Klassisk murermestervilla fik nyt liv

Klassisk murermestervilla fik nyt liv

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien i den klassiske murermestervilla lavede opgør mod for meget spildplads

Klassisk murermestervilla fik nyt liv og dens tilbygning blev ombygget, så familien fik bedre plads og mere dagslys. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter hjalp familien med at renovere villaen fra 1926 og forvandle tilbygningen fra 1978.

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Ca. 1.750.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Mere plads, Bedre planløsning og udnyttelse af kvadratmeterne

  

Bygningen er opført: 1926
Projektet afsluttet: 2015
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Vinduer og døre er blevet udskiftet, Taget er blevet skiftet, Efterisolering af første sal

Bedre udnyttelse af kvadratmeterne på tagetagen

Familien i den klassiske murermestervilla fra 1926, et såkaldt Bedre Byggeskik hus, efterspurgte en bedre udnyttelse af kvadratmeterne i tilbygningens tagkonstruktion. I tilbygningen fra 1978 var der for meget spildplads.

Familien ville gerne have en mere beboelig tagetage med en bedre udnyttelse af kvadratmeterne. Desuden trængte taget på det oprindelige hus til en kærlig hånd, så arkitekten foreslog at skifte det i samme ombæring.

Det var vigtigt for familien at få mere dagslys ind på den nye tagetage. Derfor blev løsningen en glaskvist, som kobler de to tagetager sammen og som samtidig sørger for rigeligt naturligt lysindfald.

Glaskvisten har ikke kun bidraget med lys til det nyetablerede rum; også de allerede eksisterende rum nyder godt af det.

Klassisk villa og moderne tilbygning

For at bevare murermestervillaens oprindelige, klassiske stil, valgte familien et rødt tegltag. Tilbygningen fra 1978 har derimod fået et mere moderne og unikt udtryk.

Familien ville gerne have, at tilbygningen kom til at stå i klar kontrast til den originale bygning. Den blev derfor pudset op med sort indfarvet puds og fik et matchende mørkt tag. I den løsning er det kontrasterne, der skaber det unikke look, som beboerne efterspurgte.

Detaljerne på tilbygningen er flot afsluttet således at farve- og materialevalg virkelig fremhæver hinanden. Desuden har arkitekten lagt vægt på at skabe smukke samlinger i overgangen mellem de to bygninger. Det løfter kvalitetsoplevelsen af både hus og tilbygning, og familien har nu fået en den bolig, de drømte om.

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.