Villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal

Villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien var ved at vokse ud af deres hus fra 1940’erne

En familie på 2 voksne og 2 børn i Københavnsområdet var ved at vokse ud af deres hus fra 1940’erne. Arkitekt Morten Dalsgaard fandt på en løsning hvor familiens villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal. Resultatet blev en fuldstændig gennemrenoveret og topmoderne familiebolig.

Projekttype: Ny første sal
Samlet projektpris: Ca. 2.500.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Ny første sal, Bedre dagslys, Indvendig renovering, Bedre sammenhæng med haven

  

Bygningen er opført: 1945
Projektet afsluttet: 2018
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Vinduer og døre er blevet udskiftet, Taget er blevet skiftet

Etage frem for en tilbygning

Familien på 4 manglede et ekstra børneværelse. I den oprindelige rødmurede villa var der et værelse og et kammer i stuen plus et værelse i kælderen.

Nu var der behov for at udvide boligen, men udfordringen var, at boligens lille grundstørrelse ikke levnede plads til en tilbygning. Derfor foreslog arkitekten at bygge en 1. sal på huset.

Den begrænsede mulighed for at bygge ekstra kvadratmeter til huset gav arkitekten nogle udfordringer. Det kunne nemlig ikke lade sig gøre at udnytte hele førstesalen til beboelse.

Så det var nødvendigt at tænke ud af boksen for ikke at overskride byggeretten. Udover at søge kommunen om dispensation fandt arkitekten på en kreativ løsning for at få byggetilladelse.

Boligareal gav benspænd

Den begrænsede mulighed for at bygge ekstra kvadratmeter til huset gav arkitekten nogle udfordringer.

Det kunne nemlig ikke lade sig gøre at udnytte hele førstesalen til beboelse. 

Så det var nødvendigt at tænke ud af boksen for ikke at overskride byggeretten.

Udover at søge kommunen om dispensation fandt arkitekten på en kreativ løsning for at få byggetilladelse.

Ny førstesal med wauw-effekt

Arkitekten foreslog at forbinde de to børneværelser på 1. sal med en gangbro med glasværn. På hver side af gangbroen er der luft mellem stueetagen og førstesalen. Det minimerer kvadratmeterne, men øger kubikmeterne og bidrager til følelsen af ekstra god plads.

Med den kreative finte lykkedes det arkitekten at holde størrelsen af det øgede boligareal inden for det, som kommunen ville tillade.

De dobbelthøje arealer etagerne imellem giver desuden huset en sand wauw-effekt.

Taghældningen er blevet øget med 5 grader. Der er nu kommet loft til kip og ovenlysvinduer.

Familien har fået kig til himlen og dagslyset vælter nu ind i boligen. En stor nyetableret kvist har givet udsigt over den nærliggende eng i et naturområde.

Arkitekten har slået to fluer med et smæk og givet huset en unik førstesal. Samtidig har løsningen med åben forbindelse mellem etagerne mindsket det samlede boligareal.

Nye terrasseudgange gav grøn udsigt

Hele stueetagens planløsning er blevet ændret. Fra det nybyggede køkkenalrum er der blevet etableret udgang til den nye træterrasse, som leder rundt om huset. I forlængelse af terrassen ligger familiens garage.

Den tidligere tagpap-beklædte garage har nu fået mos-sedumtag, som skifter farve afhængigt af årstiden. Det har givet stue og køkkenalrum ny grøn udsigt.

Arkitekten har sørget for, at der er blevet åbnet op i facaden flere steder. Her er der kommet nye udgange til terrasser mod øst, vest og syd.

Huset har alt i alt fået et helt ændret arkitektonisk udtryk både inde og ude. Boligen er desuden blevet gennemmoderniseret i alle ender og kanter.

Den nye førstesal med walk-in-closet-har givet familien en god børneafdeling med to børneværelser og der er etableret forældresoveværelse i stueetagen.

Selvom grundarealet er det samme, føles boligen langt mere rummelig efter renoveringen.

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.