Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys

Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien havde behov for konkrete ideer til en bedre indretning af lejligheden

Når familien bliver større, men boligen ikke gør, gælder det om at tænke kreativt. Læs hvordan m4 Arkitekters ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 400.000 kr.
Boligtype: Lejlighed
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Ekstra værelse i lejligheden, Åbent køkken

  

Bygningen er opført: 1901
Projektet afsluttet: 2016
Energitiltag: Dagslyset kunne strømme gennem lejligheden, Vinduerne blev tætnet og vægpartierne isoleret, Dørene mod fælles trapper blev skiftet til isolerede lyd- og branddøre

Ombygning af køkken-alrum blev til to nye rum

I Hovedstadsområdet var en familie ved at vokse ud af deres mindre sammenlagte lejlighed. Familien kontaktede m4 Arkitekter, da de havde behov for konkrete ideer til en bedre indretning af lejligheden.

Det stod højt på familiens ønskeliste at få et separat forældresoveværelse, et åbent køkken og en bedre udnyttelse af kvadratmeterne.

Arkitekt Thomas Hjort havde en række kvadratmetertricks i ærmet som skabte to nye rum og mere dagslys i boligen. Arkitekten foreslog at lejlighedens køkken-alrum blev opdelt i to rum. 

Den ene del af rummet blev indrettet til et mindre spisekøkken og den anden del blev til et nyt værelse. Familien havde haft meget glæde af deres oprindelige køkken-alrum og ønskede, at ombygningen bevarede et funktionelt køkken med åben forbindelse til stuen. Dette ønske kunne arkitekten opfylde ved at fjerne en del af en langsgående bærende væg.

Åbningen fra gulv til loft skabte en god sammenhæng mellem køkken og stue og gav masser af dagslys tværs gennem hele boligen, fra gade til gård.

Multifunktionelt soveværelse

Den anden halvdel af det tidligere køkken-alrum blev til et separat forældresoveværelse med indbygget vægseng. Sengen kan klappes sammen med et snuptag og gemmes væk i et smalt skab når den ikke er i brug.

Det tryller hurtigt mere gulvplads frem, når familien har behov for det.

Soveværelset fik en pladsbesparende skydedør. Arkitekten foreslog at placere en glasrude over døren for at lede mest muligt dagslys ud i den tilstødende gang.

Verdens mindste vaskerum

Bor man på begrænset plads kan det være svært at få plads til alt uden at der ser rodet ud. Familien efterspurgte en god løsning til at få gemt det knap så æstetiske vasketårn af vejen.

Arkitekten fandt på at skabe verdens mindste vaskerum i en åben niche. Foran nichen blev der etableret en dør, så vaskemaskine og tørretumbler kunne gemmes af vejen.

Denne utraditionelle finte gav et løft til hele soveværelset, som kom til at fremstå mere overskueligt og regulært.

Alt i alt fik familien forbedret lejligheden ved at udnytte pladsen endnu bedre og få mere dagslys indenfor.

Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys, verdens mindste vaskerum
Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail kontakt@m4arkitekter.dk eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.