Boligejercase

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Forside » Cases » Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk 

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk fik topmoderne 1. sal

Udfordringen, som familien stod over for, var et parcelhus fra 1960’erne med vokseværk. Familien manglede mere plads og savnede en bedre udnyttelse af dagslyset i deres typehus.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk fik topmoderne 1. sal

Udfordringen, som familien stod over for, var et parcelhus fra 1960’erne med vokseværk. Familien manglede mere plads og savnede en bedre udnyttelse af dagslyset i deres typehus.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Børneværelser med hems og franske altaner

En klassisk løsning havde været en tilbygning i husets oprindelige stil. I stedet valgte arkitekt Morten Dalsgaard at lægge en etage til det traditionelle parcelhus, som fik en ny topmoderne 1. sal i træ og filtsede, hvide facader.

Det gav huset 85 ekstra m2 og et arkitektonisk løft. De nye kvadratmeter indeholder et stort multirum i åben forbindelse med stueplanet, to store børneværelser med hems og franske altaner, hvor børnene kan boltre sig og et ekstra badeværelse.

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk, og et nyt omdrejningspunkt med den åbne, dobbelthøje spisestue.

Projekttype: Array ( [0] => Tilbygning [1] => Renovering [2] => Første sal )

Boligtype: Array ( [0] => Fritliggende hus )

Bygningen er opført: 1967

Projektet afsluttet: 2009

Samlet projektpris: Ca. 1.750.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 150.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Ønskes ikke opgivet )

Energitiltag: Array ( [0] => Ønskes ikke opgivet )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Husets hjerte og nye omdrejningspunkt er den åbne, dobbelthøje spisestue.
Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk, og lyst åbent miljø.
Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk, og stort multirum.
Husets hjerte og nye omdrejningspunkt er den åbne, dobbelthøje spisestue, hvor en elegant trappe i stål og glas binder de to etager sammen.
Husets hjerte og nye omdrejningspunkt er den åbne, dobbelthøje spisestue, hvor en elegant trappe i stål og glas binder de to etager sammen.

Åben spisestue er husets hjerte

Husets hjerte og nye omdrejningspunkt er den åbne, dobbelthøje spisestue, hvor en elegant trappe i stål og glas binder de to etager sammen. Den nye tv-stue på 1. sal har loft til kip og nyder godt af et skønt dagslys fra de mange ovenlysvinduer. Fra den nye stue er der kig til spisestuen.
Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk, og et nyt omdrejningspunkt med den åbne, dobbelthøje spisestue
Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk, i træ og filtsede, hvide facader.
Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk, og et nyt omdrejningspunkt med den åbne, dobbelthøje spisestue.
Tagterrassen har integreret solafskærmning med funktionelle persienner, som kan reguleres fjernbetjent fra stuen.
Loftet er beklædt med særlige diskrete akustikplader, som giver god akustik i det store rum. Den nye 1. sal har, som en ekstra bonus, fået plads til et mindre hjemmekontor. Derudover er der udgang til en privat, overdækket tagterrasse med ovenlysvindue.
Tagterrassen har integreret solafskærmning med funktionelle persienner, som kan reguleres fjernbetjent fra stuen. Den er perfekt til kølige sensommeraftener. Med den nye 1. sal har familien fået indfriet sit voksende pladsbehov og står med en opdateret og topmoderne familiebolig.

Arkitekt: Array ( [0] => Morten Dalsgaard )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal

Boligejercase Etage frem for en tilbygningFamilien på 4 manglede et ekstra børneværelse. I den oprindelige rødmurede villa var der et værelse og et kammer i stuen plus et værelse i kælderen. Nu var der behov for at udvide boligen, men udfordringen var, at boligens lille grundstørrelse ikke levnede plads til en tilbygning. Derfor foreslog arkitekten at…

Fra gult 1960’er hus til sort træhus

Boligejercase Facadeåbning gav kig til havenHuset, som ligger på en smuk skrånende grund, manglede en bedre udnyttelse af kælderen og en bedre forbindelse til haven. Boligejeren drømte om at få større glæde og gavn af kælderrummene, som lå ud mod haven. Desuden trængte udestuen ud for kælderrummene til en udskiftning.Arkitekt Morten Dalsgaard sørgede for, at facaden…

1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

Boligejercase Forældreafdeling med udsigt til havenFamiliens tre store teenagebørn havde brug for at kunne brede sig, mens forældrene havde behov for mere privatliv. For at give forældrene mulighed for at kunne trække sig tilbage foreslog arkitekten en tilbygning med forældresoveværelse og eget badeværelse.Tilbygningen på 36 kvadratmeter fik plads til et rummeligt forældresoveværelse med god skabsplads, en…