Boligejercase

Tagudskiftning og energirenovering af byhuset

Forside » Cases » Tagudskiftning og energirenovering af byhuset 

Ønske om mere dagslys, udsyn og bedre indeklima

Huset fra 1900’erne slap kun en begrænset mængde dagslys ind, og familien savnede desuden udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog en tagudskiftning og energirenovering af byhuset, som både gav mere lys og plads.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Ønske om mere dagslys, udsyn og bedre indeklima

Huset fra 1900’erne slap kun en begrænset mængde dagslys ind, og familien savnede desuden udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog en tagudskiftning og energirenovering af byhuset, som både gav mere lys og plads.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Naturskifer og zink til taget

Huset var mørkt, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsyn. Ovenikøbet var taget nedslidt, og husets ineffektive isolering trængte hårdt til en udskiftning. Arkitekten sørgede for at familiens bolig fik en gennemgribende opdatering. Det nedslidte tag blev udskiftet med lagt flot naturskifer.

Naturskifer er et meget holdbart og klimavenligt materiale, som også passer smukt til byhusets arkitektoniske udtryk. Kvistenes tage og sider er blevet beklædt med zink for at forlænge levetiden. Desuden er zink et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer, hvilket passer godt sammen med de andre materialer.

Naturskifer er et meget holdbart og klimavenligt materiale, som også passer smukt til byhusets arkitektoniske udtryk. Kvistenes tage og sider er blevet beklædt med zink for at forlænge levetiden.

Projekttype: Array ( [0] => Energioptimering [1] => Tagudskiftning [2] => Totalrenovering )

Boligtype: Array ( [0] => Byhus )

Bygningen er opført: Ikke opgivet

Projektet afsluttet: 2013

Samlet projektpris: Ca. 3.000.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 150.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Nemmere vedligeholdelse [2] => Spærene blevet forhøjet med plads til ventilation og ekstra isolering )

Energitiltag: Array ( [0] => Højisolerede ovenlysvinduer [1] => Højisolerede vinduer [2] => Efterisoleret første sal [3] => Sundere indeklima [4] => Skunkrum og kvisttage og gavlmure er alle blevet efterisoleret )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Tagterrasse gav dagslys og udsigt

I forbindelse med tagudskiftningen fik huset en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning giver masser af dagslys indenfor og familien har også fået glæde af en dejlig udsigt.

Kvistens høje placering over murkronen krævede en trappe op til tagterrasseniveauet. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Stjernekig fra hemsen fra en ekstra lille gæstesoveplads.
Tagudskiftning, efterisolering og energirenovering af byhus fra 1900'erne giver nu masser af dagslys og en dejlig udsigt.

Hems med stjernekig

Med renoveringen kunne arkitekten se muligheden for at give familien en ekstra lille gæstesoveplads. Under spidsloftet er der blevet plads til en mindre hems, hvor et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og stjernekig.

Med en fortjent tagudskiftning og energirenovering af byhuset fik familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse og et sundere indeklima.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Ombygning af lejligheden fremtryllede plads og dagslys

Boligejercase Ombygning af køkken-alrum blev til to nye rumI Hovedstadsområdet var en familie ved at vokse ud af deres mindre sammenlagte lejlighed. Familien kontaktede m4 Arkitekter, da de havde behov for konkrete ideer til en bedre indretning af lejligheden. Det stod højt på familiens ønskeliste at få et separat forældresoveværelse, et åbent køkken og en bedre udnyttelse…

Ombygning af 1940’er villa i flere etaper

Boligejercase Planløsning og energirenoveringOmbygning af 1940’er villa i flere etaper betød at byggeprojektet kunne hænge godt sammen økonomisk og derfor realiseres. Udover at arkitekten fandt på en velfungerende planløsning, blev boligen også energirenoveret med nyt tag og bedre isolering.”Tidligere, når det blæste fra øst, så kunne jeg ikke varme huset op,” fortæller boligejeren. ”Det er blevet…

Sammenlægning af lejligheder

Hvad kræver det at sammenlægge to lejligheder?Hvis du planlægger at sammenlægge to lejligheder, skal du være opmærksom på, at der er lovkrav og byggeregler, du skal overholde. Kravene kan variere afhængigt af, hvor du bor, lejlighedernes placering, matrikelforhold og alderen på bygningen. Det er vigtigt at få undersøgt disse krav for at sikre, at du…