Nybyggeri med havudsigt fra badekarret

Nybyggeri med havudsigt fra badekarret

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien ønskede en klassisk historicistisk villa på perfekt grund

En familie i Hovedstadsområdet havde fundet den perfekte grund nær kysten til deres bolig. Nu manglede de bare at få tegnet og bygget deres drømmebolig, og derfor tog de kontakt til m4 Arkitekter. Arkitekt Thomas Hjorts løsning blev et nybyggeri med havudsigt fra badekarret og smukke arkitektoniske detaljer.

Projekttype: Nybyggeri
Samlet projektpris: Ca. 4.000.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Mere plads, Nyt hus

  

Bygningen er opført: 2012
Projektet afsluttet: 2012
Energitiltag: Bygningen er blevet isoleret med lavenergiklasse A vinduer og døre, Der er blevet etableret højtrykssolfangere, Boligen har fået et varmegenvindingsanlæg, kombineret med naturgas

Udsigt til haven og havet

Det er en velkendt udfordring at bygge kystnært, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Derudover er kommunerne særdeles opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder.

Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at tegne en klassisk historicistisk villa, som levede op til alle byggerikravene for området.

Bygningens hovedrum er alle placeret med udsigten for øje. 

Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der strømmer fantastisk flot dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven.

På førstesalen er der havudsigt fra soveværelset og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen. Havudsigten kan ligeledes nydes fra badeværelset, hvor badekarret er placeret direkte foran vinduet.

Gennemført stil i boligen

Bygherren, som var håndværkeruddannet, har været særdeles aktiv gennem hele byggeprocessen. Der er blevet lagt adskillige hundrede arbejdstimer med bl.a. at finde de rigtige materialer, anlægsarbejder, arbejdsmand og tilsyn.

For at sikre en gennemført stil, er der valgt ægte gipsstukprofiler, massive fyldningsdøre, og indfarvet pudsemørtel til filtsning af facaderne.Derudover er blevet installeret ikke mindre end 350 meter færdigmalede lister.

Lysinstallationen kan dæmpes fra alle kontakter, og gulvvarmen giver en god og jævn varmefordeling på alle kvadratmeterne.

Fokus på godt indeklima

For familien var det vigtigt at få bygget en bolig, hvor indeklimaet var i højsædet. Derfor valgte arkitekten, at den nye bolig skulle være et fuldmuret byggeri med varmeveksler og ventilationsanlæg.

Desuden blev der valgt materialer til boligen, som ikke afgiver gasser og har allergivenlige overflader.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 3 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.