Tilbygning med klassiske detaljer

Tilbygning med klassiske detaljer

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet manglede plads

En stram lokalplan satte sine begrænsninger, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med en tilbygning. Løsningen blev en smuk tilbygning med klassiske detaljer, der giver oplevelsen af at være i et orangeri.

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Ca. 700.000 kr.
Boligtype: Byhus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Mere plads

  

Bygningen er opført: 1900
Projektet afsluttet:
Energitiltag: Vinduer og døre er blevet udskiftet, Tilbygningen er blevet isoleret efter det gældende bygningsreglement, Det lille tagudhæng hindrer overophedning i sommerhalvåret

Stil blev bevaret

En familie i Københavnsområdet havde brug for mere plads i det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet. Familien tog kontakt til m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjort foreslog, at huset fik en tilbygning med klassiske detaljer.

En stram lokalplan gav nogle begrænsninger, men arkitekten tegnede tilbygningen, så den stilmæssigt kom til at passe til det oprindelige hus.

Arkitekten sørgede for at tilbygningens facade fik mange fine bygningsdetaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk.

Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri.

Udsigt og nem adgang til haven

Udover at få bedre dagslys har familien fået frit udsyn og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven betyder, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt.

Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Den blev fjernet for at skabe plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.

For at undgå et mørkt køkken blev der lagt vægt på at få så store glasfelter som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven. Slutresultatet er en smuk bolig, som har fået flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer.

Masser af dagslys gennem de småsprossede vinduer

For at skabe udsigt og få trukket dagslyset ind, har tilbygningen fået etableret fløjdøre med glaspartier.

Derudover er der installeret hyggelige småsprossede vinduer. Vinduerne og fløjdørene har bidraget med masser af dagslys i tilbygningen og skaber derudover en bedre overgang til haven.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 3 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.