Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret

Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Bedre Byggeskik-villaen fra 1920’erne og det tilstødende orangeri var nedslidt

Arkitekten Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp med at give boligen en tiltrængt makeover. Resultatet er et enestående smukt hjem.

Projekttype: Renovering og ombygning
Samlet projektpris: Pris ikke opgivet
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre udnyttelse af m2, Direkte adgang til terrassen, Bedre udnyttelse af terrassen, Total renovering af køkken og orangeri, Smalsprossede vinduer/døre og gulv

  

Bygningen er opført: 1926
Projektet afsluttet: 2021
Energitiltag: Efterisolering af orangeri med 3 lag glas og isolerede rammeprofiler, Efterisolering i husets tag

Vigtige dele blev renoveret

Bedre Byggeskik-villaen fra 1926 og det tilstødende orangeri trængte til modernisering og renovering.

Oprindeligt ønskede beboerne at få totalrenoveret hele villaen. 

Det endte dog med, at de til en start besluttede at fokusere på nogle udvalgte områder. For boligejerne var det vigtigt, at de dele af boligen, som blev renoveret, blev renoveret med omsorg for bygningens karakter.

Køkkentilbygning totalrenoveret

Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp boligejeren med at komme i mål med projektet. Arkitekten foreslog, at der i forbindelse med renoveringen blev lavet midlertidigt køkken i spisestuen. Så kunne køkkentilbygningen blændes af og moderniseres, uden at det ville støve i resten af boligen.

Arkitektens smarte og lavpraktiske løsning gjorde det muligt for familien at bo i villaen under renoveringen.
Det var meget vigtigt for beboerne, at intimiteten fra det gamle spisekøkken blev videreført i det nye køkken. Dette ønske sørgede arkitekten for at opfylde ved at tegne et køkken, som indbyder til samvær og nærvær.

Køkkenelementerne er nye, og rummets overflader er sat i stand med respekt for husets historie. Arkitekten har formået at bevare en delikat balance mellem fortid og nutid, og det har resulteret i en smuk bolig med kant.

Køkkentilbygningen fik mange lækre detaljer. Tidligere var der mange små trin og niveauer i køkkentilbygningen, som var generende, når man bevægede sig rundt. Efter renoveringen er alle gulve nu uden dørtrin og fuldstændig i niveau. Der blev etableret terrassedør til terrassen.

Arkitekten tegnede en barista-niche, hvor der er plads til at brygge fantastisk kaffe. Der blev tegnet og etableret en hyggekrog i køkkenet med kig ud til terrassen.

Ny træterrasse til murermestervilla

Arkitekten tegnede en ny træterrasse med næsten niveaufri adgang fra køkkentilbygningen. Tidligere var der blot et vindue ud mod terrasseområdet, men arkitekten tegnede en ny dør.

Adgangen til terrassen er derfor blevet markant forbedret, hvilket betyder, at beboeren får større glæde af udearealerne. Haven blev designet af en landskabsarkitekt. For at give lidt mere afskærmning og privatliv i orangeriet, blev der plantet flere tujaer ind mod naboen.

Omsorg for husets oprindelige udtryk

Arkitekten var meget bevidst om at passe på det oprindelige udtryk i Bedre Byggeskik-villaen.

De udvendige værn på villaens franske altaner blev sat nænsomt i stand, i stedet for blot at erstatte dem.

Der blev isat nye vinduer, som var designet ligesom de oprindelige. Vinduerne fra Bøjsø har koblede rammer og de blyindfattede felter fra de oprindelige vinduer er flyttet over i de nye.

De nye vinduer opfylder de nye lovkrav om, at der skal være 3 lag glas i alt.

Orangeri blev totalrenoveret

Bedre Byggeskik-villaens orangeri blev totalrenoveret. Det tidligere orangeri havde dårligt indeklima. Æstetisk var det heller ikke så kønt. Det bestod førhen af en tung konstruktion, som ikke passede til Bedre Byggeskik-villaen.

Med arkitekt Thomas Hjorts hjælp blev orangeriet forvandlet. Konstruktionen blev ændret, så hele orangeriet nu fremstår lettere og dermed lysere.

 Orangeriet har fået nye, flotte turkisblå fliser fra Marokk. Orangeriet er blevet isoleret, så det er blevet meget mere behageligt at opholde sig i. Glaspartierne er skiftet til 3-lags-glas og der er installeret solafskærmning for at tage noget af varmen.

Det er tydeligt at mærke, at orangeriet er blevet lysere end før. Grunden er selve sprosseværket, som tidligere var større end det, som nu er blevet etableret.

Høj kvalitet i alle materialer

Villaen fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret med hjælp fra arkitekt Thomas Hjort.

Renoveringen af murermestervillaen har givet beboerne et smukt og moderne hjem, hvor alle materialer er i høj kvalitet.

Arkitektens mange gode råd og idéer har medvirket til at give følelsen af lethed, lys og imødekommenhed i boligen.

Villaens historie træder frem på flotteste vis og samtidig er boligen blevet bedre isoleret og har fået en bedre planløsning.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.