Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien savnede et nyt grønt uderum

En børnefamilie i Københavnsområdet drømte om at få lavet et arkitekttegnet orangeri som tilbygning til deres fine murermestervilla fra 1930. Med hjælp fra arkitekt Thomas Hjort blev drømmen om en grøn oase i hjemmet virkeliggjort.

Projekttype: Orangeri
Samlet projektpris: Ca. 800.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Bedre sammenhæng med haven

  

Bygningen er opført: 1930
Projektet afsluttet: 2018
Energitiltag: Orangeriets glaspartier består af 2-lags energiruder. Arte Glasbyg har stået for at opføre orangeriet

Orangeri matcher huset arkitektonisk

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden på en hyggelig villavej betød, at familien ønskede at få endnu mere glæde af udelivet. Familien drømte om et frodigt rum, hvor der var ro, meget dagslys og god kontakt til haven.

Derfor kontaktede de arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter for at få rådgivning til byggeprojektet.

I samråd med arkitekten besluttede familien sig for, at orangeriet arkitektonisk kom til at matche det oprindelige rødstens-murede Bedre Byggeskik-hus.

Arkitekttegnet orangeri i gode kvalitetsmaterialer

Efter den indledende Idé-workshop fik familien lavet et skitseprojekt med mere detaljerede tegninger af det nye orangeri. Med et økonomisk overslag fra m4 Arkitekter i hånden kunne familien starte med at finde inspiration.

Beboerne havde forestillet sig at projektet kunne komme noget ned i pris. Derfor fik de også tilbud på nogle standardløsninger. De endte dog med at prioritere de skræddersyede løsninger og vælge gedigne kvalitetsmaterialer. 

Derfor landede den endelige pris tæt på m4 Arkitekters overslag. Når kvaliteten er høj, følger priserne nemlig også efter.

Familien er glade for, at de har valgt en løsning, hvor kvaliteten er virkelig god. Det betyder meget for husets beboere, at materialerne er smukke og karakterfulde og at udførelsen er i top.

Beslutningen om at holde en høj æstetisk standard har gjort orangeriet meget smukt, indbydende og langtidsholdbart.

Nordvestvendt orangeri med masser af dagslys

På gulvet er der lagt brændte gule genbrugs-teglsten i et flot sildebensmønster. Det gule gulv giver rummet karakter og et flot varmt lys.

Orangeriet er bygget op ad husets nordvestvendte facade. Der er cirka 4,5 meter til kip, og dagslyset strømmer ind overalt. De to terrassedøre giver let adgang til forhave og baghave, og betyder, at orangeriet er let og fleksibelt at bruge.

Den dobbelte trappe med det fine gelænder giver en god forbindelse til det oprindelige hus.

Der er blevet plads til en flydersofa, hvor beboerne kan svinge benene op og slappe af efter arbejde. I den ene del af orangeriet er der etableret en spiseplads, hvor familien prioriterer at nyde mange måltider. Husets køkken ligger lige ved siden af orangeriet, hvilket er praktisk, når beboerne så ofte spiser i orangeriet.

Det grønne “vælter ind” i orangeriet

Familien har fået fornemmelsen af, at ”alt det grønne vælter ind”. Planterne trives i de lyse og lune omgivelser, og det er let at bevæge sig mellem inde- og uderum.

Børnene kan let løbe ud og lege i haven, mens forældrene nyder roen i orangeriet. Samtidig giver de mange glaspartier god udsigt og en fin kontakt mellem inde-arealerne og haven.

”Med vores nye orangeri kan vi sidde indenfor, men samtidig føle, at vi er i haven. Orangeriet betyder, at vi er blevet endnu mere glade for vores have og at vi nyder den mere,” fortæller bygherren.

Familien bruger nu mere og mere tid i orangeriet, som er gået fra at være et birum til et hovedrum i boligen. I de kolde måneder tænder beboerne for en supplerende elvarmeovn, der forlænger sæsonen i orangeriet, som er blevet familiens grønne oase.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.