Boligejercase

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Forside » Cases » Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924 

Moderne bolig tryllet frem af et kombineret dødsbo og håndværkertilbud

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924 gav familie et drømmehjem. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter forvandlede håndværkertilbuddet til en totalrenoveret familiebolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Moderne bolig tryllet frem af et kombineret dødsbo og håndværkertilbud

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924 gav familie et drømmehjem. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter forvandlede håndværkertilbuddet til en totalrenoveret familiebolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Istandsættelse og energirenovering

De nybagte boligejere i Københavns Nordvestkvarter stod med et kombineret dødsbo og håndværkertilbud. Familien var faldet pladask for byhusets charme og hyggelige gårdhave med adgang til en mindre sydvestvendt have.

Alt var slidt og umoderne i det store byhus, og isoleringen var begrænset til 2 cm. tangmåtter fra den oprindelige opbygning. Derfor var en omfattende istandsættelse og energirenovering nødvendig for at få huset opdateret.

Fra gårdhaven er adgang til både havehus og en mindre have. Der er censorer på både trappe- og udebelysninger.
Det oprindelige byhus fra 1924 var kun isoleret på kvisten med 2 cm. tangmåtter fra da det oprindelig blev opført i 1924.
Fra gårdhaven er adgang til både havehus og en mindre have. Der er censorer på både trappe- og udebelysninger.
Det oprindelige byhus fra 1924 var kun isoleret på kvisten med 2 cm. tangmåtter fra da det oprindelig blev opført i 1924.

Projekttype: Array ( [0] => Ombygning [1] => Totalrenovering )

Boligtype: Array ( [0] => Byhus )

Bygningen er opført: 1924

Projektet afsluttet: 2013

Samlet projektpris: Ca. 1.250.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 100.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Bedre sammenhæng med haven og terrassen [2] => Mere plads [3] => Bedre planløsning [4] => Ekstra værelse [5] => Bevarelse af oprindelige detaljer i byhus fra 1924 )

Energitiltag: Array ( [0] => Vinduespakningerne er udskiftet i hele boligen, og der er sat energiglas i alle forsatsvinduerne på de originale vinduespartier, Taget er blevet understrøget og isoleret, Byhuset er blevet hulmursisoleret og fjernvarmefyret er kalibreret, Elinstallationerne er udskiftet, og trappe- og udebelysning har fået censorer )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Hus med stemningsfulde detaljer

Et hus med sjæl har ofte unikke detaljer, som gerne må fremhæves. Det gjaldt også for byhuset, hvor arkitekten blandt andet hjalp med at skabe et stemningsfuldt kvistværelse til husets teenager. Kvistens hanebånd blev fritlagte og slebet ned, så de fremstår ubehandlede.

Desuden blev sildebensparketgulvet renoveret og suppleret, hvor der før gik en skorsten igennem. Børneværelset var tidligere opdelt i to små rum, men fremstår i dag lyst og indbydende. Værelset har fået fuldt udbytte af det nye store ovenlysvindue, som øger mængden af dagslys i rummet markant.

Fra gårdhaven er adgang til både havehus og en mindre have. Der er censorer på både trappe- og udebelysninger.
Køkkenbordplade i massivt rustfrit stål og isvejst gasblus.
Spisestuen i direkte forbindelse med køkkenet. Den franske terrassedør giver både et fint kig til haven og en masse dagslys. Vinduespakningerne er udskiftet i hele boligen og der er sat energiglas i alle forsatsvinduerne på de originale vinduespartier.
Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924, har i soveværelset fået ro med indbyggede skabe.
Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924, Børneværelset var tidligere opdelt i to små rum, men fremstår i dag lyst og indbydende; værelset får fuldt udbytte af det nye store ovenlysvindue.
Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924. Bordpladen er af 5 mm rustfrit stål, hvor både gasblus og køkkenvask er svejset i pladen.

Kig til haven og en masse dagslys

Spisestuen i direkte forbindelse med køkkenet. Den franske terrassedør giver både et fint kig til haven og en masse dagslys. Vinduespakningerne er udskiftet i hele boligen og der er sat energiglas i alle forsatsvinduerne på de originale vinduespartier.
Trapperummet er nænsomt renoveret. Den oprindelige linoleum er frisket op, håndlisten poleret og undervæggene har fået en matchende kulør.
Dekoration af dybe vindueskarme.
Der er adgang fra køkken til stue og spisestue.
Køkkenet i forbindelse med spisestuen.
Entreen er blevet lys og der er hængt spejle op, som hjælper dagslyset med at trænge dybere ind i rummet. Spisestuen ligger i direkte forbindelse med køkkenet. Ved at vælge en fransk terrassedør har familien både fået et fint kig til haven og en masse dagslys.

Trapperummet er blevet nænsomt renoveret. Det oprindelige linoleum er frisket op, håndlisten poleret og undervæggene har fået en matchende kulør. I løbet af hele projektet er alle overflader blev renoveret. Desuden er alle el- og VVS-installationer samt køkken blev udskiftet, så tofamiliehuset er blevet klargjort til en ny æra.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Modernisering af mørk baggårdslejlighed

Boligejercase Køkken blev totalrenoveret og åbnetEn familie i Københavnsområdet trængte til at få bedre dagslys i deres baggårdslejlighed. Den mørke lejligheds dybde var den største udfordring i forhold til at få lyset ind i boligens bagerste rum. Projektet krævede en omfattende ombygning og en række kreative løsninger for at øge mængden af dagslys. Køkkenet, som er…

Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse

Boligejercase Arkitekt hjalp med sparring og valg af entreprenørI 1950’ere havde bygningen lagt stueetage til en jazzklub, som boligejerens farfar havde frekventeret, så ejendommen emmede af gode historier. Beboeren havde gjort sig flere tanker om ombygningen. For at være sikker på, at alle idéerne holdt vand, kontaktede hun m4 Arkitekter. Boligejeren ønskede nemlig hjælp fra arkitekten…

Tagudskiftning og energirenovering af byhuset

Boligejercase Naturskifer og zink til tagetHuset var mørkt, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsyn. Ovenikøbet var taget nedslidt, og husets ineffektive isolering trængte hårdt til en udskiftning. Arkitekten sørgede for at familiens bolig fik en gennemgribende opdatering. Det nedslidte tag blev udskiftet med lagt flot naturskifer.Naturskifer er et meget holdbart og klimavenligt materiale,…