Trætilbygning med højt til loftet og kig til havens frugttræer

Trætilbygning med højt til loftet og kig til havens frugttræer

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien ønskede kig til havens frugttræer

Familien i det gamle murstenshus fra 1934 manglede plads og ønskede en bedre sammenhæng mellem huset, haven og terrassen. m4 Arkitekter hjalp med at modernisere murstenshuset med en ny trætilbygning med højt til loftet og kig til havens frugttræer.

Projekttype: Køkken
Samlet projektpris: Ca. 1.250.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Indvendig renovering, Mere plads

  

Bygningen er opført: 1934
Projektet afsluttet: 2009
Energitiltag: Tilbygningen er blevet forsynet med specialfremstillede lavenergiklasse-A-vinduer, der giver 15 % mere dagslys, Tilbygningen har fået etableret gulvvarme

Glaspartier og nem adgang til det fri

Den nye trætilbygning fik en højloftet stue med store glaspartier, der har givet frit udsyn til den smukke have. Arkitekt Thomas Hjort skabte en niveaufri adgang til den dejlige lille træterrasse, der fungerer som overgang mellem stue og have.

På terrassen kan familien nyde at se på de smukke gamle frugttræer i haven. 

Selv når familien opholder sig i den nye stue, får de – takket være de store vinduespartier – fornemmelsen af at sidde under æbletræerne.

Udover at sørge for god udsigt til haven, har arkitekten tænkt over lyden i den højloftede stue. Et listebeklædt loft har givet stuen god akustik, og det medvirker til at gøre rummet rart at opholde sig i.

Nyt køkken-alrum med god plads til gæster

Fra den nye stue er der både adgang til det højere liggende køkken-alrum og kælderen. Den tidligere stue er nu omdannet til en hyggelig spisestue med indbygget brændeovn.

Arkitekten sørgede for at placere brændeovnen i en højde, så alle kan se ilden i den kolde sæson. Derudover er der blevet etableret en bred åbning mellem rummene, så det er muligt at dække op til mange gæster.

Gyldent træ giver murstenene flot modspil

Tilbygningens udvendige træbeklædning er blevet behandlet med finsk trætjære. Det gyldne træ danner en fin kontrast til de gule mursten, men er samtidig tilpasset husets arkitektoniske udtryk.

Alt i alt har familien fået en rummelig, harmonisk og stemningsfuld bolig, hvor udsigten til haven har fået en hovedrolle.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.