Boligejercase

1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

Forside » Cases » 1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling 

Forældrene savnede mere privatliv og teenagebørn plads til at brede sig

En familie med tre teenagere i Københavnsområdet havde brug for mere plads at brede sig på i huset fra 1960’erne. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog derfor en tilbygning med separat forældreafdeling og at bygge om i det oprindelige hus.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Forældrene savnede mere privatliv og teenagebørn plads til at brede sig

En familie med tre teenagere i Københavnsområdet havde brug for mere plads at brede sig på i huset fra 1960’erne. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog derfor en tilbygning med separat forældreafdeling og at bygge om i det oprindelige hus.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Forældreafdeling med udsigt til haven

Familiens tre store teenagebørn havde brug for at kunne brede sig, mens forældrene havde behov for mere privatliv. For at give forældrene mulighed for at kunne trække sig tilbage foreslog arkitekten en tilbygning med forældresoveværelse og eget badeværelse.
Tilbygningen på 36 kvadratmeter fik plads til et rummeligt forældresoveværelse med god skabsplads, en arbejdsplads og et mindre badeværelse.

Det var beboernes ønske, at den nye forældreafdeling skulle have god udsigt. Derfor sørgede arkitekten for, at forældresoveværelset både fik godt udsyn til haven og direkte adgang til den solrige terrasse. Med denne løsning kan beboerne både ligge i sengen og nyde udsigten til haven, og gå udendørs når det passer dem.

1960'er-hus med hvid facade.
1960'er-hus fik tilbygning med forældreafdeling, forældresoveværelse med eget badeværelse.
1960'er-hus fik plads til forældreafdeling, soveværelse.
1960'er-hus fik tilbygning og nyt køkkenalrum.

Projekttype: Array ( [0] => Tilbygning [1] => Ombygning [2] => Renovering [3] => Planløsning )

Boligtype: Array ( [0] => Parcelhus [1] => Fritliggende hus )

Bygningen er opført: 1963

Projektet afsluttet: 2006

Samlet projektpris: Ca. 1.700.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 150.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Flere kvadratmeter [2] => Flere rum [3] => Bedre planløsning [4] => Åbent køkken )

Energitiltag: Array ( [0] => Lavenergi ovenlysvinduer [1] => Lavenergi vinduer [2] => Lavenergi døre [3] => Efterisoleret taget [4] => Installation af gulvvarme [5] => Installation af ny varmekilde [6] => Indfræset el overalt )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Facaden blev frisket op

Husets røde murværksfacade fik et nyt udtryk med hvid filtsning. Teknikken gør, at huset får et tyndt lag puds, hvorigennem man kan ane konturerne af murstenene. Farveskiftet har givet huset et lettere og mere moderne udtryk. Børneværelserne blev ombygget, så der blev plads til en gang til forældreafdelingen. Gangen har god opbevaringsplads og er blevet lys og indbydende på grund af det nye ovenlysvindue.

Familien på fem har alt i alt fået en bolig, som passer meget bedre til deres behov, end tidligere. Ombygningen af huset og den nye tilbygning har givet en mere harmonisk og opdateret bolig.

Det er lykkedes at skabe et hjem, hvor alle kan samles, men også trække sig tilbage til hver sin afdeling.

1960'er-hus fik tilbygning og moderne hvid facade.
1960'er hus fik tilbygning, badeværelse.
1960'er-hus fik tilbygning med forældreafdeling og facaderenovering.
1960'er-hus blev ombygget og fik tilbygning, gang med opbevaringsplads.
1960'er-hus fik tilbygning og ombygning, indbyggede spots.
1960'er-hus blev ombygget og fik tilbygning, stue.

Nyt køkkenalrum fik gulvvarme

I det oprindelige hus foreslog arkitekten at bygge om. Familien ønskede et nyt køkkenalrum med plads til alle. Det sørgede arkitekten for, og samtidig blev der etableret nye lyse trægulve med gulvvarme i køkkenalrum og stue.
1960'er-hus fik tilbygning og nyt køkkenalrum.

I rummene med gulvvarme kunne de gamle radiatorer fjernes, hvilket både sparer plads og giver et mere enkelt udtryk i boligen.

Køkkenalrummet er blevet lyst og indbydende og har fået lavet et nyt loft med indbyggede spots.

I det tidligere arbejdsværelse, som vender mod haven, er der blevet etableret en pejse- og tv-stue.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Fra gult 1960’er hus til sort træhus

Boligejercase Facadeåbning gav kig til havenHuset, som ligger på en smuk skrånende grund, manglede en bedre udnyttelse af kælderen og en bedre forbindelse til haven. Boligejeren drømte om at få større glæde og gavn af kælderrummene, som lå ud mod haven. Desuden trængte udestuen ud for kælderrummene til en udskiftning.Arkitekt Morten Dalsgaard sørgede for, at facaden…

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Boligejercase Børneværelser med hems og franske altanerEn klassisk løsning havde været en tilbygning i husets oprindelige stil. I stedet valgte arkitekt Morten Dalsgaard at lægge en etage til det traditionelle parcelhus, som fik en ny topmoderne 1. sal i træ og filtsede, hvide facader.Det gav huset 85 ekstra m2 og et arkitektonisk løft. De nye kvadratmeter…

Murermesterhus fik energirenovering og flere kvadratmeter

Boligejercase Mere dagslys og bedre udsigtEn familie i Hovedstadsområdet havde kastet deres kærlighed på et lille, gammelt murermesterhus i naturskønne omgivelser.Husets 128 m2 var ikke stort nok til familien med to kommende teenagere. Desuden havde boligen energimærke E og et tag, der trængte til at blive skiftet.I forbindelse med renoveringen sørgede arkitekten for at placere alle…