Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne

Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Arkitektens tretrinsløsning bandt boligen sammen

Hvordan får man skabt en rød tråd i materialevalg, når man har 3 forskellige tilbygninger? Arkitekt Morten Dalsgaard tegnede en løsning, som bandt alle tilbygninger smukt sammen med den rødmurede villa…

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Pris ikke opgivet
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Indvendig renovering, Mere plads, kælderudgravning og kælderrenovering

  

Bygningen er opført: 1933
Projektet afsluttet: 2021
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Kælder udgravet og isoleret, Mere dagslys i boligen

Rødmuret villa med sorte tilbygninger

Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne beliggende i Roskilde blev resultatet for denne familie efter rådgivning fra arkitekt Morten Dalsgaard. Arkitekten tegnede en tilbygning ud mod haven i kontrast til det eksisterende rødmurede hus. Tilbygningen blev opført og facaden blev beklædt med sort Superwood, som er et mere bæredygtigt materiale end trykimprægneret træ.

Arkitekten foreslog at vælge brædder i varierende bredder, fordi det giver et fint lysspil i facaden. For at skabe et sammenhængende arkitektonisk udtryk blev de to tidligere opførte tilbygninger også beklædt med sort Superwood.
Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne set fra vejen
Tilbygning beklædt med sortmalet Superwood, udsigt over haven
Terrasse foran arkitekttegnet tilbygning og villa fra 1930erne
Murermestervilla fra 1930'erne, sort tilbygning

Udsigt og dagslys fra alle verdenshjørner

Et gennemgående greb i ombygningen og udvidelsen af boligen blev at skabe udsigt til haven. Familien fik en havearkitekt til at designe udearealerne på hver side af boligen.

Både terrasser og bede er fuldstændig gennemtænkte med hensyn til planter, farver og solens vandring over grunden.
Når man åbner hoveddøren og træder ind i entreen, er der udsyn på tværs gennem boligen. Det giver en følelse af lethed og åbenhed, når man kan se udearealerne.

Samtidig betyder det, at der kommer masser af dagslys inden døre.
Arkitekt Morten Dalsgaard fokuserede også på at få dagslys fra flere verdenshjørner i boligen. Et rundt vindue i hoveddøren sørger for fint dagslys i entreen.

Flere steder i boligen er der desuden kig på tværs gennem huset, så der både er udsyn og dagslys overalt.

I den nyeste tilbygning tegnede arkitekt Morten Dalsgaard et lyst og indbydende arbejdsværelse til to personer. Kontoret har fået fantastisk flot udsigt til haven takket være et stort hjørnevindue, som går fra gulv til loft.

At få en hjemmearbejdsplads med udsigt var et stort ønske i forbindelse med familiens tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne. 

Det er lykkedes arkitekten at skabe et skønt hjemmekontor. Her kan beboerparret sidde ved hver deres skrivebord og koncentrere sig. Det er samtidig nemt at lade blikket vandre til grønne udsigt, når hovedet trænger til en pause fra arbejdet.

Bad med himmelkig og forældresoveværelse med walk-in-closet

Fra entreen er der adgang til et af husets badeværelser. Her er det meste af taget erstattet af et kæmpe lysbånd, som er 3 kæmpe ovenlysvinduer på række. Så nu har beboerne det flotteste kig til himlen, når de bader.

For at skabe sammenhæng mellem entreen og det tilstødende badeværelse er der valgt eksklusive fliser på 80 gange 80 centimeter. Badeværelset har også en dør ind til forældresoveværelset.

Soveværelset er holdt i smukke, mørke nuancer af blå og lilla. De mørke farvevalg og stoffer i tung velour giver en mere intim og huleagtig stemning.
Den nyeste af de tre tilbygninger ligger i forlængelse af soveværelset og har givet plads til et stort walk-in-closet. Skydedøren mellem soveværelse og walk-in-closet har parret selv hjembragt fra USA.

Arkitekten har sørget for at tegne et vindue ud mod haven, så garderoberummet får fint dagslys. Ud mod stuen har walk-in-closetet har fået etableret en glasdør for at sikre gennemgående lys.

Specialdesignet belysning

Entreens trappe til førstesalen blev renoveret og fremstår nu helt skarp med sort gelænder og fine svungne former. Der blev derudover lavet integreret opbevaring under trappen til førstesalen.

Beboerne bookede en lysdesigner til at hjælpe dem med belysningen i boligen.

Ved trappen blev der lavet indbyggede downlights i loftet og der blev valgt en sort væglampe, som matcher trappegelænderet.

Trappen ned til kælderen er opgraderet med indbyggede vægspots, som er pladsbesparende, fordi de flugter med væggen. I det hele taget er der arbejdet fokuseret med at skabe rigtig god lyssætning overalt i huset.

Boligen blev mere åben

Takket være den ny tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne fik familien mere plads i boligen. Desuden sørgede arkitekten for åbne op i huset. Fra køkken-alrummet kan man kigge skråt gennem hele boligen. Det bidrager til den høje arkitektoniske kvalitet i hjemmet, at der er mulighed for at ”kigge langt”.

Når det er koldt, så nyder familien at tænde op i brændeovnen.

For at få størst mulig glæde af brændeovnen, er den placeret imellem køkkenalrum og opholdsstue.

En skøn detalje er, at det er en gennemgående brændeovn, så ilden kan nydes fra de to forskellige rum. Boligen har fået nyt gulv i stueetagen. Et smukt sildebensparket i egetræ skaber god sammenhæng mellem rummene.

Køkken med ovenlys og hyggekrog

Køkkenet blev integreret med spisestue og der kom fuld blus på dagslyset i køkken-alrummet takket være etableringen af et ovenlysvindue. Over spisepladsen blev der etableret akustikloft, så lydniveauet er behageligt.

Køkkenelementerne er fra &Shufl i en variant med sort og fineret elmetræ. Bordpladen er i sort sten. Over bordpladen er der opsat hvide højglans-fliser i zigzag-mønster.

Køkkenøen er i linoleum har fået etableret et indbygget emfang. Der er lavet plads til barstole og familien har desuden fået en ekstra lille vask i kogeøen. Så kan der være flere kokke i køkken samtidig.

Desuden kan vasken fyldes med is, hvis der bliver holdt fest og der skal blandes drinks.

Arkitekten foreslog beboerne at bygge en bænk i et af køkkenets hjørner. Bænken har sort læderhynde, som matcher køkkenelementerne og har integreret opbevaring under sædet. Beboerne er meget glade for det stemningsfulde hyggehjørne, som bænken har skabt i køkken-alrummet.

Kælderrenovering resulterede i fotostudie og cykelværksted

Husets kælder er blevet renoveret fra A til Å. Gulvet blev sænket en halv meter og kældervinduerne blev forlænget i vertikal retning for at øge mængden af dagslys.

En kældertrappedør blev fjernet, og der blev i stedet åbnet op ned til kælderen. Der blev etableret gulvvarme under betongulvet, som efterfølgende er blevet imprægneret og poleret.

Gulvvarmen gør det behageligt at opholde sig i kælderen og det er en fordel, fordi der også er blevet plads til værksteder.

Beboerne har blandt andet fået indrettet et professionelt fotostudie og en ”man cave” med cykelværksted.

Kælderen er gået fra at være en kold og lidt kedelig del af villaen til at være en vigtig del af hjemmet. I bryggerset er der sørget for et indbygget skab og der er også lavet et opbevaringsrum, så alt har en plads.

Nu er kælderen ikke kun en opbevaringsetage, men også en afdeling af huset med plads til arbejde, hobbyer og kreativitet.

Flot resultat efter arkitektrådgivning

Når beboerne ser tilbage på byggeprocessen var der en ting, som de ikke havde forventet. Mængden af detaljer, som man som bygherre skal forholde sig til føltes ret overvældende, synes de.

Men resultatet af alle overvejelserne er blevet en virkelig flot tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne. Familien har fået en gennemrenoveret villa i tre plan med en bedre planløsning, bedre plads og bedre udsyn til haven. 

Og så er familien blevet ret glade for arkitektens idé om at skabe et arkitektonisk udtryk med kontraster: ”Folk lægger mærke til den sorte tilbygning, som er i kontrast til den røde murstensvilla,” fortæller beboerne – ”Det er en lidt fræk løsning!

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.