Boligejercase

Tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne

Hjem » Cases » Tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne 

Rå tilbygning gav panoramaudsigt og kontrast til murermestervilla fra 1920’erne

Hvordan kan man skabe en vild tilbygning til et Bedre Byggeskik-hus fra 1923? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter brugte utraditionelle materialer til familiens flotte tilbygning.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitekt og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Rå tilbygning gav panoramaudsigt og kontrast til murermestervilla fra 1920’erne

Hvordan kan man skabe en vild tilbygning til et Bedre Byggeskik-hus fra 1923? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter brugte utraditionelle materialer til familiens flotte tilbygning.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitekt og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Behov for mere plads i villalejlighed

Rå, ubehandlede betonvægge, listeloft i egetræ og panoramavinduer til haven rimer normalt ikke på klassisk murermestervilla fra 1920’erne.
Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter fik til opgave at tegne en moderne, karakterfuld tilbygning til Bedre Byggeskik-huset i København. Og brugen af de utraditionelle materialer til tilbygningen resulterede i en helt unik og praktisk hverdagsløsning til familieboligen.
Familien faldt oprindeligt for den stemningsfulde villalejligheds dejlige rum, den skønne have og den rare overbo i murermestervillaen. Med ekstra disponible kvadratmeter i kælderen var der i en periode tilstrækkelig plads at brede sig på. Med tiden fik familien dog behov for en større bolig, men samtidig ønskede de ikke at flytte.
Løsningen blev en til- og ombygning, hvor der blev plads til et stort køkkenalrum og stue i 2 niveauer. Derudover tegnede arkitekten et forældresoveværelse i tilbygningen med udsigt til haven. Med en arkitekttegnet tilbygning til murermestervillaen blev der plads til tre børneværelser i den oprindelige del af huset.

Projekttype: Tilbygning

Boligtype: Murermestervilla

Bygningen er opført: 1923

Projektet afsluttet: 2020

Samlet projektpris: Ca. 2.750.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 300.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven og terrassen, Mere plads

Resultat hos boligejeren: Højisolerede ovenlysvinduer, Højisolerede vinduer, Højisolerede døre

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Professionel arkitekthjælp fik byggeprojektet i mål

Der var flere arkitekter i parrets familier, som hjalp med at foreslå forskellige overordnede løsninger på pladsudfordringerne. Men beboerne indså, at projektet krævede mere tid for at blive gennemarbejdet, og derfor kontaktede de m4 Arkitekter.

Med en arkitekt som rådgiver rykkede processen hurtigere og mere fokuseret fremad. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede videre på tilbygningsprojektet og hjalp med at få styr på alle byggeriets detaljer.

Beboerne var i dybt involverede i beslutningerne undervejs. Det store engagement betød, at familien fik sat deres personlige præg på både tilbygning og ombygningen af Bedre Byggeskik-huset.

Samarbejdet om den ny tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne var afgørende for familien. Den tætte dialog med arkitekten resulterede i at projektet blev skræddersyet helt i tråd med beboernes boligdrømme.

Terrasse i tæt kontakt med haven

Et af familiens yndlingssteder i den oprindelige bolig var den hyggelige sydvendte terrasse. Her var der vokset skønne træer og buske op, som gav fornemmelsen af at sidde i en grøn hule.
Det dejlige grønne uderum måtte nedlægges for at få plads til at bygge til. Den ny tilbygning kom nemlig til at ligge der, hvor den gamle terrasse var placeret. Derfor var det familiens store ønske at få genskabt en terrasse med samme tætte kontakt til haven. Arkitekten løste opgaven med nogle enkle greb og i tæt samråd med familien.
Resultatet blev en terrasse med flere niveauer og små nicher, så der er skabt flere naturlige hyggekroge. Med flere forskellige trappetrin ned til haven, kan beboerne altid finde et sted at slå sig ned og nyde havelivet.
Den ny tilbygning til villalejlighed i murermestervilla fra 1920’erne fik en ekstra funktion. Udover at optimere familiens villalejlighed i stueetagen gav byggeprojektet også overboens villalejlighed en ”grøn” bonus. På taget af den ny tilbygning blev der plads til en lækker tagterrasse med udsigt over haven og villakvarteret.

Panoramavinduer trækker haven indenfor

For at skabe godt udsyn til haven fra stueetagen blev en del af tilbygningens facade mod haven lavet af glaspartier. Det har givet panoramaudsigt i hele køkkenalrummets og den tilstødende stues bredde. Det er en betagende oplevelse at træde ind i rummet, hvor det gamle hus møder den nye tilbygning.
Der er skabt en helt særlig rumfornemmelse med god plads, masser af dagslys fra flere verdenshjørner og ovenlys. Ovenlysvinduerne er konstrueret så der kan etableres solafskærmning. Det smukke rum med den gode udsigt er inddelt i to niveauer.
Det nye flaskegrønne køkken er placeret i det oprindelige hus. Herfra er der åben forbindelse til den lavereliggende tilbygning, hvor stuen med de store vinduespartier er placeret.

Kontrastfuld tilbygning til murermestervilla fra 1920’erne

De in situ-støbte betonfacader, de specialdesignede minimalistiske vinduespartier og den varme glød fra egetræet har givet tilbygningen et helt unikt udtryk. Valget af et anderledes udtryk til tilbygningen er et greb, som tydeliggør, at de to bygninger er fra forskellige tidsperioder. Den karakterfulde tilbygnings rå look har givet en flot kontrast til det oprindelige Bedre Byggeskik-hus.

Både tilbygning og murermestervilla fremhæver gensidigt hinanden, men fungerer både funktionelt og æstetisk som et harmonisk hele. Beboernes unikke stil og indretning bidrager til at give sjæl og skabe sammenhæng i de nye rum. Tilbygningen har samlet set forvandlet familiens mindre villalejlighed til en rummelig livsnyderbolig med plads til samvær og nærhed til haven.

Arkitekt: Thomas Hjort

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand.Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Orangeri matcher huset arkitektoniskArkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden…

Funkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning

Boligejercase Arkitektrådgivning hjalp familien videreFunkisbungalow i Valby fik højloftet tilbygning med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter. Familien med to…

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning

Fra dunkel til lys tilbygningArkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog familien at renovere tilbygningen og give den et helt…

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.