Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien drømte om mere lys og luft til i tilbygning

Murermestervilla fra 1920’erne fik renoveret tilbygning, som var blevet opført i 1970’erne. Den smukke rødmurede murermestervilla fra 1924 havde fået lavet en tidstypisk 1970’er-tilbygning, som efterhånden trængte til en opdatering.

Projekttype: Renovering og ombygning
Samlet projektpris: Ca. 2.500.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Indvendig renovering

  

Bygningen er opført: 1924
Projektet afsluttet: 2019
Energitiltag: Facaderenovering, klimavenligt mos-sedum-tag, Alle vægge og loftkonstruktioner er efterisoleret

Fra dunkel til lys tilbygning

Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog familien at renovere tilbygningen og give den et helt nyt arkitektonisk udtryk.

Et par i Hovedstadsområdet ønskede, at den dunkle tilbygning og den tilknyttede overdækkede terrasse blev optimeret med mere lys og luft. 

For at få mere dagslys indenfor i tilbygningen foreslog arkitekten at fjerne terrassens overdækning. Samtidig blev hele terrassen renoveret.

Trappetrin til kaffepauser

Familien drømte om at skabe en bedre forbindelse mellem tilbygningen og den tilstødende terrasse og have. Tidligere opholdt familien sig enten på den overdækkede terrasse eller i haven.

Der var ingen glidende overgang. Derfor tegnede arkitekten en smuk og funktionel trappe fra terrassen og ned til haven.

De store trin i træ indbyder til, at man sætter sig og nyder det grønne. Efter renoveringen af tilbygningen og terrassen er familien begyndt at bruge udearealerne mere.

De oplever, at det er blevet mere naturligt at bevæge sig mellem hus og have. Det er blevet en mere anvendelig terrasse, hvor beboerne ofte slår sig ned på de store træ-trin med en kop kaffe.

Skarpskåren tilbygning

Efter terrasseoverdækningen blev fjernet fremstår tilbygningen skarpt med rene linjer. Dog har arkitekten sørget for at gøre tilbygningen klar til at få en markise monteret. Så kan beboerne let få den installeret, hvis de en dag kommer til at savne ly for sol og regn.

Cedertræ i smuk kontrast til murværk

Arkitekten foreslog at beklæde tilbygningen med cedertræ for at skabe en smuk kontrast til den oprindelige boligs røde murværk.

Ved at bruge lister i varierende bredder er facadens udtryk blevet mere levende at se på. Man kan vælge at oliere cedertræ for at bibeholde den varme glød i træet. 

 Men hvis man som denne familie ikke ønsker at bruge energi på vedligeholdelse, kan man lade træet patinere naturligt. Så ender cedertræet med at få flotte sølvgrå nuancer.

Klimavenligt mos på taget

På tilbygningens tag er der mos-sedum beplantning, som kan ses fra førstesalen. Beplantningen er klimavenlig, fordi den kan optage meget regnvand, så kloakkerne skånes under skybrud.

Desuden forskønner beplantning udsigten fra boligens 1. sal, da den skifter farve efter årstiden.

Indbyggede spots giver uhindret udsigt

Med indbyggede downlights i tilbygningens loft har familien ikke brug for yderligere belysning.

Spots indbygget i loftet giver både godt lys og ro i rummet. Familien har derfor fået uhindret udsyn til terrassen og haven gennem de nyetablerede vinduespartier. Hvis beboerne ikke har lyst til at se tv, kan de i stedet for lade blikket vandre til haven.

De oprindelige skydedøre er blevet udskiftet med nye, som er meget lettere i udtrykket.

Arkitektens løsninger resulterede i smuk renoveret tilbygning

Renoveringen af tilbygningen har givet familien en mere moderne, smuk og indbydende tilbygning. Den nyrenoverede terrasse med trin til haven har desuden gjort det lettere at bruge udearealerne. Så alt i alt er det familiens oplevelse, at de har fået en væsentlig forbedret og brugbar tilbygning.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 3 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.