Tagudskiftning og energirenovering af byhuset

Tagudskiftning og energirenovering af byhuset

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Ønske om mere dagslys, udsyn og bedre indeklima

Huset fra 1900’erne slap kun en begrænset mængde dagslys ind, og familien savnede desuden udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog en tagudskiftning og energirenovering af byhuset, som både gav mere lys og plads.

Projekttype: Tagudskiftning
Samlet projektpris: Ca. 3.000.000 kr.
Boligtype: Byhus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Sundere indeklima, Nemmere vedligeholdelse, Spærene blevet forhøjet med plads til ventilation og ekstra isolering

  

Bygningen er opført:
Projektet afsluttet: 2013
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Taget er blevet skiftet, Efterisolering af første sal, Skunkrum, kvisttage og gavlmure er alle blevet efterisoleret

Naturskifer og zink til taget

Huset var mørkt, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsyn. Ovenikøbet var taget nedslidt, og husets ineffektive isolering trængte hårdt til en udskiftning.

Arkitekten sørgede for at familiens bolig fik en gennemgribende opdatering. Det nedslidte tag blev udskiftet med lagt flot naturskifer.

Naturskifer er et meget holdbart og klimavenligt materiale, som også passer smukt til byhusets arkitektoniske udtryk. Kvistenes tage og sider er blevet beklædt med zink for at forlænge levetiden. Desuden er zink et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer, hvilket passer godt sammen med de andre materialer.

Tagterrasse gav dagslys og udsigt

I forbindelse med tagudskiftningen fik huset en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning giver masser af dagslys indenfor og familien har også fået glæde af en dejlig udsigt.

Kvistens høje placering over murkronen krævede en trappe op til tagterrasseniveauet. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Hems med stjernekig

Med renoveringen kunne arkitekten se muligheden for at give familien en ekstra lille gæstesoveplads. Under spidsloftet er der blevet plads til en mindre hems, hvor et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og stjernekig.

Med en fortjent tagudskiftning og energirenovering af byhuset fik familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse og et sundere indeklima.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.