Boligejercase

Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret

Forside » Cases » Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret 

Bedre Byggeskik-villaen fra 1920’erne og det tilstødende orangeri var nedslidt

Arkitekten Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp med at give boligen en tiltrængt makeover. Resultatet er et enestående smukt hjem.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Bedre Byggeskik-villaen fra 1920’erne og det tilstødende orangeri var nedslidt

Arkitekten Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp med at give boligen en tiltrængt makeover. Resultatet er et enestående smukt hjem.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Vigtige dele blev renoveret

Bedre Byggeskik-villaen fra 1926 og det tilstødende orangeri trængte til modernisering og renovering. Oprindeligt ønskede beboerne at få totalrenoveret hele villaen.

Det endte dog med, at de til en start besluttede at fokusere på nogle udvalgte områder. For boligejerne var det vigtigt, at de dele af boligen, som blev renoveret, blev renoveret med omsorg for bygningens karakter.
Bedre Byggeskik-villa fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret af arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter, orangeri.
Bedre Byggeskik-villa og orangeri set fra haven.
Terrassebrædder og blå klinker i orangeri.

Projekttype: Array ( [0] => Ombygning [1] => Totalrenovering [2] => Orangeri )

Boligtype: Array ( [0] => Villa [1] => Fritliggende hus )

Bygningen er opført: 1926

Projektet afsluttet: 2021

Samlet projektpris: Pris ønskes ikke angivet

Arkitektens pris: Pris ønskes ikke angivet

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre sammenhæng med terrassen [1] => Bedre planløsning [2] => Bedre udnyttelse af terrassen [3] => Bedre udnyttelse af orangeri )

Energitiltag: Array ( [0] => Højisolerede vinduer [1] => Efterisoleret taget )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Køkkentilbygning totalrenoveret

Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp boligejeren med at komme i mål med projektet.

Arkitekten foreslog, at der i forbindelse med renoveringen blev lavet midlertidigt køkken i spisestuen. Så kunne køkkentilbygningen blændes af og moderniseres, uden at det ville støve i resten af boligen.

Arkitektens smarte og lavpraktiske løsning gjorde det muligt for familien at bo i villaen under renoveringen.

Det var meget vigtigt for beboerne, at intimiteten fra det gamle spisekøkken blev videreført i det nye køkken. Dette ønske sørgede arkitekten for at opfylde ved at tegne et køkken, som indbyder til samvær og nærvær.

Køkkenelementerne er nye, og rummets overflader er sat i stand med respekt for husets historie. Arkitekten har formået at bevare en delikat balance mellem fortid og nutid, og det har resulteret i en smuk bolig med kant.

Arkitekten tegnede en barista-niche, hvor der er plads til at brygge fantastisk kaffe. Der blev tegnet og etableret en hyggekrog i køkkenet med kig ud til terrassen.

Køkkentilbygningen fik mange lækre detaljer. Tidligere var der mange små trin og niveauer i køkkentilbygningen, som var generende, når man bevægede sig rundt.

Efter renoveringen er alle gulve nu uden dørtrin og fuldstændig i niveau. Der blev etableret terrassedør til terrassen.

Nyt køkken i totalrenoveret Bedre Byggeskik-villa.
Bedre Byggeskik-villa og orangeri blev smukt renoveret med hjælp fra arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter.
Køkken i nyrenoveret Bedre Byggeskik-villa fik ny terrassedør.
Nyt arkitekttegnet køkken i Bedre Byggeskik-villa.
Kig fra stue til orangeri, arkitekttegnet totalrenovering af Bedre Byggeskik-villa.
Bedre Byggeskik-villa og orangeri blev smukt renoveret med hjælp og rådgivning fra Thomas Hjort.

Ny træterrasse til murermestervilla

Arkitekten tegnede en ny træterrasse med næsten niveaufri adgang fra køkkentilbygningen. Tidligere var der blot et vindue ud mod terrasseområdet, men arkitekten tegnede en ny dør.

Adgangen til terrassen er derfor blevet markant forbedret, hvilket betyder, at beboeren får større glæde af udearealerne. Haven blev designet af en landskabsarkitekt. For at give lidt mere afskærmning og privatliv i orangeriet, blev der plantet flere tujaer ind mod naboen.
Nyrenoveret Bedre Byggeskik-villa, arkitekttegnet af arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter.
Orangeri blev totalrenoveret med hjælp fra arkitekt Thomas Hjort.
Orangeri og Bedre Byggeskik-villa blev smukt renoveret.
Orangeri og villa blev smukt renoveret.
Orangeri blev renoveret og fik ny terrassedør ud mod terrassen.
Indbygget reol i totalrenoveret Bedre Byggeskik-villa.
Orangeri og Bedre Byggeskik-villa blev smukt renoveret af arkitekt Thomas Hjort.

Omsorg for husets oprindelige udtryk

Arkitekten var meget bevidst om at passe på det oprindelige udtryk i Bedre Byggeskik-villaen. De udvendige værn på villaens franske altaner blev sat nænsomt i stand, i stedet for blot at erstatte dem. Der blev isat nye vinduer, som var designet ligesom de oprindelige.

Vinduerne fra Bøjsø har koblede rammer og de blyindfattede felter fra de oprindelige vinduer er flyttet over i de nye. De nye vinduer opfylder de nye lovkrav om, at der skal være 3 lag glas i alt.

Orangeri blev totalrenoveret og isoleret, dueblå klinker.
Bedre Byggeskik-villa og orangeri blev smukt renoveret, dobbeltdøre mellem stuer ensuite.
Ny terrasse ud for orangeri og Bedre Byggeskik-villa.

Orangeri blev totalrenoveret

Bedre Byggeskik-villaens orangeri blev totalrenoveret. Det tidligere orangeri havde dårligt indeklima. Æstetisk var det heller ikke så kønt.

Det bestod førhen af en tung konstruktion, som ikke passede til Bedre Byggeskik-villaen. Med arkitekt Thomas Hjorts hjælp blev orangeriet forvandlet. Konstruktionen blev ændret, så hele orangeriet nu fremstår lettere og dermed lysere.

Orangeriet har fået nye, flotte turkisblå fliser fra Marokk. Orangeriet er blevet isoleret, så det er blevet meget mere behageligt at opholde sig i. Glaspartierne er skiftet til 3-lags-glas og der er installeret solafskærmning for at tage noget af varmen.

Det er tydeligt at mærke, at orangeriet er blevet lysere end før. Grunden er selve sprosseværket, som tidligere var større end det, som nu er blevet etableret.

Høj kvalitet i alle materialer

Indbygget reol i totalrenoveret Bedre Byggeskik-villa.
Kig fra spisestue til køkken i renoveret Bedre Byggeskik-villa.
Ny terrasse med smedejerns-værn, arkitekttegnet af Thomas Hjort.

Villaen fra 1920’erne og orangeri blev smukt renoveret med hjælp fra arkitekt Thomas Hjort. Villaens historie træder frem på flotteste vis og samtidig er boligen blevet bedre isoleret og har fået en bedre planløsning.

Renoveringen af murermestervillaen har givet beboerne et smukt og moderne hjem, hvor alle materialer er i høj kvalitet. Arkitektens mange gode råd og idéer har medvirket til at give følelsen af lethed, lys og imødekommenhed i boligen.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Boligejercase Orangeri matcher huset arkitektoniskArkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden på en hyggelig villavej betød, at familien ønskede at få endnu mere glæde af udelivet. Familien drømte om et frodigt rum, hvor der var ro, meget dagslys og god kontakt til haven.Derfor kontaktede de arkitekt…

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret

Boligejercase Bedre Byggeskik-huset fik mere havudsigtDe nye beboere var vilde med det perfekt beliggende Bedre Byggeskik-hus, men drømte om at få lavet nogle ændringer. Derfor tog de kontakt til arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter for at få kompetent rådgivning til ombygningen og renoveringen. Arkitekten havde gode råd til hvordan bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret.Et…

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Boligejercase Istandsættelse og energirenoveringDe nybagte boligejere i Københavns Nordvestkvarter stod med et kombineret dødsbo og håndværkertilbud. Familien var faldet pladask for byhusets charme og hyggelige gårdhave med adgang til en mindre sydvestvendt have.Alt var slidt og umoderne i det store byhus, og isoleringen var begrænset til 2 cm. tangmåtter fra den oprindelige opbygning. Derfor var en…