Boligejercase

Herlighedsværdien steg, og varmeregningen faldt

Familien drømte om at få renoveret og opdatereret deres murermestervilla

Herlighedsværdien steg og varmeregningen faldt, da familien energirenoverede deres murermestervilla fra 1950’erne. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter stod i spidsen for projektet, som blandt andet gav husets ejere en ny tilbygning.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Familien drømte om at få renoveret og opdatereret deres murermestervilla

Herlighedsværdien steg og varmeregningen faldt, da familien energirenoverede deres murermestervilla fra 1950’erne. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter stod i spidsen for projektet, som blandt andet gav husets ejere en ny tilbygning.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Tidligere tilbygning blev erstattet med en ny

Familien i Hovedstadsområdet drømte om at få renoveret og opdatereret deres murermestervilla fra 1950. De tog derfor kontakt til m4 Arkitekter for at få rådgivning og idéer til at komme videre med projektet.

Arkitekt Morten Dalsgaards løsning indebar til dels, at den tidligere tilbygning blev erstattet med en ny.

Derudover blev murermestervillaens førstesal moderniseret med en række tiltag, som gav øget komfort og en øget mængde dagslys.

Projekttype: Tilbygning, Renovering

Boligtype: Murermestervilla, Fritliggende hus

Bygningen er opført: 1950

Projektet afsluttet: 2013

Samlet projektpris: Ca. 1.700.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 150.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven, Nemmere vedligeholdelse

Energitiltag: Højisolerede ovenlysvinduer, Højisolerede vinduer, Højisolerede døre, Efterisoleret første sal, Efterisoleret i alle vægge og loftkonstruktioner

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Ny tilbygning trak haven indenfor

Den gamle tilbygning blev revet ned og erstattet af en ny, som både er velisoleret og har givet bedre udsigt til haven. Arkitekten foreslog at give tilbygningen vinduer til gulv for at trække haven ind i stuen. Det har medført, at familien har fået udsigt til haven gennem hele husets stueplan. Den nye tilbygning blev bygget oven på fundamentet af den gamle tilbygning.

Tilbygningens fundament, vægge og tag er blevet topisoleret, og der er valgt energivinduer, så varmeregningen holdes nede. Den enkle, firkantede form har gjort det vigtigt at vælge materialer med spil i, så udtrykket ikke blev for kompakt. Løsningen blev en lodret listebeklædning af cedertræ, der changerer i farven og skaber smukke skalaer.

Træet kan forblive ubehandlet og vil i så fald skifte til sølvgrå farver. I ubehandlet tilstand er tilbygningens træværk vedligeholdelsesfrit.
Tilbygningen har inddækninger i zink og en skydedør af aluminium. I kombination med træbeklædningen skaber det et flot samspil mellem varme og kolde materialer.

Træet kan forblive ubehandlet og vil i så fald skifte til sølvgrå farver, hvor nuancerne fortsat er forskellige fra liste til liste.
Herlighedsværdien steg og varmeregningen faldt, Kig til haven gennem hele huset. Der er valgt vindue til gulv i tilbygningen for at trække haven ind i stuen.
Herlighedsværdien steg og varmeregningen faldt. Udsigt til haven gennem hele husets stueplan. Tilbygningens fundament, vægge og tag er topisoleret, og der er valgt energivinduer, så varmeregningen holdes nede.
Vedligeholdelsesfrit træværk. Listerne af cedertræ changerer i farven og skaber smukke skalaer.
Ny tilbygning med cedertræsbeklædning. Den nye tilbygning er bygget oven på den gamle tilbygnings fundament, som er blevet isoleret. Tilbygningens enkle, firkantede form har gjort det vigtigt at vælge materialer med spil i, så udtrykket ikke blev for kompakt. Løsningen blev en lodret listebeklædning af cedertræ.

Murermestervillaens særtræk blev bevaret

Energirenoveringen af murermestervillaen er sket med respekt for husets oprindelige arkitektur og udtryk. Det ses fx ved, at husets slanke tagudhæng er bevaret, selvom der er lagt ekstra isolering under taget.
Arkitektens omhu har givet familien en dejlig bolig, hvor murermestervillaens særtræk er blevet bevaret.
Ovenlysvinduer giver ekstra lys på 1. sal. På husets 1. sal er der sat nye ovenlysvinduer i, som skaber smukke lysindfald. Der er også lagt nyt gulv, og det lille badeværelse ved siden af soveværelset er blevet sat i stand med nyt væghængt toilet, hvilket frigiver ekstra plads.
Den smukke trappe blev renoveret og står flot i dagslyset fra de nye ovenlys.

Førstesalen fik smukt lysindfald

På husets 1. sal er der også sket forbedringer. Der er blevet etableret nye ovenlysvinduer, som skaber smukke lysindfald, og der er lagt nyt gulv.

Det lille badeværelse ved siden af soveværelset er blevet sat i stand med nyt væghængt toilet, som frigiver plads.

Arkitekt: Morten Dalsgaard

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: [email protected]

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: [email protected]

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: [email protected]

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: [email protected]

Klassisk murermestervilla fik nyt liv

Boligejercase Bedre udnyttelse af kvadratmeterne på tagetagenFamilien i den klassiske murermestervilla fra 1926, et såkaldt Bedre Byggeskik hus, efterspurgte en bedre udnyttelse af kvadratmeterne i tilbygningens tagkonstruktion. I tilbygningen fra 1978 var der for meget spildplads. Familien ville gerne have en mere beboelig tagetage med en bedre udnyttelse af kvadratmeterne. Desuden trængte taget på det oprindelige…

Tilbygning gav himmellys og havekig

Boligejercase Tilbygning i to niveauerHusets beboere manglede flere boligkvadratmeter og en bedre sammenhæng mellem huset og haven. Familien fik rådgivning hos m4 Arkitekter, og arkitekt Morten Dalsgaard udvidede boligarealet med en rummelig tilbygning og to terrasser.Den nye tilbygning føjede 51 ekstra kvadratmeter til det oprindelige boligareal på 134 kvadratmeter. Tilbygningen blev udført i træ, stål og…

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Boligejercase Orangeri matcher huset arkitektoniskArkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden på en hyggelig villavej betød, at familien ønskede at få endnu mere glæde af udelivet. Familien drømte om et frodigt rum, hvor der var ro, meget dagslys og god kontakt til haven.Derfor kontaktede de arkitekt…