Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk fik topmoderne 1. sal

Udfordringen, som familien stod over for, var et parcelhus fra 1960’erne med vokseværk. Familien manglede mere plads og savnede en bedre udnyttelse af dagslyset i deres typehus.

Projekttype: Ny første sal
Samlet projektpris: Ca. 1.750.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Ny første sal, Bedre dagslys, Indvendig renovering, Ny planløsning med ekstra værelse, Ny glasvæg og bedre dagslys

  

Bygningen er opført: 1967
Projektet afsluttet: 2009
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Vinduer og døre er blevet udskiftet, Taget er blevet skiftet, Efterisolering af første sal, Eltavlen er blevet integreret, Der er indfræset el overalt

Børneværelser med hems og franske altaner

En klassisk løsning havde været en tilbygning i husets oprindelige stil. I stedet valgte arkitekt Morten Dalsgaard at lægge en etage til det traditionelle parcelhus, som fik en ny topmoderne 1. sal i træ og filtsede, hvide facader.

Det gav huset 85 ekstra m2 og et arkitektonisk løft. De nye kvadratmeter indeholder et stort multirum i åben forbindelse med stueplanet, to store børneværelser med hems og franske altaner, hvor børnene kan boltre sig og et ekstra badeværelse.

Åben spisestue er husets hjerte

Husets hjerte og nye omdrejningspunkt er den åbne, dobbelthøje spisestue, hvor en elegant trappe i stål og glas binder de to etager sammen.

Den nye tv-stue på 1. sal har loft til kip og nyder godt af et skønt dagslys fra de mange ovenlysvinduer. Fra den nye stue er der kig til spisestuen. Loftet er beklædt med særlige diskrete akustikplader, som giver god akustik i det store rum.

Den nye 1. sal har, som en ekstra bonus, fået plads til et mindre hjemmekontor. Derudover er der udgang til en privat, overdækket tagterrasse med ovenlysvindue. Tagterrassen har integreret solafskærmning med funktionelle persienner, som kan reguleres fjernbetjent fra stuen. Den er perfekt til kølige sensommeraftener.

Med den nye 1. sal har familien fået indfriet sit voksende pladsbehov og står med en opdateret og topmoderne familiebolig.

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 5 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.