Boligejercase

1960’er typehus fik facelift

Forside » Cases » 1960’er typehus fik facelift 

Tidligere børnehave forvandlet til moderne hjem

1960’er typehus fik facelift og masser af dagslys på tværs gennem boligen. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter hjalp ejerne med at forvandle huset til en topmoderne familiebolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Tidligere børnehave forvandlet til moderne hjem

1960’er typehus fik facelift og masser af dagslys på tværs gennem boligen. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter hjalp ejerne med at forvandle huset til en topmoderne familiebolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Installationskrævende rum blev samlet midt i huset

Det er svært at se, at det 290 m2 store parcelhus tidligere dannede rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, er blevet lagt sammen til ét stort åbent plan. Der er derudover kommet mere dagslys i boligen takket være de nye facadepartier i glas fra gulv til loft.
Arkitekten foreslog at bygge de centrale rum op omkring en såkaldt installationskerne. Den langsgående ”kerne” består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Ved at samle disse rum midt i huset, har arkitekten sørget for, at der kan komme mest muligt dagslys ind i boligen.

Husets nye køkken er placeret midt i det åbne stueplan med udsigt og direkte adgang til haven. Fra køkkenet er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så der er bedre sammenhæng mellem ude og inde.

Projekttype: Array ( [0] => Ombygning [1] => Renovering [2] => Planløsning [3] => Køkken )

Boligtype: Array ( [0] => Parcelhus )

Bygningen er opført: 1964

Projektet afsluttet: 2014

Samlet projektpris: Ca. 3.000.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 150.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Bedre planløsning [2] => Seniorvenligt [3] => Udnyttelse af kvadratmetrene )

Energitiltag: Array ( [0] => Lavenergi vinduer [1] => Lavenergi døre )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Karakteristiske arkitektoniske elementer videreført i ombygningen

Oprindeligt forbandt en spindeltrappe husets stueplan med førstesalen, men den blev udskiftet med en halvsvingstrappe. Den nye trappe skaber en bedre forbindelse mellem etagerne, og den er er tilpasset husets stil. I det hele taget har arkitekten prioriteret at bibeholde det oprindelige parcelhus’ enkle linjer og rene flader.
Mange af de karakteristisk arkitektoniske elementer fra den oprindelige bygning videreført i den ombyggede bolig. Det har resulteret i en ombygning, som både respekterer fortiden og har givet mange moderne forbedringer i familiens hus.

Sorte gavle og hvidpudsede facader

Facaderne er blevet pudset op, og huset har fået nye gavlbeklædninger.

Det nye eternittag og inddækningerne til ovenlysvinduerne komplimenterer de sorte gavlbeklædninger og det pudsede, hvide look.

Resultatet er en harmonisk, lys og topmoderne familiebolig.

Arkitekt: Array ( [0] => Morten Dalsgaard )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Boligejercase Total istandsættelse med eksklusive materialerDet 227 m2 store hus trængte til istandsættelse overalt. Med hjælp fra arkitekten blev boligen derfor gennemrenoveret fra kælder til kvist. Familien prioriterede at vælge eksklusive materialer i tråd med husets stil. Resultatet blevet et virkelig flot og stilmæssigt gennemført hus, hvor der er tænkt over alle detaljer.Vinduerne er med ægte…

Nyt køkken og bad i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Oprindelig arkitektur med moderne tvistMurermestervillaen, som er et såkaldt ”bedre byggeskik”-hus, var slidt og skulle sættes i stand. Gennem husets levetid var der blevet bygget en del om indvendigt i forskellige stilarter. Arkitekt Morten Dalsgaard rådgav de nye boligejere til at føre huset tilbage til den oprindelige stil.De nedhængte lofter, profilbræddevægge og væg-til-væg-tæpper blev fjernet…

Murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter

Boligejercase Mere dagslys og bedre udsigtEn familie i Hovedstadsområdet havde kastet deres kærlighed på et lille, gammelt murermesterhus i naturskønne omgivelser.Husets 128 m2 var ikke stort nok til familien med to kommende teenagere. Desuden havde boligen energimærke E og et tag, der trængte til at blive skiftet.I forbindelse med renoveringen sørgede arkitekten for at placere alle…