Nyt køkken og bad i murermestervilla fra 1920’erne

Nyt køkken og bad i murermestervilla fra 1920’erne

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Smuk murermestervilla fra 1926 krævede omfattende renovering og ombygning

En familie var faldet for en smuk murermestervilla fra 1926. Beliggenheden i Brønshøj var god, men husets køkken og badeværelse krævede en omfattende renovering og ombygning. Boligejerne fik hjælp fra m4 Arkitekter, som skabte to lyse, indbydende og moderne rum.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 500.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Nyt bad og åbent køkken

  

Bygningen er opført: 1926
Projektet afsluttet: 2015
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Nye energirigtige vinduer og døre, Gulvarme i badeværelse, Skunkvægge i badeværelse er blevet efterisoleret

Oprindelig arkitektur med moderne tvist

Murermestervillaen, som er et såkaldt ”bedre byggeskik”-hus, var slidt og skulle sættes i stand.

Gennem husets levetid var der blevet bygget en del om indvendigt i forskellige stilarter. Arkitekt Morten Dalsgaard rådgav de nye boligejere til at føre huset tilbage til den oprindelige stil.

De nedhængte lofter, profilbræddevægge og væg-til-væg-tæpper blev fjernet og bag ved disse gemte den oprindelige arkitektur sig. Ved at lave en nænsom renovering er resultatet blevet en bolig med respekt for den oprindelige arkitektur og plads til moderne løsninger.

Arkitekttegnet køkken med kant

For at give bedre rummelighed i køkkenet foreslog arkitekten at lave en åbning i en bærende væg. På denne måde blev der skabt bedre sammenhæng med resten af stueetagen. Løsningen betød også, at stueetagen har fået et bedre ”flow”, når familien bevæger sig rundt i boligen.

En ekstra bonus er, at åbningen i den bærende væg har givet kig til haven og dagslys fra alle verdenshjørner.

Køkkenet er indrettet med almindelige IKEA-elementer og arkitekten foreslog at opgradere rummet med et ”IKEA hack” med skabsfronter fra &Shufl. 

Denne manøvre har givet familien et unikt køkken, som ikke har sprængt byggebudgettet.

Badeværelse fik transparent og minimalistisk udtryk

Oprindeligt var der ikke et badeværelse på husets førstesal. De nye boligejere havde dog behov for et på samme etage som husets soveværelser. Derfor lavede arkitekten en ny planløsning, hvilket gav mulighed for at lave et badeværelse på 7 kvadratmeter. 

Udfordringen var at få plads til både badekar og rummelig bruseniche i et rum med skrå vægge. Men arkitekten så mulighederne for at få plads til alt, uden at rummet kom til at føles for trangt.

Etableringen af badeværelset krævede, at der blev skåret ned i gulvbjælkelaget og suppleret med stålbjælker for at bære det nye betondæk.

I den forbindelse så arkitekten muligheden for at etablere gulvvarme på badeværelset, uden at gulvhøjden skulle øges.

Arkitekten har sørget for at give badeværelset et minimalistisk udtryk ved f.eks. at få en glarmester til at specialfremstille glasdøren til brusenichen. Brusevæggene er limet og fuget uden brug af metalskinner, hvilket giver et transparent udtryk, som får rummet til at virke større.

Alt i alt har boligejerne fået skabt den bolig de drømte om med et smukt og moderne badeværelse og køkken.

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.