Villa fra 1906 blev til moderne familiebolig

Villa fra 1906 blev til moderne familiebolig

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familiens nye hjem trængte til en større opdatering

En familie havde købt en charmerende nationalromantisk villa, som de ønskede hjælp til at få renoveret. m4 Arkitekter hjalp de nye ejere med en række gode løsninger, så deres villa fra 1906 blev til moderne familiebolig.

Projekttype: Renovering og ombygning
Samlet projektpris: Ca. 2.000.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Mere plads

  

Bygningen er opført: 1906
Projektet afsluttet: 2013
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Taget er blevet skiftet, Bygningens hulmure er efterfyldt med isoleringsgranulat, Der er indsat nye småsprossede energivinduer med koblede rammer fra Bøjsø, Boligen har fået nyt kondenserende gasfyr

Udsigt over søen

Familiens nye hjem trængte til en større opdatering. Oprindelig var villaen blevet opført som to separate lejligheder, men havde længe fungeret som enfamilies-bolig. En gennemgribende og nænsom renovering forvandlede huset til en sammenhængende drømmebolig for de nye ejere.

En af de væsentligste årsager til at ejerne købte huset var den nærliggende sø og det naturskønne område.

For at få større udbytte af udsigten, valgte arkitekt Thomas Hjort at lade køkken og stue bytte plads. Det har betydet, at familien i dag kan nyde udsigten over søen fra sofaen.

Totalrenovering gav bedre dagslys og mere funktionel indretning

For at få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen, var det nødvendigt at totalrenovere køkken, toilet og bad.

Et af værelserne blev ombygget til et praktisk og smukt elementkøkken med højskabe, hvor køleskab, fryser og ovne er integreret.

Efter køkkenet har fået en ny placering, har familien fået mere bordplads og et smukt lysindfald.

Badeværelset blev gennemgribende renoveret med gulvvarme og badekar. Spejlet blev placeret sådan, at det reflekterer mest muligt dagslys til resten af rummet.

Huset har desuden fået installeret en praktisk indbygget vasketøjsskakt.

Nye ovenlysvinduer på kvisten

Kvisten er indrettet til et smukt og indbydende soveværelse. Her har de nyetablerede ovenlysvinduer givet et fantastisk lys, og de kan desuden anvendes som flugtvej.

Den gennemgribende renovering er blevet udført med respekt for husets sjæl og nationalromantiske historie. Med ombygningen har familien fået den stilige og funktionelle base, som de ønskede sig. Samtidig har arkitekten sørget for, at husets sjæl og charme er blevet bevaret.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.