligejercase Haven trængte til opgraderingHuset i Holte fra 1971 havde med sine 218 boligkvadratmeter og 104 kvadratmeter kælder god plads til familien på 4. Med haven grænsende op til skoven var beliggenheden helt ideel. Men beboerne syntes, at boligen og især udearealerne og haven trængte til en opdatering. Derfor kontaktede de m4 Arkitekter og arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at komme videre med projektet.Efter Idé-workshop med arkitekt Thomas Hjort henviste arkitekten til havedesigner Henrik Funk fra Drømmehjem. Havedesigneren besøgte familien og designede haveindretningen i detaljer, mens m4 Arkitekter designede garage, skur og indgangsparti. For både arkitekt og havedesigner var det en spændende…

Murermestervilla fra 1950’erne fik tilbygning

Boligejercase Murermestervilla fra 1950’erne fik tilbygning efter arkitektrådgivningMurermestervillaen fra 1952 i Brønshøj føltes for trangt for familien. I løbet af årene var familien blevet større. Nu bestod den udover forældrene af tre børn på 6, 8 og 11 år plus en hundehvalp. Det var ikke oplagt, hvordan der skulle blive plads til tre børn – endsige 3 teenagere indenfor de kommende år.Så beboerne var i tvivl om hvordan de skulle gøre og spurgte sig selv: Skal vi flytte eller blive boende? Familien ønskede arkitektrådgivning. De havde fået anbefalet m4 Arkitekter af nogle bekendte.Tilbygning med vild haveudsigtSå de kontaktede arkitekt Thomas Hjort…

Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne

Boligejercase Rødmuret villa med sorte tilbygningerTilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne beliggende i Roskilde blev resultatet for denne familie efter rådgivning fra arkitekt Morten Dalsgaard. Arkitekten tegnede en tilbygning ud mod haven i kontrast til det eksisterende rødmurede hus.Tilbygningen blev opført og facaden blev beklædt med sort Superwood, som er et mere bæredygtigt materiale end trykimprægneret træ.Arkitekten foreslog at vælge brædder i varierende bredder, fordi det giver et fint lysspil i facaden. For at skabe et sammenhængende arkitektonisk udtryk blev de to tidligere opførte tilbygninger også beklædt med sort Superwood.Udsigt og dagslys fra alle verdenshjørnerEt gennemgående greb i ombygningen og…

Tilbygning og gårdhave til typehuset

Boligejercase Flere kvadratmeter og ny planløsningTidligere var indgangspartiet og indkørslen ikke designet optimalt. Når gæster kørte op ad indkørslen ”føltes det som om gæsterne kørte helt ind i os på terrassen,” fortæller beboerne.Beboerne savnede, at huset var bedre afskærmet fra indkørslen. Desuden drømte de om, at huset fik en glidende overgang og god sammenhæng med haven. Inde i huset ønskede de arkitektens bud på en ny planløsning med flere funktionsinddelinger, fordi typehuset var for åbent.Det var også problematisk, at køkkenet lå i midten af boligen og trukket tilbage fra dagslyset. Familien savnede flere rum i rummet, så alle kunne være sammen…

Tilbygning til den danske funktionelle villa

Boligejercase Godt eksempel på dansk funkisvillaOpgaven for arkitekt Morten Dalsgaard var at skabe en tilbygning til den danske funktionelle villa. Familiens murermestervilla fra 1935 i Hellerup er et godt eksempel på den danske funktionelle villa. Denne arkitektoniske stil udspringer fra den internationale funktionalisme og ofte bruges betegnelsen ”funkisvilla”.Funkis-arkitekterne drømte stort. De ville skabe enkle, smukke bygninger uden krummelurer og pynt. Tidligere stilarters hang til nostalgi blev anset som kikset og gammeldags.I Danmark opstod en regional udgave af den internationale funktionalisme. Den danske funktionelle villa udspringer af den danske håndværkstradition med murede villaer. Den danske byggestil blev kombineret med de nybrud og tiltag i arkitekturen, som opstod internationalt og blev kaldt funktionalisme. Tidløst og klassiskOverordnet set er…

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret

Boligejercase Bedre Byggeskik-huset fik mere havudsigtDe nye beboere var vilde med det perfekt beliggende Bedre Byggeskik-hus, men drømte om at få lavet nogle ændringer. Derfor tog de kontakt til arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter for at få kompetent rådgivning til ombygningen og renoveringen. Arkitekten havde gode råd til hvordan bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret.Et bevaringsværdigt hus har forskellige lovbestemte begrænsninger og krav, som skal overholdes for at bibeholde husets arkitektoniske kvaliteter. Arkitekt Morten Dalsgaard foreslog en nænsom ændring af facaden mod haven og havet for at udnytte husets skønne beliggenhed bedre.Facaden fik større vinduespartier i form af en ny terrassedør…

Nybygget palævilla i to etager

Boligejercase Idé-workshop gav inspiration til byggeprojektetFamilien vidste lige fra starten, hvad de ville have. De drømte om en klassisk palævilla med moderne komfort. Og de fik skabt deres drømmehjem: En arkitekttegnet, nybygget palævilla i to etager.I løbet af det første møde, Idé-workshoppen, omsatte arkitekt Thomas Hjort deres ønsker til en håndtegnet skitse af drømmeboligen.Arkitekten rådede dem til at få skabt villaen i en størrelse, som passede til resten af boligerne i området. På denne måde ville villaen passe harmonisk ind i omgivelserne.Familien synes godt om arkitektens forslag og valgte at gå videre med projektet. Efter skitseprojekt, myndighedsansøgning og projektering var lavet,…

Renovering af tilbygning til kolonihavehus med helårsstatus

Boligejercase På jagt efter den røde trådRenovering af tilbygning til kolonihavehus med helårsstatus forvandlede boligen totalt. Det trætte haveforeningshus, som lå i en hyggelig haveforening i København, havde behov for en gennemgribende makeover.Husets æstetiske udtryk manglede den berømte røde tråd både ude og inde, og beboerne trængte til kvalificeret arkitektrådgivning til renoveringen.Der skulle simpelthen en arkitekt på banen for at hjælpe med at få huset til at fremstå sammenhængende og harmonisk.Desuden var boligens indeklima ikke optimalt på grund af mangelfuld isolering, og planløsningen passede ikke længere til beboernes behov.Fem børnetegninger og en ønskeliste til arkitektenFamiliens to børn ønskede hver sit værelse,…

Tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Behov for mere plads i villalejlighedRå, ubehandlede betonvægge, listeloft i egetræ og panoramavinduer til haven rimer normalt ikke på klassisk murermestervilla fra 1920’erne. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter fik til opgave at tegne en moderne, karakterfuld tilbygning til Bedre Byggeskik-huset i København. Og brugen af de utraditionelle materialer til tilbygningen resulterede i en helt unik og praktisk hverdagsløsning til familieboligen.Familien faldt oprindeligt for den stemningsfulde villalejligheds dejlige rum, den skønne have og den rare overbo i murermestervillaen. Med ekstra disponible kvadratmeter i kælderen var der i en periode tilstrækkelig plads at brede sig på. Med tiden fik familien dog…

Ekstra værelse og totalrenovering af lejlighed på Frederiksberg

Boligejercase Ombygning af lejlighed gav ekstra værelse og mere dagslysLejlighedens ejer havde brug for et ekstra værelse i lejligheden. Med et boligareal på 79 kvadratmeter var der behov for kreative arkitektøjne til at gennemskue lejlighedens muligheder. Beboeren kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til en ny planløsning i lejligheden, hvor alle kvadratmeter blev udnyttet optimalt.Hvad der til gengæld ikke var så let at gennemskue var, hvordan rummene ville få nok dagslys. For at få dagslys på tværs gennem lejligheden foreslog arkitekten at rykke en døråbning et par meter. Samtidig med denne manøvre var det arkitektens idé, at døråbningen blev udvidet…

Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret

Boligejercase Skal vi flytte eller renovere parcelhuset?Skal vi vælge at blive boende i parcelhuset – eller flytte til noget andet? Disse spørgsmål er der mange, som stiller, når børnene er flyttet hjemmefra og tankerne om fremtidens otium rykker nærmere. Parret i et Johan Christensen parcelhus i Storkøbenhavn var i tvivl om de skulle renovere parcelhus eller flytte. De var glade for deres parcelhus, men også bevidste om, at det krævede ændringer af boligen, hvis de skulle blive.Beboerne ønskede derudover at få professionel sparring og inspiration til at bygge om og energirenovere resten af parcelhuset. En af de vigtige ombygningsopgaver var parcelhusets trange…

Tilbygning til rækkehus med restriktiv lokalplan

Boligejercase Hertil og ikke længere!Hvad gør man, når man gerne vil bygge til, men lokalplanen indeholder enormt mange krav til størrelse og udseende?Det var ikke en enkel opgave at lave en arkitekttegnet tilbygning til rækkehuset. Der gjaldt nemlig en meget restriktiv lokalplan for rækkehusene fra 1938 i Københavnsområdet.De detaljerede æstetiske rammer og krav om at overholde højder, bredder og byggefelter gjorde tilbygningen til en kompliceret opgave. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter tog udfordringen op og tegnede en millimetertilpasset tilbygning, som kommunen kunne godkende.Halvtræt havestue blev erstattet af ny tilbygningFamiliens rækkehus fra 1930’erne havde fået etableret en havestue i starten af…

Parcelhus fra 1960’erne fik ny planløsning og jordvarme

Boligejercase Ny planløsning i parcelhusetHvad stiller man op, når man har rigeligt med kvadratmeter i huset, men planløsningen ikke fungerer? En familie i Nordsjælland ville gerne bygge parcelhuset om og udnytte kvadratmeterne bedre. Husets beliggenhed og størrelse var fin. Med 201 m2 var der god plads til alle i familien inklusive de tre hjemmeboende teenagere. Men familien havde en drøm om at lave separat forældreafdeling og en afdeling til de store børn.Familien havde derfor brug for sparring og inspiration til en ny ruminddeling i parcelhuset. Desuden var der behov for bedre isolering i boligen, da familien brugte mange penge på at opvarme…

Ombygning af stor lejlighed i København

Boligejercase Cigarrøg i tapetet og rør på tværs i gangenMed en høj placering i ejendommen havde lejligheden god udsigt over træerne på Assistens Kirkegård. At boligen samtidig lå tæt ved Nørrebrogade gav lejligheden den perfekte blanding af god naturudsigt og storbypuls.Da parret besluttede sig for at købe den 154 kvadratmeter store lejlighed 3 år tidligere, var der ingen tvivl om, at boligen trængte til en kærlig hånd. Cigarrøgen sad i væggene og en nybygget brændeovn havde en uhensigtsmæssig rørføring på tværs af fordelingsgangens loft. Desuden var der etableret nogle nicher i stuen, som ikke passede så godt sammen med den højloftede…

Skimmelramt parcelhus forvandlet til 2-etagers drømmevilla

Boligejercase Huset var hårdt angrebet af skimmelByggeprojektet startede med det værst tænkelige udgangspunkt. Parcelhuset var hårdt angrebet af fugt, skimmel og råd under gulvet og i taget, og familien havde startet en forsikringssag. Vejen til en drømmevilla virkede lang.Familien kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til den omfattende ombygning og renovering af huset.Arkitekten hjalp med at se husets mulighederDa fugtproblemerne var blevet løst, var det tid til at se fremad og realisere familiens boligdrømme. Arkitekt Morten Dalsgaard foreslog at omdanne parcelhuset med fladt tag til en moderne villa i to etager.Familien besluttede sig for at tage ja-hat på.…

Nybygget funkisvilla med plads til teenageafdeling og hjemmekontor

Boligejercase Arkitektur, planløsning og materialevalgHuset skulle ligge på en drømmegrund, og familien havde mange ønsker i forhold til stil, planløsning og materialevalg. Derfor gav det bedst mening at at få lavet et arkitekttegnet hus, som var præcist designet til alle beboernes behov.Arkitekt Morten Dalsgaard arbejdede videre med familiens grundideer og foreslog selv løsninger, som optimerede huset med dagslys og en spændende planløsning.Funkishus skabt af 3 kuberDet var vigtigt, at familien fik privatbolig og kontor med separat indgang. Arkitekten opfyldte familiens behov ved at tegne det nye funkishus som tre forskudte kuber.De rektangulære kuber forskyder sig i forhold til hinanden i både…

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning

Boligejercase Fra dunkel til lys tilbygningArkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog familien at renovere tilbygningen og give den et helt nyt arkitektonisk udtryk.Et par i Hovedstadsområdet ønskede, at den dunkle tilbygning og den tilknyttede overdækkede terrasse blev optimeret med mere lys og luft.For at få mere dagslys indenfor i tilbygningen foreslog arkitekten at fjerne terrassens overdækning. Samtidig blev hele terrassen renoveret.Trappetrin til kaffepauserFamilien drømte om at skabe en bedre forbindelse mellem tilbygningen og den tilstødende terrasse og have. Tidligere opholdt familien sig enten på den overdækkede terrasse eller i haven.Der var ingen glidende overgang. Derfor tegnede arkitekten en smuk og…

Sammenlægning af lejligheder gav ekstra plads

Boligejercase Spise- og opholdsstue blev til forældresoveværelseDe to etager er forbundet med en fin og pladsbesparende spindeltrappe i hvidlakeret stål og træ. Det oprindelige soveværelse fungerer i dag som familiens spise- og opholdsstue og har adgang til en dejlig terrasse.På 1. salen er der etableret børneværelser i det oprindelige soveværelse og køkken, mens forældresoveværelset er placeret i lejlighedens oprindelige spise- og opholdsstue. Soveværelset har adgang til altan, hvorfra der er kig til kvarterets villaer.Det lille “byhus”Sammenlægningen af lejligheder gav familien den ekstra plads, de havde brug for.I dag står de med et fint lille “byhus” på 108 m2 med en dejlig,…

1960’er typehus fik facelift

Boligejercase Installationskrævende rum blev samlet midt i husetDet er svært at se, at det 290 m2 store parcelhus tidligere dannede rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, er blevet lagt sammen til ét stort åbent plan. Der er derudover kommet mere dagslys i boligen takket være de nye facadepartier i glas fra gulv til loft.Arkitekten foreslog at bygge de centrale rum op omkring en såkaldt installationskerne. Den langsgående ”kerne” består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Ved at samle disse rum midt i huset, har arkitekten…

Udvidelse af parcelhus med respekt for arkitekturen

Boligejercase ”Vinterhave” med udsigt til havenFamilien var glade for deres parcelhus fra 1960’erne med built-up-tag og en gennemført stil med rene linier. Men de manglede mere plads og drømte om et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven.Arkitekt Morten Dalsgaards løsning blev en vinkelbygning i samme enkle formsprog og materialevalg som det eksisterende hus.Udvidelse af parcelhus med originale metoder og materialerFor at bibeholde parcelhusets oprindelige udtryk valgte man at genanvende murstenene i den nye tilbygnings murværk. Desuden foreslog arkitekten at skabe tilbygningens konstruktionsdetaljer på nøjagtig samme måde som i 1960’erne. Derfor fik tilbygningen smigskårne udhængsbrædder og tilbagetrukket fundament…

Ombygning fra 3 til 5 værelses lejlighed

Boligejercase Ny planløsning flyttede køkken og badFamilien drømte om flere værelser, så de kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til at opfylde deres boligønsker. Familien ønskede forslag til, hvordan en almindelig treværelses lejlighed kunne ændres, så der kom flere rum. Den oprindelige lejlighed havde to stuer mod gaden, værelse, bad og et lille køkken placeret mod gården.Arkitekt Thomas Hjort foreslog at flytte køkken og bad ind til lejlighedens midte. Dermed kunne de nye værelser blive placeret langs facaderne og få glæde af dagslyset. Ændringerne skulle ske, uden at opgangens horisontale installationer som el, gas, vand og varme blev berørt. Det…

Gammel udestue forvandlet til lækkert orangeri

Boligejercase Udestuens konstruktion blev ændretFamilien var rigtig glad for deres udestue. Den gav dem nogle ekstra kvadratmeter, som de kunne boltre sig på, samtidig med at de kom tættere på haven. Også i årets kolde måneder. Men de store glasfacader og plasttaget overophedede udestuen. Når solen stod på, var den stort set ubrugelig på den varme tid af året.Løsningen blev en radikal ændring af udestuens konstruktion. Arkitekt Thomas Hjort valgte at bevare terrændækket og vægstrukturen, mens nye vindues- og dørpartier blev etableret ud mod haven. Ved at placere vindues- og dørpartierne ud mod haven, blev det nye orangeri langt mere fleksibelt…

Fra 1950’er hus til drømmebolig i to etager

Boligejercase Familien ønskede et åbent husEn familie i Hovedstadsområdet havde forelsket sig i et hus på grund af dets skønne beliggenhed. Huset lå ideelt lige ned til en sø og i et dejligt kvarter. Det kunne ikke fås bedre. Med barn nummer tre på vej var tiden inde til at føre drømmen ud i livet og få flere boligkvadratmeter.Det var vigtigt, at resultatet var et åbent hus, for familien ville gerne undgå, at alle isolerede sig i hver sit hjørne. De fravalgte at få en tilbygning, da de gerne ville op i højden. Derved kunne de få glæde af det flotte…

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Boligejercase Istandsættelse og energirenoveringDe nybagte boligejere i Københavns Nordvestkvarter stod med et kombineret dødsbo og håndværkertilbud. Familien var faldet pladask for byhusets charme og hyggelige gårdhave med adgang til en mindre sydvestvendt have.Alt var slidt og umoderne i det store byhus, og isoleringen var begrænset til 2 cm. tangmåtter fra den oprindelige opbygning. Derfor var en omfattende istandsættelse og energirenovering nødvendig for at få huset opdateret.Hus med stemningsfulde detaljerEt hus med sjæl har ofte unikke detaljer, som gerne må fremhæves. Det gjaldt også for byhuset, hvor arkitekten blandt andet hjalp med at skabe et stemningsfuldt kvistværelse til husets teenager. Kvistens hanebånd…

Husets kælder fik makeover og blev familiens yndlingsrum

Boligejercase Specialfremstillede glaspartier til karnappenFamilien ønskede sig mere dagslys, en større glaskarnap og mulighed for at lave en vinterhave i bungalowens kælder. Derfor kontaktede de arkitekt Morten Dalsgaard, som er specialist i renovering og fornyelse af private boliger.Løsningen blev en stor glaskarnap, der følger hele kælderetagens længde. Arkitektens udfordring var at lave en totalløsning i glas. Det krævede blandt andet speciallavede glaspartier og en særlig byggeteknik at sætte ruderne sammen og samtidig bevare konstruktionens rene udtryk.Lysindfald får rummet til at virke størreDe nye, store vinduespartier skaber forbindelse mellem ude og inde og visuelt er kælderen blevet en større del af uderummet.…

Moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen

Boligejercase Loftsrum blev renoveret og isoleretDet var vigtigt for beboerne, at husets originale stil blev bibeholdt. Projektets største udfordring blev derfor at give villaen mere komfort – med moderne byggematerialer, og uden at gå på kompromis med arkitekturen. Loftrummet på den store villa fra 1930’erne trængte til at blive renoveret og efterisoleret. Det samme gjaldt underetagens vestvendte glaskarnap.Boligens 206 m2 var løbende blevet vedligeholdt. Men for at kunne udskifte og efterfølgende isolere det nye loftrum, skulle tagkonstruktionen rettes op. Dernæst øges en smule i både højde og drøjde. Det bød på en del tekniske udfordringer, da huset for nylig havde fået…

Klassisk murermestervilla fik nyt liv

Boligejercase Bedre udnyttelse af kvadratmeterne på tagetagenFamilien i den klassiske murermestervilla fra 1926, et såkaldt Bedre Byggeskik hus, efterspurgte en bedre udnyttelse af kvadratmeterne i tilbygningens tagkonstruktion. I tilbygningen fra 1978 var der for meget spildplads. Familien ville gerne have en mere beboelig tagetage med en bedre udnyttelse af kvadratmeterne. Desuden trængte taget på det oprindelige hus til en kærlig hånd, så arkitekten foreslog at skifte det i samme ombæring.Det var vigtigt for familien at få mere dagslys ind på den nye tagetage. Derfor blev løsningen en glaskvist, som kobler de to tagetager sammen og som samtidig sørger for rigeligt naturligt…

Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig

Boligejercase Ny planløsning gav bedre dagslys i boligenFamilien faldt for villaens sjæl og gedigne materialer. Men boligen trængte til en kærlig hånd for at leve op til familiens ønske om en moderne og funktionel familiebolig. Derfor undergik huset en gennemgribende ombygning og modernisering. Arkitekt Thomas Hjorts nye planløsning har forvandlet husets originale, mørke entré til en lys hall, som byder beboere og gæster velkommen.Familiens ønske om et køkkenalrum blev realiseret ved at bryde en væg mellem spisestuen og et værelse delvist ned og placere det nye køkken i forlængelse af spisestuen. Den nye spisestue har fået direkte udgang til husets dejlige…

Modernisering af mørk baggårdslejlighed

Boligejercase Køkken blev totalrenoveret og åbnetEn familie i Københavnsområdet trængte til at få bedre dagslys i deres baggårdslejlighed. Den mørke lejligheds dybde var den største udfordring i forhold til at få lyset ind i boligens bagerste rum. Projektet krævede en omfattende ombygning og en række kreative løsninger for at øge mængden af dagslys. Køkkenet, som er lejlighedens hjerte, undergik en totalrenovering.I stedet for at holde rummene opdelte, foreslog arkitekt Thomas Hjort beboerne at “fjerne” det gamle køkkens mange hjørner. En del af bordpladen blev i stedet erstattet med et fritstående, multifunktionelt arbejdsbord. Dermed har familien både fået mere bord- og skuffeplads,…

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Boligejercase Terrassen blev tænkt ind i den samlede løsningUdelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Parcelhusets overdækkede terrasse og tilhørende have havde altid spillet en vigtig rolle for en familie i Hovedstadsområdet.I løbet af hele udendørssæsonen anvendte de terrassen til madlavning, ophold og sågar overnatning. Derfor var det vigtigt, at terrassen blev tænkt ind i en samlet ombygningsløsning, da familien ønskede sig flere kvadratmeter i boligen.Haven blev inviteret ind i boligenArkitekten sørgede for, at familien fik en moderne tilbygning med en spisestue, hvor store glasskydedøre forbinder spisepladsen med terrassen. Spisestuens direkte adgang til…

Ny 1. sal gav lys, luft og plads i 1960’er parcelhuset

Boligejercase Fra fladt tag til himmelkigFamilien drømte om mere plads i parcelhuset, men ønskede ikke en tilbygning, der ville tage plads fra haven. Ved at bygge til i højden undgik familien at tage af pladsen i haven, og med etableringen af nye ovenlysvinduer og loft til kip fik huset et mere lyst og luftigt udtryk.Børnefamiliens oprindelige vinkelhus på 121 m2 i gulsten og med built-up tag havde dannet en fin ramme om familiens liv. Men pladsen var blevet for trang, og huset manglede både dagslys og bedre opbevaringsmuligheder.På den konto fik de en opholdsstue, to ekstra værelser og et stort fleksibelt…

Tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager

Boligejercase Husets oprindelige udtryk blev bevaretEn tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager, og hun fik egen indgang, bad og garderobe. Derudover blev der adgang til egen altan fra annekset.Det var vigtigt for familien, at anneksets tag og facader matchede hovedhusets oprindelige udtryk. Derfor valgte arkitekt Thomas Hjort at holde materialer og byggestil helt i tråd med hovedhusets arkitektur.Carport med mos på tagetAnnekset blev rykket væk fra hovedhuset og danner sammen med den nye carport et hyggeligt gårdrum, som byder gæster velkommen. Carporten er, ligesom hovedhuset og annekstilbygningen, opført med murede søjler og muret gesims, så bygningerne udgør et samlet…

Villa fra 1906 blev til moderne familiebolig

Boligejercase Udsigt over søenFamiliens nye hjem trængte til en større opdatering. Oprindelig var villaen blevet opført som to separate lejligheder, men havde længe fungeret som enfamilies-bolig. En gennemgribende og nænsom renovering forvandlede huset til en sammenhængende drømmebolig for de nye ejere.En af de væsentligste årsager til at ejerne købte huset var den nærliggende sø og det naturskønne område. For at få større udbytte af udsigten, valgte arkitekt Thomas Hjort at lade køkken og stue bytte plads. Det har betydet, at familien i dag kan nyde udsigten over søen fra sofaen.Totalrenovering gav bedre dagslys og mere funktionel indretningFor at få mere dagslys og…

Ombygning af 1970’er klods

Boligejercase Huset krævede en omfattende renoveringDet var den skønne beliggenhed og boligens potentiale, som familien faldt for, da de købte 1970’er-typehuset. Huset lå perfekt placeret på en lille forhøjning i landskabet med udsigt til sø, fjord, mark og skov. Den gode placering opvejede, at parcelhuset skulle gennemgå en omfattende renovering, hvor både tag, vinduer og facader skulle udskiftes.Før ombygningen fremstod huset fra 1970’erne tidstypisk med built-up tag, skalfacade og kvadratiske vindueshuller. Familien ønskede sig en bedre planløsning, hvor boligens potentiale og placering blev fuldt udnyttet. Det førte en gennemgribende ombygning med sig.Mindre tagterrasse fik mere læDen midterste del af bygningen var…

Murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter

Boligejercase Mere dagslys og bedre udsigtEn familie i Hovedstadsområdet havde kastet deres kærlighed på et lille, gammelt murermesterhus i naturskønne omgivelser.Husets 128 m2 var ikke stort nok til familien med to kommende teenagere. Desuden havde boligen energimærke E og et tag, der trængte til at blive skiftet.I forbindelse med renoveringen sørgede arkitekten for at placere alle hovedrummene mod sydsydvest for at få mest mulig dagslys indenfor. Der blev etableret store vindues- og dørpartier mod haven og den overdækkede terrasse for at få god udsigt til udendørsarealerne.Det var derfor nødvendigt at lave omfattende forbedringer af huset for at tilgodese familiens pladsbehov og…

Nybyggeri med havudsigt fra badekarret

Boligejercase Udsigt til haven og havetDet er en velkendt udfordring at bygge kystnært, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Derudover er kommunerne særdeles opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at tegne en klassisk historicistisk villa, som levede op til alle byggerikravene for området. Bygningens hovedrum er alle placeret med udsigten for øje.Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der strømmer fantastisk flot dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven. På førstesalen er der havudsigt fra soveværelset og direkte,…

Ny kælder med lækkert luksusbad

Boligejercase Plads til flere på samme tidFamilien i Storkøbenhavn så mulighederne i at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. De havde dog brug for gode idéer og rådgivning til at få udnyttet kvadratmeterne bedst muligt. Arkitekten foreslog at lægge to tilstødende rum sammen for at få god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle have flere forskellige funktioner, og det krævede en gennemtænkt indretning. Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på samme tid og samtidig bevare privatlivet.Smarte funktionsnicher og privatlivArkitektens løsning blev at inddele det nye luksusbad i adskilte nicher med forskellige funktioner. Badeværelset blev indrettet omkring…

Trætilbygning med højt til loftet og kig til havens frugttræer

Boligejercase Glaspartier og nem adgang til det friDen nye trætilbygning fik en højloftet stue med store glaspartier, der har givet frit udsyn til den smukke have. Arkitekt Thomas Hjort skabte en niveaufri adgang til den dejlige lille træterrasse, der fungerer som overgang mellem stue og have. På terrassen kan familien nyde at se på de smukke gamle frugttræer i haven.Selv når familien opholder sig i den nye stue, får de – takket være de store vinduespartier – fornemmelsen af at sidde under æbletræerne. Udover at sørge for god udsigt til haven, har arkitekten tænkt over lyden i den højloftede stue. Et listebeklædt…

Tilbygning med klassiske detaljer

Boligejercase Stil blev bevaretEn familie i Københavnsområdet havde brug for mere plads i det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet. Familien tog kontakt til m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjort foreslog, at huset fik en tilbygning med klassiske detaljer. En stram lokalplan gav nogle begrænsninger, men arkitekten tegnede tilbygningen, så den stilmæssigt kom til at passe til det oprindelige hus.Arkitekten sørgede for at tilbygningens facade fik mange fine bygningsdetaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri.Udsigt og nem adgang til havenUdover at…

Tagudskiftning og energirenovering af byhuset

Boligejercase Naturskifer og zink til tagetHuset var mørkt, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsyn. Ovenikøbet var taget nedslidt, og husets ineffektive isolering trængte hårdt til en udskiftning. Arkitekten sørgede for at familiens bolig fik en gennemgribende opdatering. Det nedslidte tag blev udskiftet med lagt flot naturskifer.Naturskifer er et meget holdbart og klimavenligt materiale, som også passer smukt til byhusets arkitektoniske udtryk. Kvistenes tage og sider er blevet beklædt med zink for at forlænge levetiden. Desuden er zink et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer, hvilket passer godt sammen med de andre materialer.Tagterrasse gav dagslys og udsigtI forbindelse…

Herlighedsværdien steg, og varmeregningen faldt

Boligejercase Tidligere tilbygning blev erstattet med en nyFamilien i Hovedstadsområdet drømte om at få renoveret og opdatereret deres murermestervilla fra 1950. De tog derfor kontakt til m4 Arkitekter for at få rådgivning og idéer til at komme videre med projektet.Arkitekt Morten Dalsgaards løsning indebar til dels, at den tidligere tilbygning blev erstattet med en ny.Derudover blev murermestervillaens førstesal moderniseret med en række tiltag, som gav øget komfort og en øget mængde dagslys.Ny tilbygning trak haven indenforDen gamle tilbygning blev revet ned og erstattet af en ny, som både er velisoleret og har givet bedre udsigt til haven. Arkitekten foreslog at give…

Tilbygning gav himmellys og havekig

Boligejercase Tilbygning i to niveauerHusets beboere manglede flere boligkvadratmeter og en bedre sammenhæng mellem huset og haven. Familien fik rådgivning hos m4 Arkitekter, og arkitekt Morten Dalsgaard udvidede boligarealet med en rummelig tilbygning og to terrasser.Den nye tilbygning føjede 51 ekstra kvadratmeter til det oprindelige boligareal på 134 kvadratmeter. Tilbygningen blev udført i træ, stål og glas. Udtrykket er holdt i en moderne og enkel stil med stramme linjer, hvilket skaber en flot kontrast til det oprindelige hus.Spisestue og stue med dobbelt terrasseadgangFor at skabe en god overgang og sammenhæng med det oprindelige hus, er tilbygningen bygget i to niveauer. Det…

Sådan blev praktisk familiehjem forvandlet til livsnyderbolig

Boligejercase Fra praktisk familiehjem til livsnyderboligEgentlig var huset for stort til to, men den fantastiske beliggenhed ned til den nærliggende fjord var svær at undvære, især fordi den faldt godt i hak med parrets store sejlsportsinteresse. I stedet for at skulle ud at finde noget nyt og mindre, valgte de derfor at blive boende og forvandle deres praktiske familiehjem til livsnyderbolig.Hele 1. salen blev optimeret. En væg blev flyttet, og det gamle forældresoveværelse gik fra mørkt og småt til stort og lyst. Det nye soveværelse fik desuden direkte adgang til eget badeværelse. Hele 1. salen fik nyt gulv i asketræ, og…

Moderne komfort i fredet seniorbolig

Boligejercase Strenge krav til materialer og farverEjerne af det fredede rækkehus fra 1928 ønskede sig en større mængde dagslys i stueetagen. Desuden drømte de om at skære en betragtelig del af varmeregningen ved at investere i at få boligen bedre isoleret. Bor man i en fredet bolig, betyder det ofte, at man skal være omhyggelig med at bevare boligens oprindelige udtryk. Det var også tilfældet for seniorboligen.Beboerne var bundet af en lang række strenge krav til udvendige materialer og brug af kulører fra ejerforeningens side. Det gjorde renoveringen til en udfordring, men arkitekten sørgede for, at den nyrenoverede bolig overholder alle…

Typehus fra 1970’erne fik makeover

Boligejercase Glaspartier og ovenlysvinduer gav bedre dagslysDen oprindelige stue var mørk, og forbindelsen til haven var meget begrænset. For at få mere dagslys ind i stuen, valgte arkitekten at indsætte glaspartier fra gulv til loft i husets facade. De store glasflader har både givet familien mere lys og en bedre kontakt til haven. Husets stue og spisepladsen i køkkenet har fået optimeret dagslysforholdene ved etablering af ovenlysvinduer, som giver et fantastisk lysindfald året rundt.Familien var begejstret for 1970’er-typehusets arkitektur, men huset trængte til en opdatering. Da familien drømte om en mere moderne familiebolig, foreslog arkitekten at prioritere masser af dagslys og…

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Boligejercase Børneværelser med hems og franske altanerEn klassisk løsning havde været en tilbygning i husets oprindelige stil. I stedet valgte arkitekt Morten Dalsgaard at lægge en etage til det traditionelle parcelhus, som fik en ny topmoderne 1. sal i træ og filtsede, hvide facader.Det gav huset 85 ekstra m2 og et arkitektonisk løft. De nye kvadratmeter indeholder et stort multirum i åben forbindelse med stueplanet, to store børneværelser med hems og franske altaner, hvor børnene kan boltre sig og et ekstra badeværelse.Åben spisestue er husets hjerteHusets hjerte og nye omdrejningspunkt er den åbne, dobbelthøje spisestue, hvor en elegant trappe i stål…

1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

Boligejercase Forældreafdeling med udsigt til havenFamiliens tre store teenagebørn havde brug for at kunne brede sig, mens forældrene havde behov for mere privatliv. For at give forældrene mulighed for at kunne trække sig tilbage foreslog arkitekten en tilbygning med forældresoveværelse og eget badeværelse.Tilbygningen på 36 kvadratmeter fik plads til et rummeligt forældresoveværelse med god skabsplads, en arbejdsplads og et mindre badeværelse.Det var beboernes ønske, at den nye forældreafdeling skulle have god udsigt. Derfor sørgede arkitekten for, at forældresoveværelset både fik godt udsyn til haven og direkte adgang til den solrige terrasse. Med denne løsning kan beboerne både ligge i sengen og…

Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys

Boligejercase Ombygning af køkken-alrum blev til to nye rumI Hovedstadsområdet var en familie ved at vokse ud af deres mindre sammenlagte lejlighed. Familien kontaktede m4 Arkitekter, da de havde behov for konkrete ideer til en bedre indretning af lejligheden. Det stod højt på familiens ønskeliste at få et separat forældresoveværelse, et åbent køkken og en bedre udnyttelse af kvadratmeterne. Arkitekt Thomas Hjort havde en række kvadratmetertricks i ærmet som skabte to nye rum og mere dagslys i boligen. Arkitekten foreslog at lejlighedens køkken-alrum blev opdelt i to rum.Fra spisekøkken til værelse med lysgennemstrømningDen ene del af rummet blev indrettet til et mindre…

Fra gult 1960’er hus til sort træhus

Boligejercase Facadeåbning gav kig til havenHuset, som ligger på en smuk skrånende grund, manglede en bedre udnyttelse af kælderen og en bedre forbindelse til haven. Boligejeren drømte om at få større glæde og gavn af kælderrummene, som lå ud mod haven. Desuden trængte udestuen ud for kælderrummene til en udskiftning.Arkitekt Morten Dalsgaard sørgede for, at facaden blev åbnet, og der blev lavet en overdækning i form af en altan. Åbningen af facaden har resulteret i at boligejeren har fået bedre kig ud over den skrånende grund i flere niveauer.Altan med glasgulv og udsynVed altanen er døråbningen blevet udvidet fra dobbeltdør til…

Nyt køkken og bad i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Oprindelig arkitektur med moderne tvistMurermestervillaen, som er et såkaldt ”bedre byggeskik”-hus, var slidt og skulle sættes i stand. Gennem husets levetid var der blevet bygget en del om indvendigt i forskellige stilarter. Arkitekt Morten Dalsgaard rådgav de nye boligejere til at føre huset tilbage til den oprindelige stil.De nedhængte lofter, profilbræddevægge og væg-til-væg-tæpper blev fjernet og bag ved disse gemte den oprindelige arkitektur sig. Ved at lave en nænsom renovering er resultatet blevet en bolig med respekt for den oprindelige arkitektur og plads til moderne løsninger.Arkitekttegnet køkken med kantFor at give bedre rummelighed i køkkenet foreslog arkitekten at lave en…

Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Boligejercase Total istandsættelse med eksklusive materialerDet 227 m2 store hus trængte til istandsættelse overalt. Med hjælp fra arkitekten blev boligen derfor gennemrenoveret fra kælder til kvist. Familien prioriterede at vælge eksklusive materialer i tråd med husets stil. Resultatet blevet et virkelig flot og stilmæssigt gennemført hus, hvor der er tænkt over alle detaljer.Vinduerne er med ægte sprosser og har fået energioptimerede forsatsruder. I forældresoveværelset fungerer de snedkerbyggede garderobeskabe både som opbevaringsplads og som rumdelere. Der er også blevet plads til en hyggelig siddeniche.Omdannelse af et Bevaringsværdigt HusI stueetagen foreslog arkitekten at skifte gulvene til sildebensparket i egetræ. For at skabe en…

Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse

Boligejercase Arkitekt hjalp med sparring og valg af entreprenørI 1950’ere havde bygningen lagt stueetage til en jazzklub, som boligejerens farfar havde frekventeret, så ejendommen emmede af gode historier. Beboeren havde gjort sig flere tanker om ombygningen. For at være sikker på, at alle idéerne holdt vand, kontaktede hun m4 Arkitekter. Boligejeren ønskede nemlig hjælp fra arkitekten til at træffe de rigtige beslutninger og vælge entreprenør.Udfordringen i denne funkislejlighed var, at der var masser af spildplads i forbindelse med entreen og gangen. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort at lave en helt ny planløsning i lejligheden. Arkitekten har sørget for, at lejlighedens gangarealer er…

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Boligejercase Orangeri matcher huset arkitektoniskArkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden på en hyggelig villavej betød, at familien ønskede at få endnu mere glæde af udelivet. Familien drømte om et frodigt rum, hvor der var ro, meget dagslys og god kontakt til haven.Derfor kontaktede de arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter for at få rådgivning til byggeprojektet. I samråd med arkitekten besluttede familien sig for, at orangeriet arkitektonisk kom til at matche det oprindelige rødstens-murede Bedre Byggeskik-hus.Arkitekttegnet orangeri i gode kvalitetsmaterialerEfter den indledende Idé-workshop fik familien lavet et skitseprojekt med mere…

Ombygning af 1940’er villa i flere etaper

Boligejercase Planløsning og energirenoveringOmbygning af 1940’er villa i flere etaper betød at byggeprojektet kunne hænge godt sammen økonomisk og derfor realiseres. Udover at arkitekten fandt på en velfungerende planløsning, blev boligen også energirenoveret med nyt tag og bedre isolering.”Tidligere, når det blæste fra øst, så kunne jeg ikke varme huset op,” fortæller boligejeren. ”Det er blevet et helt andet hus efter taget er blevet skiftet,” fortsætter han.3 bygge-etaper fik budgettet til at gå op under ombygning af 1940’er villaBoligejeren tog oprindeligt kontakt til m4 Arkitekter for flere år siden. Målet var at fra start af, at den gennemgribende renovering af huset…

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning

Boligejercase Tilbygning i samme stil som oprindeligt husFor familien havde det fungeret godt, at de to børn delte værelse, mens de var helt små. Men da børnene ramte skolealderen, blev der behov for at børnene fik hver deres værelse.For at give familien den tiltrængte plads foreslog arkitekten at lave en tilbygning på 40 kvadratmeter. Den blev placeret vinkelret på hovedhuset.Tilbygningen blender så godt sammen med det oprindelige hus, at det ikke er til at se, at boligen er blevet forandret. Det gælder både ind- og udvendigt. Indenfor er der f.eks. valgt fyrretræsgulv med hvidpigmenteret olie, så det passer til det originale…

Villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal

Boligejercase Etage frem for en tilbygningFamilien på 4 manglede et ekstra børneværelse. I den oprindelige rødmurede villa var der et værelse og et kammer i stuen plus et værelse i kælderen. Nu var der behov for at udvide boligen, men udfordringen var, at boligens lille grundstørrelse ikke levnede plads til en tilbygning. Derfor foreslog arkitekten at bygge en 1. sal på huset.Den begrænsede mulighed for at bygge ekstra kvadratmeter til huset gav arkitekten nogle udfordringer. Det kunne nemlig ikke lade sig gøre at udnytte hele førstesalen til beboelse. Så det var nødvendigt at tænke ud af boksen for ikke at overskride…

boligejercases

Totalrenovering og ny tilbygning fremstår som et tidløst mesterværk

Boligejercase En klassisk drøm bliver til virkelighed Familien drømte om flere kvadratmeter og en totalrenovering af deres villa fra 1916. Sammen med arkitekt Morten Dalsgaard fik familien sat streger og ord på deres ønsker og behov for deres omfattende byggeprojekt.For at holde den økonomiske ramme blev omdrejningspunkterne for byggeprojektet: husets arkitektoniske stil, materialevalg og husets klimaskærm. Familien ønskede også at forbedre indeklimaet og reducere deres energiforbrug ved, at efterisolere tag, ydermure og udskifte radiatorer til gulvvarme.God dialog med kommunenAt tegne en tilbygning til familiens bevaringsværdige villa var en spændende opgave, som kræver stor forståelse for denne hustype. Huset er bevaringsværdig i klasse…

Fra rækkehus med energispild til mønstereksempel

Boligejercase En drøm om grøn omstilling Parret overtog et familieejet 70’er-rækkehus og havde et ønske om at omstille sig til en mere bæredygtig livsstil. I samarbejde med arkitekten udarbejdede de en ambitiøs plan, der inkluderede flere grønne initiativer i forbindelse med deres forestående totalrenovering.På trods af at naturgas på dette tidspunkt var billigere end elektricitet, besluttede familien alligevel at skifte fra naturgas til en luft-til-vand varmepumpe. Denne beslutning gav dem ikke blot økonomiske fordele på kort sigt, men også en markant forbedring af deres daglige komfort og indendørs temperatur.Set i et større perspektiv ønskede familien, at deres hjem skulle være mere…

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi

Boligejercase Fra slidt hus til liebhaverboligArkitekttegnet renovering fordoblede 1950’er-husets værdi og gav familien en bolig med god plads til at nyde livet hjemmefra. Huset i Virum fra 1955 med tilbygning fra 2002 blev totalrenoveret efter alle kunstens regler og fik ny planløsning.Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter rådgav familien til at prioritere at få givet boligen et flot, sammenhængende arkitektonisk udtryk. Med ny pool og terrasse i haven og en smuk makeover af huset fik arkitekten skabt en flot liebhaverbolig.Den arkitekttegnede ombygning har givet familien et unikt veldisponeret og komfortabelt hjem, og tiltagene har samtidig øget husets værdi markant. Beboerne fortæller, at…

Sammenlægning af lejligheder i stueetagen

Boligejercase Ideer fra m4 ArkitekterFor at få gode idéer til at skabe den bedst mulige planløsning og et bedre indeklima kontaktede familien m4 Arkitekter.Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med sammenlægning af lejlighederne og foreslog en forbedret rumfordeling og en gennemgribende modernisering af lejligheden.Plads til hele familien i lejlighedenSammenlægningen af de to lejligheder betød, at familien fik 140 kvadratmeter at brede sig på. Og ikke alene fik de mere plads.Efter rådgivning fra arkitekten fik familien tegnet og bygget en harmonisk lejlighed med en godt gennemtænkt planløsning.God plads til gæsterFamilien ønskede at få skabt et køkkenalrum og en stue, hvor der var plads…

Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret

Boligejercase Vigtige dele blev renoveretBedre Byggeskik-villaen fra 1926 og det tilstødende orangeri trængte til modernisering og renovering. Oprindeligt ønskede beboerne at få totalrenoveret hele villaen.Det endte dog med, at de til en start besluttede at fokusere på nogle udvalgte områder. For boligejerne var det vigtigt, at de dele af boligen, som blev renoveret, blev renoveret med omsorg for bygningens karakter.Køkkentilbygning totalrenoveretArkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp boligejeren med at komme i mål med projektet. Arkitekten foreslog, at der i forbindelse med renoveringen blev lavet midlertidigt køkken i spisestuen. Så kunne køkkentilbygningen blændes af og moderniseres, uden at det ville støve i…

Funkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning

Boligejercase Arkitektrådgivning hjalp familien videreFunkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter. Familien med to børn på 9 og 12 år var glade for deres 1930’er-hus i Valby. Både beliggenheden i et hyggeligt lokalområde og selve huset og haven betød at familien helst ville blive boende.Dog var de bevidste om, at husets areal på 104 kvadratmeter på længere sigt ville være for lille. Oprindeligt var det planen, at børnene skulle have indrettet værelser i kælderen.Men da der blev målt forhøjet radon-niveau i kælderen, skulle der tænkes helt nyt i boligen. Familiens vigtigste prioritet var nu,…

Typehus fik nyt havedesign og pool

Boligejercase Haven trængte til opgraderingHuset i Holte fra 1971 havde med sine 218 boligkvadratmeter og 104 kvadratmeter kælder god plads til familien på 4. Med haven grænsende op til skoven var beliggenheden helt ideel. Men beboerne syntes, at boligen og især udearealerne og haven trængte til en opdatering. Derfor kontaktede de m4 Arkitekter og arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at komme videre med projektet.Efter Idé-workshop med arkitekt Thomas Hjort henviste arkitekten til havedesigner Henrik Funk fra Drømmehjem. Havedesigneren besøgte familien og designede haveindretningen i detaljer, mens m4 Arkitekter designede garage, skur og indgangsparti. For både arkitekt og havedesigner var det en spændende…

Murermestervilla fra 1950’erne fik tilbygning

Boligejercase Murermestervilla fra 1950’erne fik tilbygning efter arkitektrådgivningMurermestervillaen fra 1952 i Brønshøj føltes for trangt for familien. I løbet af årene var familien blevet større. Nu bestod den udover forældrene af tre børn på 6, 8 og 11 år plus en hundehvalp. Det var ikke oplagt, hvordan der skulle blive plads til tre børn – endsige 3 teenagere indenfor de kommende år.Så beboerne var i tvivl om hvordan de skulle gøre og spurgte sig selv: Skal vi flytte eller blive boende? Familien ønskede arkitektrådgivning. De havde fået anbefalet m4 Arkitekter af nogle bekendte.Tilbygning med vild haveudsigtSå de kontaktede arkitekt Thomas Hjort…

Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne

Boligejercase Rødmuret villa med sorte tilbygningerTilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne beliggende i Roskilde blev resultatet for denne familie efter rådgivning fra arkitekt Morten Dalsgaard. Arkitekten tegnede en tilbygning ud mod haven i kontrast til det eksisterende rødmurede hus.Tilbygningen blev opført og facaden blev beklædt med sort Superwood, som er et mere bæredygtigt materiale end trykimprægneret træ.Arkitekten foreslog at vælge brædder i varierende bredder, fordi det giver et fint lysspil i facaden. For at skabe et sammenhængende arkitektonisk udtryk blev de to tidligere opførte tilbygninger også beklædt med sort Superwood.Udsigt og dagslys fra alle verdenshjørnerEt gennemgående greb i ombygningen og…

Tilbygning og gårdhave til typehuset

Boligejercase Flere kvadratmeter og ny planløsningTidligere var indgangspartiet og indkørslen ikke designet optimalt. Når gæster kørte op ad indkørslen ”føltes det som om gæsterne kørte helt ind i os på terrassen,” fortæller beboerne.Beboerne savnede, at huset var bedre afskærmet fra indkørslen. Desuden drømte de om, at huset fik en glidende overgang og god sammenhæng med haven. Inde i huset ønskede de arkitektens bud på en ny planløsning med flere funktionsinddelinger, fordi typehuset var for åbent.Det var også problematisk, at køkkenet lå i midten af boligen og trukket tilbage fra dagslyset. Familien savnede flere rum i rummet, så alle kunne være sammen…

Tilbygning til den danske funktionelle villa

Boligejercase Godt eksempel på dansk funkisvillaOpgaven for arkitekt Morten Dalsgaard var at skabe en tilbygning til den danske funktionelle villa. Familiens murermestervilla fra 1935 i Hellerup er et godt eksempel på den danske funktionelle villa. Denne arkitektoniske stil udspringer fra den internationale funktionalisme og ofte bruges betegnelsen ”funkisvilla”.Funkis-arkitekterne drømte stort. De ville skabe enkle, smukke bygninger uden krummelurer og pynt. Tidligere stilarters hang til nostalgi blev anset som kikset og gammeldags.I Danmark opstod en regional udgave af den internationale funktionalisme. Den danske funktionelle villa udspringer af den danske håndværkstradition med murede villaer. Den danske byggestil blev kombineret med de nybrud og tiltag i arkitekturen, som opstod internationalt og blev kaldt funktionalisme. Tidløst og klassiskOverordnet set er…

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret

Boligejercase Bedre Byggeskik-huset fik mere havudsigtDe nye beboere var vilde med det perfekt beliggende Bedre Byggeskik-hus, men drømte om at få lavet nogle ændringer. Derfor tog de kontakt til arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter for at få kompetent rådgivning til ombygningen og renoveringen. Arkitekten havde gode råd til hvordan bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret.Et bevaringsværdigt hus har forskellige lovbestemte begrænsninger og krav, som skal overholdes for at bibeholde husets arkitektoniske kvaliteter. Arkitekt Morten Dalsgaard foreslog en nænsom ændring af facaden mod haven og havet for at udnytte husets skønne beliggenhed bedre.Facaden fik større vinduespartier i form af en ny terrassedør…

Nybygget palævilla i to etager

Boligejercase Idé-workshop gav inspiration til byggeprojektetFamilien vidste lige fra starten, hvad de ville have. De drømte om en klassisk palævilla med moderne komfort. Og de fik skabt deres drømmehjem: En arkitekttegnet, nybygget palævilla i to etager.I løbet af det første møde, Idé-workshoppen, omsatte arkitekt Thomas Hjort deres ønsker til en håndtegnet skitse af drømmeboligen.Arkitekten rådede dem til at få skabt villaen i en størrelse, som passede til resten af boligerne i området. På denne måde ville villaen passe harmonisk ind i omgivelserne.Familien synes godt om arkitektens forslag og valgte at gå videre med projektet. Efter skitseprojekt, myndighedsansøgning og projektering var lavet,…

Renovering af tilbygning til kolonihavehus med helårsstatus

Boligejercase På jagt efter den røde trådRenovering af tilbygning til kolonihavehus med helårsstatus forvandlede boligen totalt. Det trætte haveforeningshus, som lå i en hyggelig haveforening i København, havde behov for en gennemgribende makeover.Husets æstetiske udtryk manglede den berømte røde tråd både ude og inde, og beboerne trængte til kvalificeret arkitektrådgivning til renoveringen.Der skulle simpelthen en arkitekt på banen for at hjælpe med at få huset til at fremstå sammenhængende og harmonisk.Desuden var boligens indeklima ikke optimalt på grund af mangelfuld isolering, og planløsningen passede ikke længere til beboernes behov.Fem børnetegninger og en ønskeliste til arkitektenFamiliens to børn ønskede hver sit værelse,…

Tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Behov for mere plads i villalejlighedRå, ubehandlede betonvægge, listeloft i egetræ og panoramavinduer til haven rimer normalt ikke på klassisk murermestervilla fra 1920’erne. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter fik til opgave at tegne en moderne, karakterfuld tilbygning til Bedre Byggeskik-huset i København. Og brugen af de utraditionelle materialer til tilbygningen resulterede i en helt unik og praktisk hverdagsløsning til familieboligen.Familien faldt oprindeligt for den stemningsfulde villalejligheds dejlige rum, den skønne have og den rare overbo i murermestervillaen. Med ekstra disponible kvadratmeter i kælderen var der i en periode tilstrækkelig plads at brede sig på. Med tiden fik familien dog…

Ekstra værelse og totalrenovering af lejlighed på Frederiksberg

Boligejercase Ombygning af lejlighed gav ekstra værelse og mere dagslysLejlighedens ejer havde brug for et ekstra værelse i lejligheden. Med et boligareal på 79 kvadratmeter var der behov for kreative arkitektøjne til at gennemskue lejlighedens muligheder. Beboeren kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til en ny planløsning i lejligheden, hvor alle kvadratmeter blev udnyttet optimalt.Hvad der til gengæld ikke var så let at gennemskue var, hvordan rummene ville få nok dagslys. For at få dagslys på tværs gennem lejligheden foreslog arkitekten at rykke en døråbning et par meter. Samtidig med denne manøvre var det arkitektens idé, at døråbningen blev udvidet…

Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret

Boligejercase Skal vi flytte eller renovere parcelhuset?Skal vi vælge at blive boende i parcelhuset – eller flytte til noget andet? Disse spørgsmål er der mange, som stiller, når børnene er flyttet hjemmefra og tankerne om fremtidens otium rykker nærmere. Parret i et Johan Christensen parcelhus i Storkøbenhavn var i tvivl om de skulle renovere parcelhus eller flytte. De var glade for deres parcelhus, men også bevidste om, at det krævede ændringer af boligen, hvis de skulle blive.Beboerne ønskede derudover at få professionel sparring og inspiration til at bygge om og energirenovere resten af parcelhuset. En af de vigtige ombygningsopgaver var parcelhusets trange…

Tilbygning til rækkehus med restriktiv lokalplan

Boligejercase Hertil og ikke længere!Hvad gør man, når man gerne vil bygge til, men lokalplanen indeholder enormt mange krav til størrelse og udseende?Det var ikke en enkel opgave at lave en arkitekttegnet tilbygning til rækkehuset. Der gjaldt nemlig en meget restriktiv lokalplan for rækkehusene fra 1938 i Københavnsområdet.De detaljerede æstetiske rammer og krav om at overholde højder, bredder og byggefelter gjorde tilbygningen til en kompliceret opgave. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter tog udfordringen op og tegnede en millimetertilpasset tilbygning, som kommunen kunne godkende.Halvtræt havestue blev erstattet af ny tilbygningFamiliens rækkehus fra 1930’erne havde fået etableret en havestue i starten af…

Parcelhus fra 1960’erne fik ny planløsning og jordvarme

Boligejercase Ny planløsning i parcelhusetHvad stiller man op, når man har rigeligt med kvadratmeter i huset, men planløsningen ikke fungerer? En familie i Nordsjælland ville gerne bygge parcelhuset om og udnytte kvadratmeterne bedre. Husets beliggenhed og størrelse var fin. Med 201 m2 var der god plads til alle i familien inklusive de tre hjemmeboende teenagere. Men familien havde en drøm om at lave separat forældreafdeling og en afdeling til de store børn.Familien havde derfor brug for sparring og inspiration til en ny ruminddeling i parcelhuset. Desuden var der behov for bedre isolering i boligen, da familien brugte mange penge på at opvarme…

Ombygning af stor lejlighed i København

Boligejercase Cigarrøg i tapetet og rør på tværs i gangenMed en høj placering i ejendommen havde lejligheden god udsigt over træerne på Assistens Kirkegård. At boligen samtidig lå tæt ved Nørrebrogade gav lejligheden den perfekte blanding af god naturudsigt og storbypuls.Da parret besluttede sig for at købe den 154 kvadratmeter store lejlighed 3 år tidligere, var der ingen tvivl om, at boligen trængte til en kærlig hånd. Cigarrøgen sad i væggene og en nybygget brændeovn havde en uhensigtsmæssig rørføring på tværs af fordelingsgangens loft. Desuden var der etableret nogle nicher i stuen, som ikke passede så godt sammen med den højloftede…

Skimmelramt parcelhus forvandlet til 2-etagers drømmevilla

Boligejercase Huset var hårdt angrebet af skimmelByggeprojektet startede med det værst tænkelige udgangspunkt. Parcelhuset var hårdt angrebet af fugt, skimmel og råd under gulvet og i taget, og familien havde startet en forsikringssag. Vejen til en drømmevilla virkede lang.Familien kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til den omfattende ombygning og renovering af huset.Arkitekten hjalp med at se husets mulighederDa fugtproblemerne var blevet løst, var det tid til at se fremad og realisere familiens boligdrømme. Arkitekt Morten Dalsgaard foreslog at omdanne parcelhuset med fladt tag til en moderne villa i to etager.Familien besluttede sig for at tage ja-hat på.…

Nybygget funkisvilla med plads til teenageafdeling og hjemmekontor

Boligejercase Arkitektur, planløsning og materialevalgHuset skulle ligge på en drømmegrund, og familien havde mange ønsker i forhold til stil, planløsning og materialevalg. Derfor gav det bedst mening at at få lavet et arkitekttegnet hus, som var præcist designet til alle beboernes behov.Arkitekt Morten Dalsgaard arbejdede videre med familiens grundideer og foreslog selv løsninger, som optimerede huset med dagslys og en spændende planløsning.Funkishus skabt af 3 kuberDet var vigtigt, at familien fik privatbolig og kontor med separat indgang. Arkitekten opfyldte familiens behov ved at tegne det nye funkishus som tre forskudte kuber.De rektangulære kuber forskyder sig i forhold til hinanden i både…

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning

Boligejercase Fra dunkel til lys tilbygningArkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog familien at renovere tilbygningen og give den et helt nyt arkitektonisk udtryk.Et par i Hovedstadsområdet ønskede, at den dunkle tilbygning og den tilknyttede overdækkede terrasse blev optimeret med mere lys og luft.For at få mere dagslys indenfor i tilbygningen foreslog arkitekten at fjerne terrassens overdækning. Samtidig blev hele terrassen renoveret.Trappetrin til kaffepauserFamilien drømte om at skabe en bedre forbindelse mellem tilbygningen og den tilstødende terrasse og have. Tidligere opholdt familien sig enten på den overdækkede terrasse eller i haven.Der var ingen glidende overgang. Derfor tegnede arkitekten en smuk og…

Sammenlægning af lejligheder gav ekstra plads

Boligejercase Spise- og opholdsstue blev til forældresoveværelseDe to etager er forbundet med en fin og pladsbesparende spindeltrappe i hvidlakeret stål og træ. Det oprindelige soveværelse fungerer i dag som familiens spise- og opholdsstue og har adgang til en dejlig terrasse.På 1. salen er der etableret børneværelser i det oprindelige soveværelse og køkken, mens forældresoveværelset er placeret i lejlighedens oprindelige spise- og opholdsstue. Soveværelset har adgang til altan, hvorfra der er kig til kvarterets villaer.Det lille “byhus”Sammenlægningen af lejligheder gav familien den ekstra plads, de havde brug for.I dag står de med et fint lille “byhus” på 108 m2 med en dejlig,…

1960’er typehus fik facelift

Boligejercase Installationskrævende rum blev samlet midt i husetDet er svært at se, at det 290 m2 store parcelhus tidligere dannede rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, er blevet lagt sammen til ét stort åbent plan. Der er derudover kommet mere dagslys i boligen takket være de nye facadepartier i glas fra gulv til loft.Arkitekten foreslog at bygge de centrale rum op omkring en såkaldt installationskerne. Den langsgående ”kerne” består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Ved at samle disse rum midt i huset, har arkitekten…

Udvidelse af parcelhus med respekt for arkitekturen

Boligejercase ”Vinterhave” med udsigt til havenFamilien var glade for deres parcelhus fra 1960’erne med built-up-tag og en gennemført stil med rene linier. Men de manglede mere plads og drømte om et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven.Arkitekt Morten Dalsgaards løsning blev en vinkelbygning i samme enkle formsprog og materialevalg som det eksisterende hus.Udvidelse af parcelhus med originale metoder og materialerFor at bibeholde parcelhusets oprindelige udtryk valgte man at genanvende murstenene i den nye tilbygnings murværk. Desuden foreslog arkitekten at skabe tilbygningens konstruktionsdetaljer på nøjagtig samme måde som i 1960’erne. Derfor fik tilbygningen smigskårne udhængsbrædder og tilbagetrukket fundament…

Ombygning fra 3 til 5 værelses lejlighed

Boligejercase Ny planløsning flyttede køkken og badFamilien drømte om flere værelser, så de kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til at opfylde deres boligønsker. Familien ønskede forslag til, hvordan en almindelig treværelses lejlighed kunne ændres, så der kom flere rum. Den oprindelige lejlighed havde to stuer mod gaden, værelse, bad og et lille køkken placeret mod gården.Arkitekt Thomas Hjort foreslog at flytte køkken og bad ind til lejlighedens midte. Dermed kunne de nye værelser blive placeret langs facaderne og få glæde af dagslyset. Ændringerne skulle ske, uden at opgangens horisontale installationer som el, gas, vand og varme blev berørt. Det…

Gammel udestue forvandlet til lækkert orangeri

Boligejercase Udestuens konstruktion blev ændretFamilien var rigtig glad for deres udestue. Den gav dem nogle ekstra kvadratmeter, som de kunne boltre sig på, samtidig med at de kom tættere på haven. Også i årets kolde måneder. Men de store glasfacader og plasttaget overophedede udestuen. Når solen stod på, var den stort set ubrugelig på den varme tid af året.Løsningen blev en radikal ændring af udestuens konstruktion. Arkitekt Thomas Hjort valgte at bevare terrændækket og vægstrukturen, mens nye vindues- og dørpartier blev etableret ud mod haven. Ved at placere vindues- og dørpartierne ud mod haven, blev det nye orangeri langt mere fleksibelt…

Fra 1950’er hus til drømmebolig i to etager

Boligejercase Familien ønskede et åbent husEn familie i Hovedstadsområdet havde forelsket sig i et hus på grund af dets skønne beliggenhed. Huset lå ideelt lige ned til en sø og i et dejligt kvarter. Det kunne ikke fås bedre. Med barn nummer tre på vej var tiden inde til at føre drømmen ud i livet og få flere boligkvadratmeter.Det var vigtigt, at resultatet var et åbent hus, for familien ville gerne undgå, at alle isolerede sig i hver sit hjørne. De fravalgte at få en tilbygning, da de gerne ville op i højden. Derved kunne de få glæde af det flotte…

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Boligejercase Istandsættelse og energirenoveringDe nybagte boligejere i Københavns Nordvestkvarter stod med et kombineret dødsbo og håndværkertilbud. Familien var faldet pladask for byhusets charme og hyggelige gårdhave med adgang til en mindre sydvestvendt have.Alt var slidt og umoderne i det store byhus, og isoleringen var begrænset til 2 cm. tangmåtter fra den oprindelige opbygning. Derfor var en omfattende istandsættelse og energirenovering nødvendig for at få huset opdateret.Hus med stemningsfulde detaljerEt hus med sjæl har ofte unikke detaljer, som gerne må fremhæves. Det gjaldt også for byhuset, hvor arkitekten blandt andet hjalp med at skabe et stemningsfuldt kvistværelse til husets teenager. Kvistens hanebånd…

Husets kælder fik makeover og blev familiens yndlingsrum

Boligejercase Specialfremstillede glaspartier til karnappenFamilien ønskede sig mere dagslys, en større glaskarnap og mulighed for at lave en vinterhave i bungalowens kælder. Derfor kontaktede de arkitekt Morten Dalsgaard, som er specialist i renovering og fornyelse af private boliger.Løsningen blev en stor glaskarnap, der følger hele kælderetagens længde. Arkitektens udfordring var at lave en totalløsning i glas. Det krævede blandt andet speciallavede glaspartier og en særlig byggeteknik at sætte ruderne sammen og samtidig bevare konstruktionens rene udtryk.Lysindfald får rummet til at virke størreDe nye, store vinduespartier skaber forbindelse mellem ude og inde og visuelt er kælderen blevet en større del af uderummet.…

Moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen

Boligejercase Loftsrum blev renoveret og isoleretDet var vigtigt for beboerne, at husets originale stil blev bibeholdt. Projektets største udfordring blev derfor at give villaen mere komfort – med moderne byggematerialer, og uden at gå på kompromis med arkitekturen. Loftrummet på den store villa fra 1930’erne trængte til at blive renoveret og efterisoleret. Det samme gjaldt underetagens vestvendte glaskarnap.Boligens 206 m2 var løbende blevet vedligeholdt. Men for at kunne udskifte og efterfølgende isolere det nye loftrum, skulle tagkonstruktionen rettes op. Dernæst øges en smule i både højde og drøjde. Det bød på en del tekniske udfordringer, da huset for nylig havde fået…

Klassisk murermestervilla fik nyt liv

Boligejercase Bedre udnyttelse af kvadratmeterne på tagetagenFamilien i den klassiske murermestervilla fra 1926, et såkaldt Bedre Byggeskik hus, efterspurgte en bedre udnyttelse af kvadratmeterne i tilbygningens tagkonstruktion. I tilbygningen fra 1978 var der for meget spildplads. Familien ville gerne have en mere beboelig tagetage med en bedre udnyttelse af kvadratmeterne. Desuden trængte taget på det oprindelige hus til en kærlig hånd, så arkitekten foreslog at skifte det i samme ombæring.Det var vigtigt for familien at få mere dagslys ind på den nye tagetage. Derfor blev løsningen en glaskvist, som kobler de to tagetager sammen og som samtidig sørger for rigeligt naturligt…

Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig

Boligejercase Ny planløsning gav bedre dagslys i boligenFamilien faldt for villaens sjæl og gedigne materialer. Men boligen trængte til en kærlig hånd for at leve op til familiens ønske om en moderne og funktionel familiebolig. Derfor undergik huset en gennemgribende ombygning og modernisering. Arkitekt Thomas Hjorts nye planløsning har forvandlet husets originale, mørke entré til en lys hall, som byder beboere og gæster velkommen.Familiens ønske om et køkkenalrum blev realiseret ved at bryde en væg mellem spisestuen og et værelse delvist ned og placere det nye køkken i forlængelse af spisestuen. Den nye spisestue har fået direkte udgang til husets dejlige…

Modernisering af mørk baggårdslejlighed

Boligejercase Køkken blev totalrenoveret og åbnetEn familie i Københavnsområdet trængte til at få bedre dagslys i deres baggårdslejlighed. Den mørke lejligheds dybde var den største udfordring i forhold til at få lyset ind i boligens bagerste rum. Projektet krævede en omfattende ombygning og en række kreative løsninger for at øge mængden af dagslys. Køkkenet, som er lejlighedens hjerte, undergik en totalrenovering.I stedet for at holde rummene opdelte, foreslog arkitekt Thomas Hjort beboerne at “fjerne” det gamle køkkens mange hjørner. En del af bordpladen blev i stedet erstattet med et fritstående, multifunktionelt arbejdsbord. Dermed har familien både fået mere bord- og skuffeplads,…

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Boligejercase Terrassen blev tænkt ind i den samlede løsningUdelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Parcelhusets overdækkede terrasse og tilhørende have havde altid spillet en vigtig rolle for en familie i Hovedstadsområdet.I løbet af hele udendørssæsonen anvendte de terrassen til madlavning, ophold og sågar overnatning. Derfor var det vigtigt, at terrassen blev tænkt ind i en samlet ombygningsløsning, da familien ønskede sig flere kvadratmeter i boligen.Haven blev inviteret ind i boligenArkitekten sørgede for, at familien fik en moderne tilbygning med en spisestue, hvor store glasskydedøre forbinder spisepladsen med terrassen. Spisestuens direkte adgang til…

Ny 1. sal gav lys, luft og plads i 1960’er parcelhuset

Boligejercase Fra fladt tag til himmelkigFamilien drømte om mere plads i parcelhuset, men ønskede ikke en tilbygning, der ville tage plads fra haven. Ved at bygge til i højden undgik familien at tage af pladsen i haven, og med etableringen af nye ovenlysvinduer og loft til kip fik huset et mere lyst og luftigt udtryk.Børnefamiliens oprindelige vinkelhus på 121 m2 i gulsten og med built-up tag havde dannet en fin ramme om familiens liv. Men pladsen var blevet for trang, og huset manglede både dagslys og bedre opbevaringsmuligheder.På den konto fik de en opholdsstue, to ekstra værelser og et stort fleksibelt…

Tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager

Boligejercase Husets oprindelige udtryk blev bevaretEn tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager, og hun fik egen indgang, bad og garderobe. Derudover blev der adgang til egen altan fra annekset.Det var vigtigt for familien, at anneksets tag og facader matchede hovedhusets oprindelige udtryk. Derfor valgte arkitekt Thomas Hjort at holde materialer og byggestil helt i tråd med hovedhusets arkitektur.Carport med mos på tagetAnnekset blev rykket væk fra hovedhuset og danner sammen med den nye carport et hyggeligt gårdrum, som byder gæster velkommen. Carporten er, ligesom hovedhuset og annekstilbygningen, opført med murede søjler og muret gesims, så bygningerne udgør et samlet…

Villa fra 1906 blev til moderne familiebolig

Boligejercase Udsigt over søenFamiliens nye hjem trængte til en større opdatering. Oprindelig var villaen blevet opført som to separate lejligheder, men havde længe fungeret som enfamilies-bolig. En gennemgribende og nænsom renovering forvandlede huset til en sammenhængende drømmebolig for de nye ejere.En af de væsentligste årsager til at ejerne købte huset var den nærliggende sø og det naturskønne område. For at få større udbytte af udsigten, valgte arkitekt Thomas Hjort at lade køkken og stue bytte plads. Det har betydet, at familien i dag kan nyde udsigten over søen fra sofaen.Totalrenovering gav bedre dagslys og mere funktionel indretningFor at få mere dagslys og…

Ombygning af 1970’er klods

Boligejercase Huset krævede en omfattende renoveringDet var den skønne beliggenhed og boligens potentiale, som familien faldt for, da de købte 1970’er-typehuset. Huset lå perfekt placeret på en lille forhøjning i landskabet med udsigt til sø, fjord, mark og skov. Den gode placering opvejede, at parcelhuset skulle gennemgå en omfattende renovering, hvor både tag, vinduer og facader skulle udskiftes.Før ombygningen fremstod huset fra 1970’erne tidstypisk med built-up tag, skalfacade og kvadratiske vindueshuller. Familien ønskede sig en bedre planløsning, hvor boligens potentiale og placering blev fuldt udnyttet. Det førte en gennemgribende ombygning med sig.Mindre tagterrasse fik mere læDen midterste del af bygningen var…

Murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter

Boligejercase Mere dagslys og bedre udsigtEn familie i Hovedstadsområdet havde kastet deres kærlighed på et lille, gammelt murermesterhus i naturskønne omgivelser.Husets 128 m2 var ikke stort nok til familien med to kommende teenagere. Desuden havde boligen energimærke E og et tag, der trængte til at blive skiftet.I forbindelse med renoveringen sørgede arkitekten for at placere alle hovedrummene mod sydsydvest for at få mest mulig dagslys indenfor. Der blev etableret store vindues- og dørpartier mod haven og den overdækkede terrasse for at få god udsigt til udendørsarealerne.Det var derfor nødvendigt at lave omfattende forbedringer af huset for at tilgodese familiens pladsbehov og…

Nybyggeri med havudsigt fra badekarret

Boligejercase Udsigt til haven og havetDet er en velkendt udfordring at bygge kystnært, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Derudover er kommunerne særdeles opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at tegne en klassisk historicistisk villa, som levede op til alle byggerikravene for området. Bygningens hovedrum er alle placeret med udsigten for øje.Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der strømmer fantastisk flot dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven. På førstesalen er der havudsigt fra soveværelset og direkte,…

Ny kælder med lækkert luksusbad

Boligejercase Plads til flere på samme tidFamilien i Storkøbenhavn så mulighederne i at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. De havde dog brug for gode idéer og rådgivning til at få udnyttet kvadratmeterne bedst muligt. Arkitekten foreslog at lægge to tilstødende rum sammen for at få god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle have flere forskellige funktioner, og det krævede en gennemtænkt indretning. Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på samme tid og samtidig bevare privatlivet.Smarte funktionsnicher og privatlivArkitektens løsning blev at inddele det nye luksusbad i adskilte nicher med forskellige funktioner. Badeværelset blev indrettet omkring…

Trætilbygning med højt til loftet og kig til havens frugttræer

Boligejercase Glaspartier og nem adgang til det friDen nye trætilbygning fik en højloftet stue med store glaspartier, der har givet frit udsyn til den smukke have. Arkitekt Thomas Hjort skabte en niveaufri adgang til den dejlige lille træterrasse, der fungerer som overgang mellem stue og have. På terrassen kan familien nyde at se på de smukke gamle frugttræer i haven.Selv når familien opholder sig i den nye stue, får de – takket være de store vinduespartier – fornemmelsen af at sidde under æbletræerne. Udover at sørge for god udsigt til haven, har arkitekten tænkt over lyden i den højloftede stue. Et listebeklædt…

Tilbygning med klassiske detaljer

Boligejercase Stil blev bevaretEn familie i Københavnsområdet havde brug for mere plads i det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet. Familien tog kontakt til m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjort foreslog, at huset fik en tilbygning med klassiske detaljer. En stram lokalplan gav nogle begrænsninger, men arkitekten tegnede tilbygningen, så den stilmæssigt kom til at passe til det oprindelige hus.Arkitekten sørgede for at tilbygningens facade fik mange fine bygningsdetaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri.Udsigt og nem adgang til havenUdover at…

Tagudskiftning og energirenovering af byhuset

Boligejercase Naturskifer og zink til tagetHuset var mørkt, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsyn. Ovenikøbet var taget nedslidt, og husets ineffektive isolering trængte hårdt til en udskiftning. Arkitekten sørgede for at familiens bolig fik en gennemgribende opdatering. Det nedslidte tag blev udskiftet med lagt flot naturskifer.Naturskifer er et meget holdbart og klimavenligt materiale, som også passer smukt til byhusets arkitektoniske udtryk. Kvistenes tage og sider er blevet beklædt med zink for at forlænge levetiden. Desuden er zink et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer, hvilket passer godt sammen med de andre materialer.Tagterrasse gav dagslys og udsigtI forbindelse…

Herlighedsværdien steg, og varmeregningen faldt

Boligejercase Tidligere tilbygning blev erstattet med en nyFamilien i Hovedstadsområdet drømte om at få renoveret og opdatereret deres murermestervilla fra 1950. De tog derfor kontakt til m4 Arkitekter for at få rådgivning og idéer til at komme videre med projektet.Arkitekt Morten Dalsgaards løsning indebar til dels, at den tidligere tilbygning blev erstattet med en ny.Derudover blev murermestervillaens førstesal moderniseret med en række tiltag, som gav øget komfort og en øget mængde dagslys.Ny tilbygning trak haven indenforDen gamle tilbygning blev revet ned og erstattet af en ny, som både er velisoleret og har givet bedre udsigt til haven. Arkitekten foreslog at give…

Tilbygning gav himmellys og havekig

Boligejercase Tilbygning i to niveauerHusets beboere manglede flere boligkvadratmeter og en bedre sammenhæng mellem huset og haven. Familien fik rådgivning hos m4 Arkitekter, og arkitekt Morten Dalsgaard udvidede boligarealet med en rummelig tilbygning og to terrasser.Den nye tilbygning føjede 51 ekstra kvadratmeter til det oprindelige boligareal på 134 kvadratmeter. Tilbygningen blev udført i træ, stål og glas. Udtrykket er holdt i en moderne og enkel stil med stramme linjer, hvilket skaber en flot kontrast til det oprindelige hus.Spisestue og stue med dobbelt terrasseadgangFor at skabe en god overgang og sammenhæng med det oprindelige hus, er tilbygningen bygget i to niveauer. Det…

Sådan blev praktisk familiehjem forvandlet til livsnyderbolig

Boligejercase Fra praktisk familiehjem til livsnyderboligEgentlig var huset for stort til to, men den fantastiske beliggenhed ned til den nærliggende fjord var svær at undvære, især fordi den faldt godt i hak med parrets store sejlsportsinteresse. I stedet for at skulle ud at finde noget nyt og mindre, valgte de derfor at blive boende og forvandle deres praktiske familiehjem til livsnyderbolig.Hele 1. salen blev optimeret. En væg blev flyttet, og det gamle forældresoveværelse gik fra mørkt og småt til stort og lyst. Det nye soveværelse fik desuden direkte adgang til eget badeværelse. Hele 1. salen fik nyt gulv i asketræ, og…

Moderne komfort i fredet seniorbolig

Boligejercase Strenge krav til materialer og farverEjerne af det fredede rækkehus fra 1928 ønskede sig en større mængde dagslys i stueetagen. Desuden drømte de om at skære en betragtelig del af varmeregningen ved at investere i at få boligen bedre isoleret. Bor man i en fredet bolig, betyder det ofte, at man skal være omhyggelig med at bevare boligens oprindelige udtryk. Det var også tilfældet for seniorboligen.Beboerne var bundet af en lang række strenge krav til udvendige materialer og brug af kulører fra ejerforeningens side. Det gjorde renoveringen til en udfordring, men arkitekten sørgede for, at den nyrenoverede bolig overholder alle…

Typehus fra 1970’erne fik makeover

Boligejercase Glaspartier og ovenlysvinduer gav bedre dagslysDen oprindelige stue var mørk, og forbindelsen til haven var meget begrænset. For at få mere dagslys ind i stuen, valgte arkitekten at indsætte glaspartier fra gulv til loft i husets facade. De store glasflader har både givet familien mere lys og en bedre kontakt til haven. Husets stue og spisepladsen i køkkenet har fået optimeret dagslysforholdene ved etablering af ovenlysvinduer, som giver et fantastisk lysindfald året rundt.Familien var begejstret for 1970’er-typehusets arkitektur, men huset trængte til en opdatering. Da familien drømte om en mere moderne familiebolig, foreslog arkitekten at prioritere masser af dagslys og…

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Boligejercase Børneværelser med hems og franske altanerEn klassisk løsning havde været en tilbygning i husets oprindelige stil. I stedet valgte arkitekt Morten Dalsgaard at lægge en etage til det traditionelle parcelhus, som fik en ny topmoderne 1. sal i træ og filtsede, hvide facader.Det gav huset 85 ekstra m2 og et arkitektonisk løft. De nye kvadratmeter indeholder et stort multirum i åben forbindelse med stueplanet, to store børneværelser med hems og franske altaner, hvor børnene kan boltre sig og et ekstra badeværelse.Åben spisestue er husets hjerteHusets hjerte og nye omdrejningspunkt er den åbne, dobbelthøje spisestue, hvor en elegant trappe i stål…

1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

Boligejercase Forældreafdeling med udsigt til havenFamiliens tre store teenagebørn havde brug for at kunne brede sig, mens forældrene havde behov for mere privatliv. For at give forældrene mulighed for at kunne trække sig tilbage foreslog arkitekten en tilbygning med forældresoveværelse og eget badeværelse.Tilbygningen på 36 kvadratmeter fik plads til et rummeligt forældresoveværelse med god skabsplads, en arbejdsplads og et mindre badeværelse.Det var beboernes ønske, at den nye forældreafdeling skulle have god udsigt. Derfor sørgede arkitekten for, at forældresoveværelset både fik godt udsyn til haven og direkte adgang til den solrige terrasse. Med denne løsning kan beboerne både ligge i sengen og…

Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys

Boligejercase Ombygning af køkken-alrum blev til to nye rumI Hovedstadsområdet var en familie ved at vokse ud af deres mindre sammenlagte lejlighed. Familien kontaktede m4 Arkitekter, da de havde behov for konkrete ideer til en bedre indretning af lejligheden. Det stod højt på familiens ønskeliste at få et separat forældresoveværelse, et åbent køkken og en bedre udnyttelse af kvadratmeterne. Arkitekt Thomas Hjort havde en række kvadratmetertricks i ærmet som skabte to nye rum og mere dagslys i boligen. Arkitekten foreslog at lejlighedens køkken-alrum blev opdelt i to rum.Fra spisekøkken til værelse med lysgennemstrømningDen ene del af rummet blev indrettet til et mindre…

Fra gult 1960’er hus til sort træhus

Boligejercase Facadeåbning gav kig til havenHuset, som ligger på en smuk skrånende grund, manglede en bedre udnyttelse af kælderen og en bedre forbindelse til haven. Boligejeren drømte om at få større glæde og gavn af kælderrummene, som lå ud mod haven. Desuden trængte udestuen ud for kælderrummene til en udskiftning.Arkitekt Morten Dalsgaard sørgede for, at facaden blev åbnet, og der blev lavet en overdækning i form af en altan. Åbningen af facaden har resulteret i at boligejeren har fået bedre kig ud over den skrånende grund i flere niveauer.Altan med glasgulv og udsynVed altanen er døråbningen blevet udvidet fra dobbeltdør til…

Nyt køkken og bad i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Oprindelig arkitektur med moderne tvistMurermestervillaen, som er et såkaldt ”bedre byggeskik”-hus, var slidt og skulle sættes i stand. Gennem husets levetid var der blevet bygget en del om indvendigt i forskellige stilarter. Arkitekt Morten Dalsgaard rådgav de nye boligejere til at føre huset tilbage til den oprindelige stil.De nedhængte lofter, profilbræddevægge og væg-til-væg-tæpper blev fjernet og bag ved disse gemte den oprindelige arkitektur sig. Ved at lave en nænsom renovering er resultatet blevet en bolig med respekt for den oprindelige arkitektur og plads til moderne løsninger.Arkitekttegnet køkken med kantFor at give bedre rummelighed i køkkenet foreslog arkitekten at lave en…

Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Boligejercase Total istandsættelse med eksklusive materialerDet 227 m2 store hus trængte til istandsættelse overalt. Med hjælp fra arkitekten blev boligen derfor gennemrenoveret fra kælder til kvist. Familien prioriterede at vælge eksklusive materialer i tråd med husets stil. Resultatet blevet et virkelig flot og stilmæssigt gennemført hus, hvor der er tænkt over alle detaljer.Vinduerne er med ægte sprosser og har fået energioptimerede forsatsruder. I forældresoveværelset fungerer de snedkerbyggede garderobeskabe både som opbevaringsplads og som rumdelere. Der er også blevet plads til en hyggelig siddeniche.Omdannelse af et Bevaringsværdigt HusI stueetagen foreslog arkitekten at skifte gulvene til sildebensparket i egetræ. For at skabe en…

Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse

Boligejercase Arkitekt hjalp med sparring og valg af entreprenørI 1950’ere havde bygningen lagt stueetage til en jazzklub, som boligejerens farfar havde frekventeret, så ejendommen emmede af gode historier. Beboeren havde gjort sig flere tanker om ombygningen. For at være sikker på, at alle idéerne holdt vand, kontaktede hun m4 Arkitekter. Boligejeren ønskede nemlig hjælp fra arkitekten til at træffe de rigtige beslutninger og vælge entreprenør.Udfordringen i denne funkislejlighed var, at der var masser af spildplads i forbindelse med entreen og gangen. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort at lave en helt ny planløsning i lejligheden. Arkitekten har sørget for, at lejlighedens gangarealer er…

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Boligejercase Orangeri matcher huset arkitektoniskArkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden på en hyggelig villavej betød, at familien ønskede at få endnu mere glæde af udelivet. Familien drømte om et frodigt rum, hvor der var ro, meget dagslys og god kontakt til haven.Derfor kontaktede de arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter for at få rådgivning til byggeprojektet. I samråd med arkitekten besluttede familien sig for, at orangeriet arkitektonisk kom til at matche det oprindelige rødstens-murede Bedre Byggeskik-hus.Arkitekttegnet orangeri i gode kvalitetsmaterialerEfter den indledende Idé-workshop fik familien lavet et skitseprojekt med mere…

Ombygning af 1940’er villa i flere etaper

Boligejercase Planløsning og energirenoveringOmbygning af 1940’er villa i flere etaper betød at byggeprojektet kunne hænge godt sammen økonomisk og derfor realiseres. Udover at arkitekten fandt på en velfungerende planløsning, blev boligen også energirenoveret med nyt tag og bedre isolering.”Tidligere, når det blæste fra øst, så kunne jeg ikke varme huset op,” fortæller boligejeren. ”Det er blevet et helt andet hus efter taget er blevet skiftet,” fortsætter han.3 bygge-etaper fik budgettet til at gå op under ombygning af 1940’er villaBoligejeren tog oprindeligt kontakt til m4 Arkitekter for flere år siden. Målet var at fra start af, at den gennemgribende renovering af huset…

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning

Boligejercase Tilbygning i samme stil som oprindeligt husFor familien havde det fungeret godt, at de to børn delte værelse, mens de var helt små. Men da børnene ramte skolealderen, blev der behov for at børnene fik hver deres værelse.For at give familien den tiltrængte plads foreslog arkitekten at lave en tilbygning på 40 kvadratmeter. Den blev placeret vinkelret på hovedhuset.Tilbygningen blender så godt sammen med det oprindelige hus, at det ikke er til at se, at boligen er blevet forandret. Det gælder både ind- og udvendigt. Indenfor er der f.eks. valgt fyrretræsgulv med hvidpigmenteret olie, så det passer til det originale…

Villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal

Boligejercase Etage frem for en tilbygningFamilien på 4 manglede et ekstra børneværelse. I den oprindelige rødmurede villa var der et værelse og et kammer i stuen plus et værelse i kælderen. Nu var der behov for at udvide boligen, men udfordringen var, at boligens lille grundstørrelse ikke levnede plads til en tilbygning. Derfor foreslog arkitekten at bygge en 1. sal på huset.Den begrænsede mulighed for at bygge ekstra kvadratmeter til huset gav arkitekten nogle udfordringer. Det kunne nemlig ikke lade sig gøre at udnytte hele førstesalen til beboelse. Så det var nødvendigt at tænke ud af boksen for ikke at overskride…

boligejercases

Totalrenovering og ny tilbygning fremstår som et tidløst mesterværk

Boligejercase En klassisk drøm bliver til virkelighed Familien drømte om flere kvadratmeter og en totalrenovering af deres villa fra 1916. Sammen med arkitekt Morten Dalsgaard fik familien sat streger og ord på deres ønsker og behov for deres omfattende byggeprojekt.For at holde den økonomiske ramme blev omdrejningspunkterne for byggeprojektet: husets arkitektoniske stil, materialevalg og husets klimaskærm. Familien…

Fra rækkehus med energispild til mønstereksempel

Boligejercase En drøm om grøn omstilling Parret overtog et familieejet 70’er-rækkehus og havde et ønske om at omstille sig til en mere bæredygtig livsstil. I samarbejde med arkitekten udarbejdede de en ambitiøs plan, der inkluderede flere grønne initiativer i forbindelse med deres forestående totalrenovering.På trods af at naturgas på dette tidspunkt var billigere end elektricitet, besluttede…

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi

Boligejercase Fra slidt hus til liebhaverboligArkitekttegnet renovering fordoblede 1950’er-husets værdi og gav familien en bolig med god plads til at nyde livet hjemmefra. Huset i Virum fra 1955 med tilbygning fra 2002 blev totalrenoveret efter alle kunstens regler og fik ny planløsning.Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter rådgav familien til at prioritere at få givet boligen…

Sammenlægning af lejligheder i stueetagen

Boligejercase Ideer fra m4 ArkitekterFor at få gode idéer til at skabe den bedst mulige planløsning og et bedre indeklima kontaktede familien m4 Arkitekter.Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med sammenlægning af lejlighederne og foreslog en forbedret rumfordeling og en gennemgribende modernisering af lejligheden.Plads til hele familien i lejlighedenSammenlægningen af de to lejligheder betød, at familien fik…

Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret

Boligejercase Vigtige dele blev renoveretBedre Byggeskik-villaen fra 1926 og det tilstødende orangeri trængte til modernisering og renovering. Oprindeligt ønskede beboerne at få totalrenoveret hele villaen.Det endte dog med, at de til en start besluttede at fokusere på nogle udvalgte områder. For boligejerne var det vigtigt, at de dele af boligen, som blev renoveret, blev renoveret med omsorg…

Funkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning

Boligejercase Arkitektrådgivning hjalp familien videreFunkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter. Familien med to børn på 9 og 12 år var glade for deres 1930’er-hus i Valby. Både beliggenheden i et hyggeligt lokalområde og selve huset og haven betød at familien helst ville blive boende.Dog var de bevidste om,…

Typehus fik nyt havedesign og pool

Boligejercase Haven trængte til opgraderingHuset i Holte fra 1971 havde med sine 218 boligkvadratmeter og 104 kvadratmeter kælder god plads til familien på 4. Med haven grænsende op til skoven var beliggenheden helt ideel. Men beboerne syntes, at boligen og især udearealerne og haven trængte til en opdatering. Derfor kontaktede de m4 Arkitekter og arkitekt Thomas…

Murermestervilla fra 1950’erne fik tilbygning

Boligejercase Murermestervilla fra 1950’erne fik tilbygning efter arkitektrådgivningMurermestervillaen fra 1952 i Brønshøj føltes for trangt for familien. I løbet af årene var familien blevet større. Nu bestod den udover forældrene af tre børn på 6, 8 og 11 år plus en hundehvalp. Det var ikke oplagt, hvordan der skulle blive plads til tre børn – endsige…

Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne

Boligejercase Rødmuret villa med sorte tilbygningerTilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne beliggende i Roskilde blev resultatet for denne familie efter rådgivning fra arkitekt Morten Dalsgaard. Arkitekten tegnede en tilbygning ud mod haven i kontrast til det eksisterende rødmurede hus.Tilbygningen blev opført og facaden blev beklædt med sort Superwood, som er et mere bæredygtigt materiale end…

Tilbygning og gårdhave til typehuset

Boligejercase Flere kvadratmeter og ny planløsningTidligere var indgangspartiet og indkørslen ikke designet optimalt. Når gæster kørte op ad indkørslen ”føltes det som om gæsterne kørte helt ind i os på terrassen,” fortæller beboerne.Beboerne savnede, at huset var bedre afskærmet fra indkørslen. Desuden drømte de om, at huset fik en glidende overgang og god sammenhæng med haven.…

Tilbygning til den danske funktionelle villa

Boligejercase Godt eksempel på dansk funkisvillaOpgaven for arkitekt Morten Dalsgaard var at skabe en tilbygning til den danske funktionelle villa. Familiens murermestervilla fra 1935 i Hellerup er et godt eksempel på den danske funktionelle villa. Denne arkitektoniske stil udspringer fra den internationale funktionalisme og ofte bruges betegnelsen ”funkisvilla”.Funkis-arkitekterne drømte stort. De ville skabe enkle, smukke bygninger uden krummelurer…

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret

Boligejercase Bedre Byggeskik-huset fik mere havudsigtDe nye beboere var vilde med det perfekt beliggende Bedre Byggeskik-hus, men drømte om at få lavet nogle ændringer. Derfor tog de kontakt til arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter for at få kompetent rådgivning til ombygningen og renoveringen. Arkitekten havde gode råd til hvordan bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret.Et…

Nybygget palævilla i to etager

Boligejercase Idé-workshop gav inspiration til byggeprojektetFamilien vidste lige fra starten, hvad de ville have. De drømte om en klassisk palævilla med moderne komfort. Og de fik skabt deres drømmehjem: En arkitekttegnet, nybygget palævilla i to etager.I løbet af det første møde, Idé-workshoppen, omsatte arkitekt Thomas Hjort deres ønsker til en håndtegnet skitse af drømmeboligen.Arkitekten rådede dem…

Renovering af tilbygning til kolonihavehus med helårsstatus

Boligejercase På jagt efter den røde trådRenovering af tilbygning til kolonihavehus med helårsstatus forvandlede boligen totalt. Det trætte haveforeningshus, som lå i en hyggelig haveforening i København, havde behov for en gennemgribende makeover.Husets æstetiske udtryk manglede den berømte røde tråd både ude og inde, og beboerne trængte til kvalificeret arkitektrådgivning til renoveringen.Der skulle simpelthen en arkitekt…

Tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Behov for mere plads i villalejlighedRå, ubehandlede betonvægge, listeloft i egetræ og panoramavinduer til haven rimer normalt ikke på klassisk murermestervilla fra 1920’erne. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter fik til opgave at tegne en moderne, karakterfuld tilbygning til Bedre Byggeskik-huset i København. Og brugen af de utraditionelle materialer til tilbygningen resulterede i en helt…

Ekstra værelse og totalrenovering af lejlighed på Frederiksberg

Boligejercase Ombygning af lejlighed gav ekstra værelse og mere dagslysLejlighedens ejer havde brug for et ekstra værelse i lejligheden. Med et boligareal på 79 kvadratmeter var der behov for kreative arkitektøjne til at gennemskue lejlighedens muligheder. Beboeren kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til en ny planløsning i lejligheden, hvor alle kvadratmeter blev udnyttet optimalt.Hvad…

Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret

Boligejercase Skal vi flytte eller renovere parcelhuset?Skal vi vælge at blive boende i parcelhuset – eller flytte til noget andet? Disse spørgsmål er der mange, som stiller, når børnene er flyttet hjemmefra og tankerne om fremtidens otium rykker nærmere. Parret i et Johan Christensen parcelhus i Storkøbenhavn var i tvivl om de skulle renovere parcelhus eller flytte.…

Tilbygning til rækkehus med restriktiv lokalplan

Boligejercase Hertil og ikke længere!Hvad gør man, når man gerne vil bygge til, men lokalplanen indeholder enormt mange krav til størrelse og udseende?Det var ikke en enkel opgave at lave en arkitekttegnet tilbygning til rækkehuset. Der gjaldt nemlig en meget restriktiv lokalplan for rækkehusene fra 1938 i Københavnsområdet.De detaljerede æstetiske rammer og krav om at overholde…

Parcelhus fra 1960’erne fik ny planløsning og jordvarme

Boligejercase Ny planløsning i parcelhusetHvad stiller man op, når man har rigeligt med kvadratmeter i huset, men planløsningen ikke fungerer? En familie i Nordsjælland ville gerne bygge parcelhuset om og udnytte kvadratmeterne bedre. Husets beliggenhed og størrelse var fin. Med 201 m2 var der god plads til alle i familien inklusive de tre hjemmeboende teenagere. Men familien…

Ombygning af stor lejlighed i København

Boligejercase Cigarrøg i tapetet og rør på tværs i gangenMed en høj placering i ejendommen havde lejligheden god udsigt over træerne på Assistens Kirkegård. At boligen samtidig lå tæt ved Nørrebrogade gav lejligheden den perfekte blanding af god naturudsigt og storbypuls.Da parret besluttede sig for at købe den 154 kvadratmeter store lejlighed 3 år tidligere, var…

Skimmelramt parcelhus forvandlet til 2-etagers drømmevilla

Boligejercase Huset var hårdt angrebet af skimmelByggeprojektet startede med det værst tænkelige udgangspunkt. Parcelhuset var hårdt angrebet af fugt, skimmel og råd under gulvet og i taget, og familien havde startet en forsikringssag. Vejen til en drømmevilla virkede lang.Familien kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til den omfattende ombygning og renovering af huset.Arkitekten…

Nybygget funkisvilla med plads til teenageafdeling og hjemmekontor

Boligejercase Arkitektur, planløsning og materialevalgHuset skulle ligge på en drømmegrund, og familien havde mange ønsker i forhold til stil, planløsning og materialevalg. Derfor gav det bedst mening at at få lavet et arkitekttegnet hus, som var præcist designet til alle beboernes behov.Arkitekt Morten Dalsgaard arbejdede videre med familiens grundideer og foreslog selv løsninger, som optimerede huset…

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning

Boligejercase Fra dunkel til lys tilbygningArkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog familien at renovere tilbygningen og give den et helt nyt arkitektonisk udtryk.Et par i Hovedstadsområdet ønskede, at den dunkle tilbygning og den tilknyttede overdækkede terrasse blev optimeret med mere lys og luft.For at få mere dagslys indenfor i tilbygningen foreslog arkitekten at fjerne terrassens…

Sammenlægning af lejligheder gav ekstra plads

Boligejercase Spise- og opholdsstue blev til forældresoveværelseDe to etager er forbundet med en fin og pladsbesparende spindeltrappe i hvidlakeret stål og træ. Det oprindelige soveværelse fungerer i dag som familiens spise- og opholdsstue og har adgang til en dejlig terrasse.På 1. salen er der etableret børneværelser i det oprindelige soveværelse og køkken, mens forældresoveværelset er placeret…

1960’er typehus fik facelift

Boligejercase Installationskrævende rum blev samlet midt i husetDet er svært at se, at det 290 m2 store parcelhus tidligere dannede rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, er blevet lagt sammen til ét stort åbent plan. Der er derudover kommet…

Udvidelse af parcelhus med respekt for arkitekturen

Boligejercase ”Vinterhave” med udsigt til havenFamilien var glade for deres parcelhus fra 1960’erne med built-up-tag og en gennemført stil med rene linier. Men de manglede mere plads og drømte om et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven.Arkitekt Morten Dalsgaards løsning blev en vinkelbygning i samme enkle formsprog og materialevalg som det eksisterende…

Ombygning fra 3 til 5 værelses lejlighed

Boligejercase Ny planløsning flyttede køkken og badFamilien drømte om flere værelser, så de kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til at opfylde deres boligønsker. Familien ønskede forslag til, hvordan en almindelig treværelses lejlighed kunne ændres, så der kom flere rum. Den oprindelige lejlighed havde to stuer mod gaden, værelse, bad og et lille køkken placeret…

Gammel udestue forvandlet til lækkert orangeri

Boligejercase Udestuens konstruktion blev ændretFamilien var rigtig glad for deres udestue. Den gav dem nogle ekstra kvadratmeter, som de kunne boltre sig på, samtidig med at de kom tættere på haven. Også i årets kolde måneder. Men de store glasfacader og plasttaget overophedede udestuen. Når solen stod på, var den stort set ubrugelig på den varme…

Fra 1950’er hus til drømmebolig i to etager

Boligejercase Familien ønskede et åbent husEn familie i Hovedstadsområdet havde forelsket sig i et hus på grund af dets skønne beliggenhed. Huset lå ideelt lige ned til en sø og i et dejligt kvarter. Det kunne ikke fås bedre. Med barn nummer tre på vej var tiden inde til at føre drømmen ud i livet og…

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Boligejercase Istandsættelse og energirenoveringDe nybagte boligejere i Københavns Nordvestkvarter stod med et kombineret dødsbo og håndværkertilbud. Familien var faldet pladask for byhusets charme og hyggelige gårdhave med adgang til en mindre sydvestvendt have.Alt var slidt og umoderne i det store byhus, og isoleringen var begrænset til 2 cm. tangmåtter fra den oprindelige opbygning. Derfor var en…

Husets kælder fik makeover og blev familiens yndlingsrum

Boligejercase Specialfremstillede glaspartier til karnappenFamilien ønskede sig mere dagslys, en større glaskarnap og mulighed for at lave en vinterhave i bungalowens kælder. Derfor kontaktede de arkitekt Morten Dalsgaard, som er specialist i renovering og fornyelse af private boliger.Løsningen blev en stor glaskarnap, der følger hele kælderetagens længde. Arkitektens udfordring var at lave en totalløsning i glas.…

Moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen

Boligejercase Loftsrum blev renoveret og isoleretDet var vigtigt for beboerne, at husets originale stil blev bibeholdt. Projektets største udfordring blev derfor at give villaen mere komfort – med moderne byggematerialer, og uden at gå på kompromis med arkitekturen. Loftrummet på den store villa fra 1930’erne trængte til at blive renoveret og efterisoleret. Det samme gjaldt underetagens…

Klassisk murermestervilla fik nyt liv

Boligejercase Bedre udnyttelse af kvadratmeterne på tagetagenFamilien i den klassiske murermestervilla fra 1926, et såkaldt Bedre Byggeskik hus, efterspurgte en bedre udnyttelse af kvadratmeterne i tilbygningens tagkonstruktion. I tilbygningen fra 1978 var der for meget spildplads. Familien ville gerne have en mere beboelig tagetage med en bedre udnyttelse af kvadratmeterne. Desuden trængte taget på det oprindelige…

Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig

Boligejercase Ny planløsning gav bedre dagslys i boligenFamilien faldt for villaens sjæl og gedigne materialer. Men boligen trængte til en kærlig hånd for at leve op til familiens ønske om en moderne og funktionel familiebolig. Derfor undergik huset en gennemgribende ombygning og modernisering. Arkitekt Thomas Hjorts nye planløsning har forvandlet husets originale, mørke entré til en…

Modernisering af mørk baggårdslejlighed

Boligejercase Køkken blev totalrenoveret og åbnetEn familie i Københavnsområdet trængte til at få bedre dagslys i deres baggårdslejlighed. Den mørke lejligheds dybde var den største udfordring i forhold til at få lyset ind i boligens bagerste rum. Projektet krævede en omfattende ombygning og en række kreative løsninger for at øge mængden af dagslys. Køkkenet, som er…

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Boligejercase Terrassen blev tænkt ind i den samlede løsningUdelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Parcelhusets overdækkede terrasse og tilhørende have havde altid spillet en vigtig rolle for en familie i Hovedstadsområdet.I løbet af hele udendørssæsonen anvendte de terrassen til madlavning, ophold og sågar overnatning. Derfor var det…

Ny 1. sal gav lys, luft og plads i 1960’er parcelhuset

Boligejercase Fra fladt tag til himmelkigFamilien drømte om mere plads i parcelhuset, men ønskede ikke en tilbygning, der ville tage plads fra haven. Ved at bygge til i højden undgik familien at tage af pladsen i haven, og med etableringen af nye ovenlysvinduer og loft til kip fik huset et mere lyst og luftigt udtryk.Børnefamiliens oprindelige…

Tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager

Boligejercase Husets oprindelige udtryk blev bevaretEn tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager, og hun fik egen indgang, bad og garderobe. Derudover blev der adgang til egen altan fra annekset.Det var vigtigt for familien, at anneksets tag og facader matchede hovedhusets oprindelige udtryk. Derfor valgte arkitekt Thomas Hjort at holde materialer og byggestil helt i…

Villa fra 1906 blev til moderne familiebolig

Boligejercase Udsigt over søenFamiliens nye hjem trængte til en større opdatering. Oprindelig var villaen blevet opført som to separate lejligheder, men havde længe fungeret som enfamilies-bolig. En gennemgribende og nænsom renovering forvandlede huset til en sammenhængende drømmebolig for de nye ejere.En af de væsentligste årsager til at ejerne købte huset var den nærliggende sø og det…

Ombygning af 1970’er klods

Boligejercase Huset krævede en omfattende renoveringDet var den skønne beliggenhed og boligens potentiale, som familien faldt for, da de købte 1970’er-typehuset. Huset lå perfekt placeret på en lille forhøjning i landskabet med udsigt til sø, fjord, mark og skov. Den gode placering opvejede, at parcelhuset skulle gennemgå en omfattende renovering, hvor både tag, vinduer og facader…

Murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter

Boligejercase Mere dagslys og bedre udsigtEn familie i Hovedstadsområdet havde kastet deres kærlighed på et lille, gammelt murermesterhus i naturskønne omgivelser.Husets 128 m2 var ikke stort nok til familien med to kommende teenagere. Desuden havde boligen energimærke E og et tag, der trængte til at blive skiftet.I forbindelse med renoveringen sørgede arkitekten for at placere alle…

Nybyggeri med havudsigt fra badekarret

Boligejercase Udsigt til haven og havetDet er en velkendt udfordring at bygge kystnært, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Derudover er kommunerne særdeles opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at tegne en klassisk historicistisk villa, som levede op til alle byggerikravene for området. Bygningens…

Ny kælder med lækkert luksusbad

Boligejercase Plads til flere på samme tidFamilien i Storkøbenhavn så mulighederne i at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. De havde dog brug for gode idéer og rådgivning til at få udnyttet kvadratmeterne bedst muligt. Arkitekten foreslog at lægge to tilstødende rum sammen for at få god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle…

Trætilbygning med højt til loftet og kig til havens frugttræer

Boligejercase Glaspartier og nem adgang til det friDen nye trætilbygning fik en højloftet stue med store glaspartier, der har givet frit udsyn til den smukke have. Arkitekt Thomas Hjort skabte en niveaufri adgang til den dejlige lille træterrasse, der fungerer som overgang mellem stue og have. På terrassen kan familien nyde at se på de smukke…

Tilbygning med klassiske detaljer

Boligejercase Stil blev bevaretEn familie i Københavnsområdet havde brug for mere plads i det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet. Familien tog kontakt til m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjort foreslog, at huset fik en tilbygning med klassiske detaljer. En stram lokalplan gav nogle begrænsninger, men arkitekten tegnede tilbygningen, så den stilmæssigt kom til at passe…

Tagudskiftning og energirenovering af byhuset

Boligejercase Naturskifer og zink til tagetHuset var mørkt, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsyn. Ovenikøbet var taget nedslidt, og husets ineffektive isolering trængte hårdt til en udskiftning. Arkitekten sørgede for at familiens bolig fik en gennemgribende opdatering. Det nedslidte tag blev udskiftet med lagt flot naturskifer.Naturskifer er et meget holdbart og klimavenligt materiale,…

Herlighedsværdien steg, og varmeregningen faldt

Boligejercase Tidligere tilbygning blev erstattet med en nyFamilien i Hovedstadsområdet drømte om at få renoveret og opdatereret deres murermestervilla fra 1950. De tog derfor kontakt til m4 Arkitekter for at få rådgivning og idéer til at komme videre med projektet.Arkitekt Morten Dalsgaards løsning indebar til dels, at den tidligere tilbygning blev erstattet med en ny.Derudover blev…

Tilbygning gav himmellys og havekig

Boligejercase Tilbygning i to niveauerHusets beboere manglede flere boligkvadratmeter og en bedre sammenhæng mellem huset og haven. Familien fik rådgivning hos m4 Arkitekter, og arkitekt Morten Dalsgaard udvidede boligarealet med en rummelig tilbygning og to terrasser.Den nye tilbygning føjede 51 ekstra kvadratmeter til det oprindelige boligareal på 134 kvadratmeter. Tilbygningen blev udført i træ, stål og…

Sådan blev praktisk familiehjem forvandlet til livsnyderbolig

Boligejercase Fra praktisk familiehjem til livsnyderboligEgentlig var huset for stort til to, men den fantastiske beliggenhed ned til den nærliggende fjord var svær at undvære, især fordi den faldt godt i hak med parrets store sejlsportsinteresse. I stedet for at skulle ud at finde noget nyt og mindre, valgte de derfor at blive boende og forvandle…

Moderne komfort i fredet seniorbolig

Boligejercase Strenge krav til materialer og farverEjerne af det fredede rækkehus fra 1928 ønskede sig en større mængde dagslys i stueetagen. Desuden drømte de om at skære en betragtelig del af varmeregningen ved at investere i at få boligen bedre isoleret. Bor man i en fredet bolig, betyder det ofte, at man skal være omhyggelig med…

Typehus fra 1970’erne fik makeover

Boligejercase Glaspartier og ovenlysvinduer gav bedre dagslysDen oprindelige stue var mørk, og forbindelsen til haven var meget begrænset. For at få mere dagslys ind i stuen, valgte arkitekten at indsætte glaspartier fra gulv til loft i husets facade. De store glasflader har både givet familien mere lys og en bedre kontakt til haven. Husets stue og…

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Boligejercase Børneværelser med hems og franske altanerEn klassisk løsning havde været en tilbygning i husets oprindelige stil. I stedet valgte arkitekt Morten Dalsgaard at lægge en etage til det traditionelle parcelhus, som fik en ny topmoderne 1. sal i træ og filtsede, hvide facader.Det gav huset 85 ekstra m2 og et arkitektonisk løft. De nye kvadratmeter…

1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

Boligejercase Forældreafdeling med udsigt til havenFamiliens tre store teenagebørn havde brug for at kunne brede sig, mens forældrene havde behov for mere privatliv. For at give forældrene mulighed for at kunne trække sig tilbage foreslog arkitekten en tilbygning med forældresoveværelse og eget badeværelse.Tilbygningen på 36 kvadratmeter fik plads til et rummeligt forældresoveværelse med god skabsplads, en…

Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys

Boligejercase Ombygning af køkken-alrum blev til to nye rumI Hovedstadsområdet var en familie ved at vokse ud af deres mindre sammenlagte lejlighed. Familien kontaktede m4 Arkitekter, da de havde behov for konkrete ideer til en bedre indretning af lejligheden. Det stod højt på familiens ønskeliste at få et separat forældresoveværelse, et åbent køkken og en bedre udnyttelse…

Fra gult 1960’er hus til sort træhus

Boligejercase Facadeåbning gav kig til havenHuset, som ligger på en smuk skrånende grund, manglede en bedre udnyttelse af kælderen og en bedre forbindelse til haven. Boligejeren drømte om at få større glæde og gavn af kælderrummene, som lå ud mod haven. Desuden trængte udestuen ud for kælderrummene til en udskiftning.Arkitekt Morten Dalsgaard sørgede for, at facaden…

Nyt køkken og bad i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Oprindelig arkitektur med moderne tvistMurermestervillaen, som er et såkaldt ”bedre byggeskik”-hus, var slidt og skulle sættes i stand. Gennem husets levetid var der blevet bygget en del om indvendigt i forskellige stilarter. Arkitekt Morten Dalsgaard rådgav de nye boligejere til at føre huset tilbage til den oprindelige stil.De nedhængte lofter, profilbræddevægge og væg-til-væg-tæpper blev fjernet…

Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Boligejercase Total istandsættelse med eksklusive materialerDet 227 m2 store hus trængte til istandsættelse overalt. Med hjælp fra arkitekten blev boligen derfor gennemrenoveret fra kælder til kvist. Familien prioriterede at vælge eksklusive materialer i tråd med husets stil. Resultatet blevet et virkelig flot og stilmæssigt gennemført hus, hvor der er tænkt over alle detaljer.Vinduerne er med ægte…

Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse

Boligejercase Arkitekt hjalp med sparring og valg af entreprenørI 1950’ere havde bygningen lagt stueetage til en jazzklub, som boligejerens farfar havde frekventeret, så ejendommen emmede af gode historier. Beboeren havde gjort sig flere tanker om ombygningen. For at være sikker på, at alle idéerne holdt vand, kontaktede hun m4 Arkitekter. Boligejeren ønskede nemlig hjælp fra arkitekten…

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Boligejercase Orangeri matcher huset arkitektoniskArkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden på en hyggelig villavej betød, at familien ønskede at få endnu mere glæde af udelivet. Familien drømte om et frodigt rum, hvor der var ro, meget dagslys og god kontakt til haven.Derfor kontaktede de arkitekt…

Ombygning af 1940’er villa i flere etaper

Boligejercase Planløsning og energirenoveringOmbygning af 1940’er villa i flere etaper betød at byggeprojektet kunne hænge godt sammen økonomisk og derfor realiseres. Udover at arkitekten fandt på en velfungerende planløsning, blev boligen også energirenoveret med nyt tag og bedre isolering.”Tidligere, når det blæste fra øst, så kunne jeg ikke varme huset op,” fortæller boligejeren. ”Det er blevet…

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning

Boligejercase Tilbygning i samme stil som oprindeligt husFor familien havde det fungeret godt, at de to børn delte værelse, mens de var helt små. Men da børnene ramte skolealderen, blev der behov for at børnene fik hver deres værelse.For at give familien den tiltrængte plads foreslog arkitekten at lave en tilbygning på 40 kvadratmeter. Den blev…

Villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal

Boligejercase Etage frem for en tilbygningFamilien på 4 manglede et ekstra børneværelse. I den oprindelige rødmurede villa var der et værelse og et kammer i stuen plus et værelse i kælderen. Nu var der behov for at udvide boligen, men udfordringen var, at boligens lille grundstørrelse ikke levnede plads til en tilbygning. Derfor foreslog arkitekten at…