Boligejercase

Nybygget palævilla i to etager

Forside » Cases » Nybygget palævilla i to etager 

Hvordan tegner man en helt ny villa, så den får bedst mulig udsigt?

Nybygget palævilla i to etager blev skabt i tæt samarbejde mellem arkitekt og boligejer. Opgaven lød: Hvordan tilpasser man en 2-plans drømmevilla helt perfekt til grunden, udsigten og lokalområdet? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien i Nordsjælland. Arkitekten rådgav om design og placering af villaen på den vidunderlige grund med søudsigt.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Hvordan tegner man en helt ny villa, så den får bedst mulig udsigt?

Nybygget palævilla i to etager blev skabt i tæt samarbejde mellem arkitekt og boligejer. Opgaven lød: Hvordan tilpasser man en 2-plans drømmevilla helt perfekt til grunden, udsigten og lokalområdet? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien i Nordsjælland. Arkitekten rådgav om design og placering af villaen på den vidunderlige grund med søudsigt.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Idé-workshop gav inspiration til byggeprojektet

Familien vidste lige fra starten, hvad de ville have. De drømte om en klassisk palævilla med moderne komfort. Og de fik skabt deres drømmehjem: En arkitekttegnet, nybygget palævilla i to etager.

I løbet af det første møde, Idé-workshoppen, omsatte arkitekt Thomas Hjort deres ønsker til en håndtegnet skitse af drømmeboligen.
Arkitekten rådede dem til at få skabt villaen i en størrelse, som passede til resten af boligerne i området. På denne måde ville villaen passe harmonisk ind i omgivelserne.

Familien synes godt om arkitektens forslag og valgte at gå videre med projektet. Efter skitseprojekt, myndighedsansøgning og projektering var lavet, kunne selve byggeriet gå i gang. Resultatet blev en pragtfuld nybygget palævilla i 2 etager med et samlet boligareal på cirka 350 kvadratmeter.

Hall med vidunderlig udsigt til sø, nybygget arkitekttegnet palævilla.
Soveværelse med udsigt til sø, arkitekttegnet villa.

Projekttype: Array ( [0] => Nybyggeri )

Boligtype: Array ( [0] => Fritliggende hus )

Bygningen er opført: 2017

Projektet afsluttet: 2017

Samlet projektpris: Pris ikke opgivet

Arkitektens pris: Pris ikke opgivet

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Bedre sammenhæng med haven og terrassen [2] => Udsigt over sø [3] => Mere plads )

Energitiltag: Array ( [0] => Højisolerede ovenlysvinduer [1] => Højisolerede vinduer [2] => Højisolerede døre [3] => Installation af gulvvarme [4] => Ekstra store vinduer for at øge mængden af dagslys )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Udsigten blev omdrejningspunktet for villaen

Udsigten over haven og den nærliggende sø blev den afgørende faktor for palævillaens placering og planløsning.
Arkitekt Thomas Hjort fokuserede på at lade udsigten være den røde tråd i boligen. Arkitekten sørgede for, at allerede når man træder ind i villaens imponerende hall, bliver man overvældet over udsigten.

Palævillaen blev designet med størst mulige vinduespartier mod haven og søen. Arkitekten frarådede bygherre at vælge småsprossede vinduer, fordi det ville tage for meget af udsigten.

I stedet for foreslog arkitekten at vælge en mellemløsning med vinduer, hvor kun enkelte områder var småsprossede. Dermed kom vinduerne til at passe perfekt til palævilla-stilen samtidig med, at resten af vinduet fik uhindret udsyn over haven.
Arkitekten tegnede planløsningen, så det blev muligt at se den fantastiske udsigt fra villaen fra flest mulige rum.
Arkitektens idé var at designe villaen, så man kunne se på tværs og på langs gennem boligen.
Det betyder, at der kommer dagslys i boligen fra flere verdenshjørner samtidig med, at man hurtigt fornemmer villaens imponerende størrelse. Det bidrager til at give en storslået stemning, som ligger godt i tråd med den klassiske palævilla-stil.

Og det giver familien og deres gæster mulighed for at se ud på haven og søen fra næsten alle dele af boligen.

Blikket bliver draget af de store vinduer og den betagende udsigt. Udsigten fungerer som skulpturelt element i rummene, som derfor nærmest ikke behøver yderligere udsmykning.
Indgangsparti til nybygget og arkitekttegnet villa.
Fine forskudte bygningsdele gør den arkitekttegnede palævilla helt unik.
Store vinduespartier i arkitekttegnet palævilla sikrer god udsigt til nærliggende sø.
Nybygget palævilla i to etager med smukt indgangsparti.
Arkitekttegnet pragtvilla ligger flot placeret på stor grund med udsigt til sø.
Udsigt til sø fra arkitekttegnet palævilla.

Villaens indretning og arkitektens gode råd

Villaens stueetage blev indrettet med stort køkkenalrum og en tilstødende stue med masser af plads til at slå sig ned i sofa og loungestole. Stuer, køkken og terrasse fik store vestvendte vinduespartier, så familien kan nyde solnedgangen over søen både ude og inde.

I stueetagen foreslog arkitekt Thomas Hjort at etablere ekstra brede vinduesplader for at skabe rum til hyggelige siddepladser ved vinduet. Udsigten blev også prioriteret højt på villaens førstesal, hvor familiens værelser er placeret. Det var vigtigt for familien at få tegnet et stort forældresoveværelse og et hjemmekontor med udsigt mod haven.

Fra soveværelset og hjemmearbejdspladsen kan beboerne frit lade blikket vandre over haveanlægget og søen. Alle franske altandøre på førstesalen har fået lavet glasværn, som nærmest er usynlige og derfor giver uhindret udsigt over udearealerne. Skråt overfor forældresoveværelset blev der placeret børneværelser og et træningsrum.

På begge etager i villaen er der valgt sildebensparket i eg, som passer smukt til hjemmet. Trægulvet er behageligt at gå på og er med til at give god akustik i de store rum. Desuden bidrager træets flotte glød med en visuel varme inden døre.
Køkken i arkitekttegnet palævilla med udsigt til sø.
Nybygget palævilla i to etager fik vidunderlig udsigt til sø, hoveddør.
Køkken i arkitekttegnet palævilla med udsigt til sø.
Arkitekttegnet palævilla med fokus på udsigt og dagslys.

Byggeprocessens mange valg og fravalg

Bygherre var hele vejen igennem processen dybt engagerede i byggeprojektet, og de besluttede sig for selv at stå for byggestyring. Set i bakspejlet var de overrasket over den store mængde beslutninger, som de løbende skulle træffe.

Når man bygger nyt, skal man tage beslutninger om alle detaljer i projektet. Man skal forholde sig til alt fra udseendet på stikkontakter til fodpanelernes højde og hvor køkkenvasken skal placeres. Det var tidskrævende for familien at involvere sig i byggestyringen, men med deres entreprenante tilgang, fik de ordnet det hele.

De oplevede dog, at var der ting, som var svære at forestille sig, når man ikke tegner huse til daglig.

”Arkitekt Thomas Hjort havde foreslået os, at et vindue i køkkenet skulle være 1,8 meter i højden. Jeg var ret bekymret for, om det ville passe til resten af rummet. Ville det blive for stort og se mærkeligt ud? Jeg var meget i tvivl, men da arkitekten sendte mig en skitsetegning af vinduet, hvor man ved siden af kunne se størrelsen på et menneske, kunne jeg bedre fornemme, hvordan det ville blive. Og det viste sig, at arkitekten havde ret. Det var den helt rigtige skala og vinduet blev lavet i de mål, som det oprindeligt var tegnet i,” fortæller beboeren.

Ændrede lovkrav krævede ny arkitekttegning

I løbet af byggesagsbehandlingsprocessen blev kommunens regler om Søbeskyttelseslinjen strammet op. Det påvirkede byggeprojektet, så tagudhænget skulle ændres.
Men arkitekten sørgede for, at projektet blev revideret de rette steder, så byggeriet kunne opfylde alle de nye lovkrav. Kommunen godkendte byggeansøgningen, så villaen kunne opføres.
Dobbelte terrassedøre sikrer god adgang til terrasse og have.
Drinksvognen fungerer som et skulpturelt element i stuen i palævilla.
Stue med udsigt til have og sø.
Minimalistisk badeværelse med sandfarver og sorte elementer.
Bryggers i palævilla ligger for enden af gang.
Vinrum og fordelingsgang samt indbygget skabsvæg med skydedøre i arkitekttegnet palævilla.

Pragtfuld arkitekttegnet palævilla med plads til at nyde livet

Nybyggeriet blev afsluttet i 2017 og lige siden har beboerne kunnet nyde deres store, smukke hjem.
Resultatet af samarbejdet med arkitekt Thomas Hjort blev en rummelig arkitekttegnet og nybygget palævilla i to etager. En ægte pragtvilla med vidunderlig udsigt og de lækreste kvalitetsmaterialer.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Nybyggeri med havudsigt fra badekarret

Boligejercase Udsigt til haven og havetDet er en velkendt udfordring at bygge kystnært, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Derudover er kommunerne særdeles opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at tegne en klassisk historicistisk villa, som levede op til alle byggerikravene for området. Bygningens…

Nybygget funkisvilla med plads til teenageafdeling og hjemmekontor

Boligejercase Arkitektur, planløsning og materialevalgHuset skulle ligge på en drømmegrund, og familien havde mange ønsker i forhold til stil, planløsning og materialevalg. Derfor gav det bedst mening at at få lavet et arkitekttegnet hus, som var præcist designet til alle beboernes behov.Arkitekt Morten Dalsgaard arbejdede videre med familiens grundideer og foreslog selv løsninger, som optimerede huset…