Boligejercase

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret

Bevaringsværdigt sommerhus fik renoveret tilbygning i 3 plan og blev moderniseret indvendigt

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret efter alle kunstens regler. Sommerhuset i første vandrække på toppen af Nordsjælland havde fået lavet en tilbygning af den tidligere ejer. Nu var huset til salg, og en familie med 3 børn forelskede sig i det fine bevaringsværdige sommerhus med havudsigt.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Bevaringsværdigt sommerhus fik renoveret tilbygning i 3 plan og blev moderniseret indvendigt

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret efter alle kunstens regler. Sommerhuset i første vandrække på toppen af Nordsjælland havde fået lavet en tilbygning af den tidligere ejer. Nu var huset til salg, og en familie med 3 børn forelskede sig i det fine bevaringsværdige sommerhus med havudsigt.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Bedre Byggeskik-huset fik mere havudsigt

De nye beboere var vilde med det perfekt beliggende Bedre Byggeskik-hus, men drømte om at få lavet nogle ændringer. Derfor tog de kontakt til arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter for at få kompetent rådgivning til ombygningen og renoveringen. Arkitekten havde gode råd til hvordan bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret.

Et bevaringsværdigt hus har forskellige lovbestemte begrænsninger og krav, som skal overholdes for at bibeholde husets arkitektoniske kvaliteter. Arkitekt Morten Dalsgaard foreslog en nænsom ændring af facaden mod haven og havet for at udnytte husets skønne beliggenhed bedre.

Facaden fik større vinduespartier i form af en ny terrassedør og nye vinduer. Ændringen af sommerhusets facadeudtryk blev nøje afstemt efter Bedre Byggeskik-traditionen.

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret, hvidt Bedre Byggeskik-hus og sort tilbygning.
Bedre Byggeskik-hus med havudsigt blev totalrenoveret.
Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret og moderniseret af arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter.
Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret og moderniseret med akustikloft i egetræ og skydedøre mod terrassen.

Projekttype: Ombygning, Renovering

Boligtype: Fritliggende hus

Bygningen er opført: 1914

Projektet afsluttet: 2020

Samlet projektpris: Pris ikke opgivet

Arkitektens pris: Pris ikke opgivet

Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven og terrassen, Havudsigt

Energitiltag: Højisolerede ovenlysvinduer, Højisolerede vinduer, Højisolerede døre, Akustikloft

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Bevaringsværdigt Bedre Byggeskik-hus fik ny terrasse, terrassedør og facaderenovering.
Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning.
Lyskasser giver dagslys i kælderen på sommerhusets tilbygning.

Byggetilladelse til at renovere facaden

Arkitekten tegnede et smukt og harmonisk samlet udtryk, som betød, at kommunen kunne give byggetilladelse til at renovere facaden. Arkitektens forslag om nye og større terrassedøre har bidraget til den forbedrede forbindelse mellem hus, terrasse og have. Facadeændringen betød, at køkken-alrummet fik skruet op for den flotte udsigt til haven med hybenroser, havtorn og ikke mindst havet. Familien fik desuden lavet en ny stor træterrasse, som der er let adgang til fra køkken-alrummet. 

Fra terrassen er der uhindret udsigt over Kattegat, og fra haven kan man smutte ad en trappe direkte ned til stranden. Familien nyder at bruge den nyetablerede udendørs bruser med kabine i træ, som er placeret strategisk godt lige overfor indgangen til bryggerset. Så kan badedyrene skylle saltvandet af kroppen efter en tur i bølgerne.

Akustikloft lavet af egetræslister giver visuel varme til spisepladsen.
Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret og fik køkken i egetræ i Bedre Byggeskik-hus.
Sammenhæng i materialer, egetræsmøbler og akustikloft lavet af egetræslister.
Stilleben i totalrenoveret sommerhus.
Hvid spindeltrappe i Bedre Byggeskik-hus.
Akustikloft af egetræslister og indbygget spot.

Traditionelt udtryk udadtil – moderne stil indenfor

Der blev etableret et nyt køkken-alrum i stueetagen i det oprindelige hus. Køkkenet blev designet med elementer fra Garde Hvalsøe. En smuk køkken-ø i massivt egetræ med fingertappede skuffer blev placeret, så man kan lave køkkenarbejde og samtidig nyde havudsigten.

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret fra kælder til kvist. Udadtil skulle Bedre Byggeskik-stilen bevares, men indadtil kunne arkitekten lege mere med moderne og eksklusive materialer og et minimalistisk udtryk.

Den resterende del af køkkenet er holdt i hvidt med en mørk plade placeret på væggen. Emfanget er diskret indbygget i loftet for at give et skarpt og minimalistisk look i køkkenet.

Køkken-øen blev placeret på en sort sokkel, som giver plads til at stå behageligt og arbejde i køkkenet. Samtidig giver soklen en visuel lethed til køkken-øen, som ser ud som om den svæver. Letheden giver en flot kontrast til de tunge, gedigne køkkenelementer.

Sammenhæng i materialer, akustikloft i egetræ, bænk i eg fra Garde Valsø.
Listeloft i egetræ og skab i eg.
Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret, Køkken-alrum med skulpturel spindeltrappe.

Forbindelse mellem oprindeligt hus og tilbygning

Det oprindelige Bedre Byggeskik-hus er forbundet til tilbygningen via en gang, som er bred nok til at rumme et spisebord. Hele gangen blev renoveret nænsomt udvendigt, men især indvendigt er der sket mere markante ændringer. 

Arkitekten foreslog at etablere Lacuna-foldedøre i forbindelsesgangen, så der kunne åbnes helt op mod den nyetablerede terrasse.

Når folde-skydedørene er åbne mod terrassen, får familien mulighed for at brede sig på et stort, lækkert opholds- og spiseområde. Her kan familien let bevæge sig mellem hus og terrasse. En særlig fordel ved den nye terrasse er, at der er læ for vinden fra Kattegat. Det gør den brugbar en større del af året set i forhold til terrassen, som vender direkte mod havet.

Forbindelsesgangen, som har loft til kip, blev opdateret med et smukt listeloft i egetræ.

Listeloftet bidrager med visuel varme og fungerer derudover som akustikloft. Det betyder, at det højloftede rum, som både fungerer som spisestue og gangareal er behageligt at føre samtaler i.

Akustikloftet giver en lyddæmpende effekt, som har stor, positiv betydning for rumoplevelsen.

Tilbygning og hovedhus blev renoveret

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret ude og inde efter arkitektens anvisninger. Tilbygningen, som var blevet opført af sommerhusets tidligere ejer, trængte til en større renovering både ude og inde. Tilbygningen var bygget i en markant anderledes stil end det oprindelige hus.

Arkitekt Morten Dalsgaard foreslog at stramme det arkitektoniske udtryk op for at øge kontrasten til Bedre Byggeskik-huset. Arkitektens idé var at facaderenovere tilbygningen for i endnu højere grad end tidligere at understrege forskellene mellem de to bygninger.

Dette arkitektoniske greb betyder, at man som beskuer hurtigere afkoder, at tilbygningen er en senere tilføjelse til sommerboligen. På denne måde kan man bygge flere kvadratmeter samtidig med, at man viser respekt for den oprindelige bygning.
Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret og facaderenoveret, hoveddør.
Vase på bord med havtorn og blomster fra haven i sommerhuset.
Terrasseområde med Lacuna-skydedøre.
Ny terrassedør giver fantastisk god forbindelse til haven og udsigt til havet.
Udendørs bruser i sommerhus.
Køkkenø i eg fra Garde Valsø.

Hvidt hus - sort tilbygning

Tilbygningens vinduer er endnu en detalje, som understreger tilbygningens unge alder. De står i fin kontrast til de småsprossede vinduer i den oprindelige villa.

Det oprindelige bevaringsværdige, hvide hus med rødt tegltag blev renoveret i tråd med Bedre Byggeskik-stilen. Tilbygningens sorte træbeklædning skaber kontrast til Bedre Byggeskik-husets hvidpudsede murværk. Arkitekten foreslog at tilbygningens nye vinduer og døre var uden sprosser.

Kælderen under tilbygningen blev renoveret med lyskasser. Det har forvandlet den mørke kælder til en lys, lækker og mere brugbar etage i boligen.

På tilbygningens 1. sal blev der isat nye vinduer, og der blev etableret ekstra vindueshuller i taget. Tilbygningens ovenlysvinduer mimer de gamle fra det bevaringsværdige hus. Takket være de nye ovenlysvinduer har førstesalens nye badeværelse samt det ene børneværelse fået havudsigt.

Smuk spinkel trappe til førstesal i totalrenoveret bolig, glasværn.
Forældreafdeling i totalrenoveret Bedre Byggeskik-hus.
Børneværelse med udsigt i totalrenoveret tilbygning.
Bruseniche i totalrenoveret sommerhus.
Badeværelse med havudsigt i totalrenoveret sommerhus med tilbygning.
Nyt vindue i tilbygning giver havudsigt fra badeværelset.

Sommerhus med kant og sjæl

Familien har efter renoveringen fået deres drømmesommerhus. De større vinduer og den nye terrassedør har øget mængden af dagslys indenfor og den nyindrettede førstesal har fået separat forældreafdeling.

Huset har alt i alt fået mere havudsigt, som har løftet hele rumoplevelsen i det oprindelige hus. Tilbygningens 3 etager samt forbindelsesgangen er blevet moderniseret og optimeret med nye og flere vinduer. Desuden er der skabt en æstetisk sammenhæng udadtil ved at øge kontrasten mellem nyt og gammelt. Indadtil er der skabt en arkitektonisk rød tråd med valget af lækre materialer og et minimalistisk og varmt udtryk.

Arkitekt: Morten Dalsgaard

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Nybygget palævilla i to etager

Boligejercase Idé-workshop gav inspiration til byggeprojektetFamilien vidste lige fra starten, hvad de ville have. De drømte om en klassisk palævilla med moderne komfort. Og de fik skabt deres drømmehjem: En arkitekttegnet, nybygget palævilla i to etager.I løbet af det første møde, Idé-workshoppen, omsatte arkitekt Thomas Hjort deres ønsker til en håndtegnet skitse af drømmeboligen.Arkitekten rådede dem…

Tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Behov for mere plads i villalejlighedRå, ubehandlede betonvægge, listeloft i egetræ og panoramavinduer til haven rimer normalt ikke på klassisk murermestervilla fra 1920’erne. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter fik til opgave at tegne en moderne, karakterfuld tilbygning til Bedre Byggeskik-huset i København. Og brugen af de utraditionelle materialer til tilbygningen resulterede i en helt…

Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Boligejercase Total istandsættelse med eksklusive materialerDet 227 m2 store hus trængte til istandsættelse overalt. Med hjælp fra arkitekten blev boligen derfor gennemrenoveret fra kælder til kvist. Familien prioriterede at vælge eksklusive materialer i tråd med husets stil. Resultatet blevet et virkelig flot og stilmæssigt gennemført hus, hvor der er tænkt over alle detaljer.Vinduerne er med ægte…