Murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter

Murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Huset var ikke stort nok til familien med to kommende teenagere

En familie tog kontakt til m4 Arkitekter for at få gode råd til at renovere boligen og få mere plads. Arkitekt Thomas Hjort foreslog en løsning, hvor familiens murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter i form af en tilbygning.

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Ca. 2.000.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Mere plads, Lavere varmeregning

  

Bygningen er opført: 1954
Projektet afsluttet: 2013
Energitiltag: Efterisolering af første sal, Familien fik etableret et solcelleanlæg, Kælder og sokkel blev drænet og efterisoleret og der blev etableret gulvvarme i entré og badeværelser, Der blev etableret et ventilationsanlæg fra Genvex med varmegenvinding, Regnvandsopsamling fra garagen

Mere dagslys og bedre udsigt

En familie i Hovedstadsområdet havde kastet deres kærlighed på et lille, gammelt murermesterhus i naturskønne omgivelser.

Husets 128 m2 var ikke stort nok til familien med to kommende teenagere. Desuden havde boligen energimærke E og et tag, der trængte til at blive skiftet.

Det var derfor nødvendigt at lave omfattende forbedringer af huset for at tilgodese familiens pladsbehov og spare på varmeregningen.

Oprindelig lå alle opholdsrummene i boligen ud til vejen, så familien ikke fik særlig meget glæde af haven.

I forbindelse med renoveringen sørgede arkitekten for at placere alle hovedrummene mod sydsydvest for at få mest mulig dagslys indenfor. Der blev etableret store vindues- og dørpartier mod haven og den overdækkede terrasse for at få god udsigt til udendørsarealerne.

Energitiltag betød store økonomiske besparelser

Byggeprojektet blev tilrettelagt sådan, at familien kunne få etableret solceller under den gamle ordning, hvilket har givet klare økonomiske fordele.

Før renoveringen lå energiforbruget årligt på 17.000 – 20.000 kr. for varme og ca. 6.000 – 7.000 kr. for el. I dag bruger familien ca. 6.000 kr. årligt på varme, mens elforbruget stort set dækkes af solcellerne.

Energimærket er gået fra E til omkring C eller D. Når familien sammenligner sit energiforbrug i dag med forbruget før renoveringen er der en tydelig forbedring. Selv når der er taget højde for det større boligareal og byggeprojektets omkostninger, har renoveringen sagtens kunnet betale sig.

Original arkitektur blev bevaret

Det var vigtigt for familien at bevare husets originale arkitektur. Arkitekten foreslog derfor at genbruge murstenene fra husets gavlside til den nye tilbygning.

Ved at bruge de originale mursten til tilbygningen, er det lykkedes at skabe en harmonisk sammenhæng med det oprindelige hus.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 2 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.