Gammel udestue forvandlet til lækkert orangeri

Gammel udestue forvandlet til lækkert orangeri

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Radikal ændring af udestuen gjorde den anvendelig hele året rundt

Sådan blev gammel udestue forvandlet til lækkert orangeri. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter sørgede for at familien elskede udestue blev anvendelig hele året rundt.

Projekttype: Orangeri
Samlet projektpris: Ca. 500.000 kr.
Boligtype: Typehus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Mere plads, Bedre indeklima

  

Bygningen er opført: 1977
Projektet afsluttet: 2013
Energitiltag: Vinduer og døre er blevet udskiftet, Facaderne og taget på orangeriet er isoleret, Ovenlysvinduet er i trelags plexiglas med åbningsautomatik, som sikrer rummet mod overhedning

Udestuens konstruktion blev ændret

Familien var rigtig glad for deres udestue. Den gav dem nogle ekstra kvadratmeter, som de kunne boltre sig på, samtidig med at de kom tættere på haven. Også i årets kolde måneder.

Men de store glasfacader og plasttaget overophedede udestuen. Når solen stod på, var den stort set ubrugelig på den varme tid af året.

Løsningen blev en radikal ændring af udestuens konstruktion. Arkitekt Thomas Hjort valgte at bevare terrændækket og vægstrukturen, mens nye vindues- og dørpartier blev etableret ud mod haven.

Ved at placere vindues- og dørpartierne ud mod haven, blev det nye orangeri langt mere fleksibelt at møblere. Formålet var primært at gøre udestuen anvendelig hele året rundt.

Nyt tag gav bedre temperatur

Tagkonstruktionen blev bygget som en lukket og isoleret flade med et enkelt ovenlys. ”På den måde har vi bevaret et lyst og venligt rum. Men samtidig undgår man, at temperaturen stiger til ubehagelige højder, som den gjorde før,” fortæller arkitekt Thomas Hjort.

Orangeriet har fået sin helt egen arkitektur. Men for at få orangeri og hovedhus til at fremstå som en helhed, er facadebeklædningen i samme stil og kulør.

Facadernes vinduer er vendt mod haven og terrassen, mens der er skærmet af mod vejen. 

Således bevarer familien udsigten til haven uden at gå på kompromis med privatlivet.

Panoramavinduerne lukker masser af lys ind i orangeriet og passer godt sammen med resten af husets udtryk. De smalle vinduespartier øverst sikrer, at familien får dagslys ind fra flere verdenshjørner.

Det færdige resultat er blevet til et lækkert orangeri, som familien kan få glæde af hele året.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 2 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.