Ombygning af 1940’er villa i flere etaper

Ombygning af 1940’er villa i flere etaper

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Gennemgribende ombygning af 1940'er villa i flere etaper

En boligejer i Helsingør drømte om at få lavet en gennemgribende ombygning af 1940'er villa. Det gulmurede statslånshus’ planløsning var ikke optimal, så arkitekt Thomas Hjort skabte en rumfordeling, som passede bedre til familiens behov.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 1.100.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Indvendig renovering, Havudsigt fra førstesalen, Bedre sammenhæng med haven

  

Bygningen er opført: 1945
Projektet afsluttet: 2018
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Taget er blevet skiftet, Efterisolering af første sal

Planløsning og energirenovering

Ombygning af 1940’er villa i flere etaper betød at byggeprojektet kunne hænge godt sammen økonomisk og derfor realiseres. Udover at arkitekten fandt på en velfungerende planløsning, blev boligen også energirenoveret med nyt tag og bedre isolering.

”Tidligere, når det blæste fra øst, så kunne jeg ikke varme huset op,” fortæller boligejeren. ”Det er blevet et helt andet hus efter taget er blevet skiftet,” fortsætter han.

3 bygge-etaper fik budgettet til at gå op under ombygning af 1940’er villa

Boligejeren tog oprindeligt kontakt til m4 Arkitekter for flere år siden. Målet var at fra start af, at den gennemgribende renovering af huset skulle kunne realiseres i flere etaper. I samråd med arkitekten blev der derfor lavet en langsigtet renoveringsplan.

Førstesal fik havudsigt fra arbejdsværelset

Første etape af den omfattende ombygning af 1940’er villa blev sat i gang i år 2014. Her undergik husets 1. sal en gennemgribende renovering.

Taget blev skiftet og isoleret og arkitekten fokuserede på at skabe bedre dagslys på etagen. For at udnytte boligens gode beliggenhed tegnede arkitekten en østvendt kvist, som har givet flot udsigt til Øresund fra arbejdsværelset. Beboerne har fået stor glæde af at kunne sidde ved arbejdsbordet og nyde udsigten til vandet og de forbipasserende skibe.

Mens byggeprojektet på førstesalen var i gang, skitserede arkitekten på 2. etape af ombygningen. Her var stueetagen i fokus.

Ombygning af 1940’er villa gav ny rumfordeling

I det oprindelige hus var der ikke et hensigtsmæssigt rumforløb i husets stueplan.

Så arkitekten sørgede for at blænde en dør og etablere en ekstra terrassedør for at udnytte pladsen bedre. Ligeledes blev loftet sænket for at skjule en bærende bjælke, strømkabler og indbyggede downlights.

Den nye planløsning har medført, at rummene hænger bedre sammen, og familien derfor får større glæde af stuen, samt direkte udgang til terrasse og have.

Tredje etape er endnu ikke startet. Her drømmer boligejeren om at renovere kælderen og etablere gulvvarme.

Boligejeren ønsker igen at få rådgivning og hjælp fra m4 Arkitekter, så dialogen om den kommende kælderrenovering er allerede startet.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.