Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse

Funkislejlighed fra 1930’erne fik ekstra værelse

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Arkitekthjælp til at træffe de rigtige valg og entreprenør

Boligejeren i en flot funkisejendom i København kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til at bygge om i lejligheden. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at beboerens funkislejlighed fra 1930'erne fik ekstra værelse.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 1.000.000 kr.
Boligtype: Lejlighed
Resultat hos boligejeren: Indvendig renovering, Ny planløsning med ekstra værelse, Ny glasvæg og bedre dagslys

  

Bygningen er opført: 1938
Projektet afsluttet: 2018
Energitiltag: Eltavlen er blevet integreret, Der er indfræset el overalt

Arkitekt hjalp med sparring og valg af entreprenør

I 1950’ere havde bygningen lagt stueetage til en jazzklub, som boligejerens farfar havde frekventeret, så ejendommen emmede af gode historier.

Beboeren havde gjort sig flere tanker om ombygningen. For at være sikker på, at alle idéerne holdt vand, kontaktede hun m4 Arkitekter. Boligejeren ønskede nemlig hjælp fra arkitekten til at træffe de rigtige beslutninger og vælge entreprenør.

Udfordringen i denne funkislejlighed var, at der var masser af spildplads i forbindelse med entreen og gangen. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort at lave en helt ny planløsning i lejligheden.

Arkitekten har sørget for, at lejlighedens gangarealer er blevet inddraget for at give plads til at udvide lejlighedens andre rum.

Soveværelse med glasvæg

Arkitektens optimering af lejligheden har skabt rum til et ekstra værelse. Det er blevet beboerens nye soveværelse. For at lade mest muligt dagslys passere på tværs i lejligheden, er soveværelsets ene væg lavet af glas. Smedejernsgitteret med glasruder blev båret op ad trapperne i flere dele for derefter at blive samlet og monteret.

Glasvæggen giver hele boligen en lethed i udtrykket.

Funkislejligheds originale dørhåndtag er bevaret og monteret på den nye glasvæg, hvilket giver boligen kant og personlighed.

Fik plads til mange gæster

Lejlighedens beboer ønskede sig en stor spisestue med plads til mange mennesker. Arkitekten tegnede derfor større åbninger mellem rummene i lejligheden.

Det betyder, at der nu er blevet god plads til gæsterne, som beboeren kan tale med, mens hun står i køkkenet. Den nye planløsning medvirker til, at funkislejligheden nu føles meget større end tidligere.

Køkken og bad for feinschmeckere

Lejlighedens køkken og badeværelse er blevet totalrenoveret. Der er lagt nyt gulv i køkkenet, og boligejeren har valgt køkkenelementer i bejdset egetræ. For at udnytte pladsen i køkkenet bedst muligt er køkkenet blevet specialdesignet til rummet.

Ved at bygge det rundt om alle ”hakker og kanter” får beboeren ekstra opbevaringsplads i køkkenet og en bedre rumfornemmelse.

I badeværelset er brusenichen blevet rykket og der er blevet etableret en speciallavet glasdør. Der er blevet indbygget spots i loftet og der kommet store, smukke betongrå fliser og gulvvarme. Der er desuden lavet lækre detaljer som et skjult indbygget skab bag spejlet.

Alt i alt er lejligheden forvandlet fra en trang bolig med flere mørke kvadratmeter til en rummelig og lys oase.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail kontakt@m4arkitekter.dk eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.