Boligejercase

Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse

Forside » Cases » Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse 

Arkitekthjælp til at træffe de rigtige valg og entreprenør

Boligejeren i en flot funkisejendom i København kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til at bygge om i lejligheden. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at beboerens funkislejlighed fra 1930'erne fik ekstra værelse.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Arkitekthjælp til at træffe de rigtige valg og entreprenør

Boligejeren i en flot funkisejendom i København kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til at bygge om i lejligheden. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at beboerens funkislejlighed fra 1930'erne fik ekstra værelse.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Arkitekt hjalp med sparring og valg af entreprenør

I 1950’ere havde bygningen lagt stueetage til en jazzklub, som boligejerens farfar havde frekventeret, så ejendommen emmede af gode historier. Beboeren havde gjort sig flere tanker om ombygningen. For at være sikker på, at alle idéerne holdt vand, kontaktede hun m4 Arkitekter. Boligejeren ønskede nemlig hjælp fra arkitekten til at træffe de rigtige beslutninger og vælge entreprenør.

Udfordringen i denne funkislejlighed var, at der var masser af spildplads i forbindelse med entreen og gangen. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort at lave en helt ny planløsning i lejligheden. Arkitekten har sørget for, at lejlighedens gangarealer er blevet inddraget for at give plads til at udvide lejlighedens andre rum.

Ny arkitekttegnet planløsning i lejlighed gav plads til ekstra værelse.

Projekttype: Array ( [0] => Ombygning [1] => Renovering [2] => Planløsning )

Boligtype: Array ( [0] => Lejlighed )

Bygningen er opført: 1938

Projektet afsluttet: 2018

Samlet projektpris: Ca. 1.000.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 120.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Flere rum [2] => Bedre planløsning [3] => Ny glasvæg )

Energitiltag: Array ( [0] => Eltavlen er blevet integreret, Der er indfræset el overalt )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Soveværelse med glasvæg

Arkitektens optimering af lejligheden har skabt rum til et ekstra værelse. Det er blevet beboerens nye soveværelse. For at lade mest muligt dagslys passere på tværs i lejligheden, er soveværelsets ene væg lavet af glas. Smedejernsgitteret med glasruder blev båret op ad trapperne i flere dele for derefter at blive samlet og monteret. 

Glasvæggen giver hele boligen en lethed i udtrykket. Funkislejligheds originale dørhåndtag er bevaret og monteret på den nye glasvæg, hvilket giver boligen kant og personlighed.

Bejdset egetræ og bordplade i granit i køkken tegnet af arkitekt og bordplade i granit.
Spisestue i funkislejlighed har fået plads til mange gæster efter ombygning, hvor arkitekten lavede ny planløsning i lejlighed.

Fik plads til mange gæster

Lejlighedens beboer ønskede sig en stor spisestue med plads til mange mennesker. Arkitekten tegnede derfor større åbninger mellem rummene i lejligheden.
Det betyder, at der nu er blevet god plads til gæsterne, som beboeren kan tale med, mens hun står i køkkenet. Den nye planløsning medvirker til, at funkislejligheden nu føles meget større end tidligere.
Kig fra spisestue til nyt køkken i ombygget lejlighed tegnet af arkitekt.
Bejdset egetræ og bordplade i granit i køkken tegnet af arkitekt og bordplade i granit.
Nyt arkitekttegnet køkken i lejlighed fra 1930'erne har mange lækre detaljer og opbevaringsmuligheder.
Kig fra funkislejlighedens entre til stuen og soveværelset med glasvæg som arkitekten foreslog at etablere for at få mest mulig glæde af dagslyset.
Smukt snedkerbygget køkken i bejdset egetræ giver varme til rummet og lejligheden.
Glasvæg mellem soveværelse og stue i arkitekttegnet ombygning af lejlighed.

Køkken og bad for feinschmeckere

Lejlighedens køkken og badeværelse er blevet totalrenoveret. Der er lagt nyt gulv i køkkenet, og boligejeren har valgt køkkenelementer i bejdset egetræ. For at udnytte pladsen i køkkenet bedst muligt er køkkenet blevet specialdesignet til rummet. Ved at bygge det rundt om alle ”hakker og kanter” får beboeren ekstra opbevaringsplads i køkkenet og en bedre rumfornemmelse.
Nyt bad og køkken tegnet af arkitekt i lejlighed i funkisstil.
Skønt farverigt interiør i lejligheden.
Nyt arkitekttegnet og snedkerbygget køkken i bejdset eg i lejlighed i funkisstil.
Arkitektens nye planløsning har givet lys, luft og ekstra værelse i lejlighed.

I badeværelset er brusenichen blevet rykket og der er blevet etableret en speciallavet glasdør. Der er blevet indbygget spots i loftet og der kommet store, smukke betongrå fliser og gulvvarme. 

Der er desuden lavet lækre detaljer som et skjult indbygget skab bag spejlet. Alt i alt er lejligheden forvandlet fra en trang bolig med flere mørke kvadratmeter til en rummelig og lys oase.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys

Boligejercase Ombygning af køkken-alrum blev til to nye rumI Hovedstadsområdet var en familie ved at vokse ud af deres mindre sammenlagte lejlighed. Familien kontaktede m4 Arkitekter, da de havde behov for konkrete ideer til en bedre indretning af lejligheden. Det stod højt på familiens ønskeliste at få et separat forældresoveværelse, et åbent køkken og en bedre udnyttelse…

Sammenlægning af lejligheder gav ekstra plads

Boligejercase Spise- og opholdsstue blev til forældresoveværelseDe to etager er forbundet med en fin og pladsbesparende spindeltrappe i hvidlakeret stål og træ. Det oprindelige soveværelse fungerer i dag som familiens spise- og opholdsstue og har adgang til en dejlig terrasse.På 1. salen er der etableret børneværelser i det oprindelige soveværelse og køkken, mens forældresoveværelset er placeret…