Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien ønskede mere lys, luft og plads i huset

Et bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret og fik ny garage og skur. Familien i det bevaringsværdige hus i Københavnsområdet ledte efter en arkitekt til at foretage en nænsom, gennemgribende renovering af boligen. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter foreslog en række løsninger, som gav familien mere lys, luft og plads i huset.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 4.000.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Ombygning af kælder, Kældervæggene og -gulvet er blevet isoleret

  

Bygningen er opført: 1920
Projektet afsluttet: 2017
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Gulvarme i hele huset, Nyt ventilationsanlæg i kælderen giver et dejligt indeklima, Der er etableret el og elinstallationer overalt

Total istandsættelse med eksklusive materialer

Det 227 m2 store hus trængte til istandsættelse overalt. Med hjælp fra arkitekten blev boligen derfor gennemrenoveret fra kælder til kvist. Familien prioriterede at vælge eksklusive materialer i tråd med husets stil. Resultatet blevet et virkelig flot og stilmæssigt gennemført hus, hvor der er tænkt over alle detaljer.

Vinduerne er med ægte sprosser og har fået energioptimerede forsatsruder. I forældresoveværelset fungerer de snedkerbyggede garderobeskabe både som opbevaringsplads og som rumdelere. Der er også blevet plads til en hyggelig siddeniche.

I stueetagen foreslog arkitekten at skifte gulvene til sildebensparket i egetræ. For at skabe en visuel sammenhæng er gulvet på førstesalen derfor blevet skiftet til et egetræsplankegulv.

Familiens kælder er blevet sænket en halv meter for at få skabt mere anvendelige rum. Med gulvvarme overalt er det behageligt at opholde sig overalt i det gamle hus.

Et hus i bevaringskategori 3 kræver godkendelser for at lave udvendige ændringer i f.eks. facaden. Indvendig istandsættelse kræver til gengæld ikke godkendelse. Arkitekten planlagde derfor en skånsom facaderenovering og sørgede for, at der kom godkendelser til 5 ovenlysvinduer og en fransk altan.

Garage og skur i smukt cedertræ

Efter en veloverstået renovering af huset bad familien arkitekten om at tegne en ny garage og nyt skur. Arkitekten foreslog en løsning udført i et enkelt, stramt arkitektonisk udtryk for at skabe kontrast til det oprindelige hus.

Garagen og skuret er beklædt med lodrette lister af cedertræ, mens skydedøren har vandret listebeklædning for at gøre bygningen let at afkode.

Cedertræet patinerer i smukke sølvgrå nuancer, hvilket skaber spil i facaden. Arealet mellem garage og skur danner en plads til at tørre tøj. Et kæmpe ovenlysvindue giver lys til hele rummet. En fin detalje er bygningens kobberinddækninger. Desuden er garage og skur udført i lav højde for at tage hensyn til naboernes udsyn.

Loft til kip, hemse og ovenlysvinduer

På 1. sal er der blevet lavet loft til kip. Begge børneværelser har fået etableret hemse, så der er ekstra plads til hulebyggeri og leg.

De 5 nye ovenlysvinduer bidrager med masser af dagslys til overetagen, og den nyetablerede franske altan giver god udsigt til haven.

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.