Boligejercase

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning

Forside » Cases » Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning 

Familien drømte om mere lys og luft til i tilbygning

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning, som var blevet opført i 1970’erne. Den smukke rødmurede murermestervilla fra 1924 havde fået lavet en tidstypisk 1970’er-tilbygning, som efterhånden trængte til en opdatering.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Familien drømte om mere lys og luft til i tilbygning

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning, som var blevet opført i 1970’erne. Den smukke rødmurede murermestervilla fra 1924 havde fået lavet en tidstypisk 1970’er-tilbygning, som efterhånden trængte til en opdatering.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Fra dunkel til lys tilbygning

Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog familien at renovere tilbygningen og give den et helt nyt arkitektonisk udtryk.

Et par i Hovedstadsområdet ønskede, at den dunkle tilbygning og den tilknyttede overdækkede terrasse blev optimeret med mere lys og luft.

For at få mere dagslys indenfor i tilbygningen foreslog arkitekten at fjerne terrassens overdækning. Samtidig blev hele terrassen renoveret.
Murermestervilla fra 1920'erne fik renoveret tilbygning og lavet smuk træterrasse.
Terrasse i træ. God plads til gæster og skøn udsigt over haven.
Gelænder, murværk og cedertræ. Smukke materialer af høj kvalitet skaber en flot kontrast, hvor de mødes, og giver huset et imponerende udtryk.
Skydedøre giver fleksibilitet og bedre udnyttelse af pladsen.
God sammenhæng mellem murermestervilla og tilbygning.

Projekttype: Tilbygning, Ombygning, Renovering

Boligtype: Murermestervilla, Fritliggende hus

Bygningen er opført: 1924

Projektet afsluttet: 2019

Samlet projektpris: Ca. 2.500.000 kr.

Arkitektens pris: 160.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven og terrassen, Mere plads

Energitiltag: Lavenergi ovenlysvinduer, Lavenergi vinduer, Lavenergi døre, Efterisoleret i alle vægge og loftkonstruktioner, Klimavenligt mos-sedum-tag

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Trappetrin til kaffepauser

Familien drømte om at skabe en bedre forbindelse mellem tilbygningen og den tilstødende terrasse og have. Tidligere opholdt familien sig enten på den overdækkede terrasse eller i haven.

Der var ingen glidende overgang. Derfor tegnede arkitekten en smuk og funktionel trappe fra terrassen og ned til haven.

De store trin i træ indbyder til, at man sætter sig og nyder det grønne. Efter renoveringen af tilbygningen og terrassen er familien begyndt at bruge udearealerne mere. De oplever, at det er blevet mere naturligt at bevæge sig mellem hus og have. Det er blevet en mere anvendelig terrasse, hvor beboerne ofte slår sig ned på de store træ-trin med en kop kaffe.
Nyt tag tegnet af m4 Arkitekter over hoveddøren i murermestervilla fra 1920'erne.
Kig fra murermestervilla til tilbygning.
Spil i facaden med cedertræ i varierende bredder.
Stuer ensuite og kig mod den renoverede tilbygning.
Skydedøre giver fleksibilitet og bedre udnyttelse af pladsen.
Murermestervilla fra 1920'erne fik renoveret tilbygning og haven kommer helt ind i tilbygningen gennem de store vinduer.

Skarpskåren tilbygning

Efter terrasseoverdækningen blev fjernet fremstår tilbygningen skarpt med rene linjer.

Dog har arkitekten sørget for at gøre tilbygningen klar til at få en markise monteret. Så kan beboerne let få den installeret, hvis de en dag kommer til at savne ly for sol og regn.

Cedertræ i smuk kontrast til murværk

Arkitekten foreslog at beklæde tilbygningen med cedertræ for at skabe en smuk kontrast til den oprindelige boligs røde murværk.

Ved at bruge lister i varierende bredder er facadens udtryk blevet mere levende at se på. Man kan vælge at oliere cedertræ for at bibeholde den varme glød i træet.

Men hvis man som denne familie ikke ønsker at bruge energi på vedligeholdelse, kan man lade træet patinere naturligt. Så ender cedertræet med at få flotte sølvgrå nuancer.

Klimavenligt mos på taget

På tilbygningens tag er der mos-sedum beplantning, som kan ses fra førstesalen. Beplantningen er klimavenlig, fordi den kan optage meget regnvand, så kloakkerne skånes under skybrud. Desuden forskønner beplantning udsigten fra boligens 1. sal, da den skifter farve efter årstiden.

Klimavenligt mos-sedum tag skifter farve efter årstiden.
Den smukke rødmurede murermestervilla fra 1924 havde fået lavet en tidstypisk 1970’er-tilbygning, som efterhånden trængte til en opdatering. Murermestervilla fra 1920'erne fik renoveret tilbygning og mere dagslys. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede smuk og indbydende terrasse i træ.
Stuer ensuite og kig mod den renoverede tilbygning.
Ovenlys og vinduesparti giver smukt lysindfald i tilbygning.
Fløjdøre byder velkommen til tilbygningen.

Indbyggede spots giver uhindret udsigt

Med indbyggede downlights i tilbygningens loft har familien ikke brug for yderligere belysning. Spots indbygget i loftet giver både godt lys og ro i rummet. Familien har derfor fået uhindret udsyn til terrassen og haven gennem de nyetablerede vinduespartier. Hvis beboerne ikke har lyst til at se tv, kan de i stedet for lade blikket vandre til haven. De oprindelige skydedøre er blevet udskiftet med nye, som er meget lettere i udtrykket.
Tilbygning med masser af dagslys og ovenlysvindue.
Murermestervilla fra 1920'erne fik renoveret tilbygning og haven kommer helt ind i tilbygningen gennem de store vinduer.
Indgang til have og hus.

Arkitektens løsninger resulterede i smuk renoveret tilbygning

Renoveringen af tilbygningen har givet familien en mere moderne, smuk og indbydende tilbygning.

Den nyrenoverede terrasse med trin til haven har desuden gjort det lettere at bruge udearealerne. Så alt i alt er det familiens oplevelse, at de har fået en væsentlig forbedret og brugbar tilbygning.

Arkitekt: Thomas Hjort

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand.Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Herlighedsværdien steg, og varmeregningen faldt

Boligejercase Tidligere tilbygning blev erstattet med en nyFamilien i Hovedstadsområdet drømte om at få renoveret og opdatereret deres murermestervilla fra 1950. De tog derfor kontakt til m4 Arkitekter for at få rådgivning og idéer til at komme videre med projektet.Arkitekt Morten Dalsgaards løsning indebar til dels, at den tidligere tilbygning blev erstattet med en ny.Derudover blev…

Tilbygning til den danske funktionelle villa

Boligejercase Godt eksempel på dansk funkisvillaOpgaven for arkitekt Morten Dalsgaard var at skabe en tilbygning til den danske funktionelle villa. Familiens murermestervilla fra 1935 i Hellerup er et godt eksempel på den danske funktionelle villa. Denne arkitektoniske stil udspringer fra den internationale funktionalisme og ofte bruges betegnelsen ”funkisvilla”.Funkis-arkitekterne drømte stort. De ville skabe enkle, smukke bygninger uden krummelurer…

Tilbygning og gårdhave til typehuset

Boligejercase Flere kvadratmeter og ny planløsningTidligere var indgangspartiet og indkørslen ikke designet optimalt. Når gæster kørte op ad indkørslen ”føltes det som om gæsterne kørte helt ind i os på terrassen,” fortæller beboerne.Beboerne savnede, at huset var bedre afskærmet fra indkørslen. Desuden drømte de om, at huset fik en glidende overgang og god sammenhæng med haven.…