1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Forældrene savnede mere privatliv og teenagebørn plads til at brede sig

En familie med tre teenagere i Københavnsområdet havde brug for mere plads at brede sig på i huset fra 1960’erne. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog derfor en tilbygning med separat forældreafdeling og at bygge om i det oprindelige hus.

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Ca. 1.700.000 kr.
Boligtype: Parcelhus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Ny planløsning med ekstra værelse, Ny glasvæg og bedre dagslys, Åbent køkken, Ny tilbygning med soveværelser

  

Bygningen er opført: 1963
Projektet afsluttet: 2006
Energitiltag: Vinduer og døre er blevet udskiftet, Eltavlen er blevet integreret, Der er indfræset el overalt, Etablering af gulvvarme i store dele af huset, Skiftet varmekilde til fjernvarme, Loftet er blevet efterisoleret

Forældreafdeling med udsigt til haven

Familiens tre store teenagebørn havde brug for at kunne brede sig, mens forældrene havde behov for mere privatliv. For at give forældrene mulighed for at kunne trække sig tilbage foreslog arkitekten en tilbygning med forældresoveværelse og eget badeværelse.

Tilbygningen på 36 kvadratmeter fik plads til et rummeligt forældresoveværelse med god skabsplads, en arbejdsplads og et mindre badeværelse.

Det var beboernes ønske, at den nye forældreafdeling skulle have god udsigt. Derfor sørgede arkitekten for, at forældresoveværelset både fik godt udsyn til haven og direkte adgang til den solrige terrasse. Med denne løsning kan beboerne både ligge i sengen og nyde udsigten til haven, og gå udendørs når det passer dem.

Facaden blev frisket op

Husets røde murværksfacade fik et nyt udtryk med hvid filtsning. Teknikken gør, at huset får et tyndt lag puds, hvorigennem man kan ane konturerne af murstenene. Farveskiftet har givet huset et lettere og mere moderne udtryk.

Børneværelserne blev ombygget, så der blev plads til en gang til forældreafdelingen. Gangen har god opbevaringsplads og er blevet lys og indbydende på grund af det nye ovenlysvindue.

Familien på fem har alt i alt fået en bolig, som passer meget bedre til deres behov, end tidligere.

Ombygningen af huset og den nye tilbygning har givet en mere harmonisk og opdateret bolig. Det er lykkedes at skabe et hjem, hvor alle kan samles, men også trække sig tilbage til hver sin afdeling.

Nyt køkkenalrum fik gulvvarme

I det oprindelige hus foreslog arkitekten at bygge om. Familien ønskede et nyt køkkenalrum med plads til alle. Det sørgede arkitekten for, og samtidig blev der etableret nye lyse trægulve med gulvvarme i køkkenalrum og stue.

I rummene med gulvvarme kunne de gamle radiatorer fjernes, hvilket både sparer plads og giver et mere enkelt udtryk i boligen.

Køkkenalrummet er blevet lyst og indbydende og har fået lavet et nyt loft med indbyggede spots. I det tidligere arbejdsværelse, som vender mod haven, er der blevet etableret en pejse- og tv-stue.

1960'er-hus fik nyt køkkenalrum
Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 2 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.