Boligejercase

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning

Forside » Cases » Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning 

Bedre plads til hele familien

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning med separat forældreafdeling. En familie i Hovedstadsområdet drømte om mere plads i deres Bedre Byggeskik-hus fra 1923. Arkitekt Thomas Hjort hjalp beboerne med at få flere kvadratmeter med en tilbygning i samme stil som det oprindelige hus.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Bedre plads til hele familien

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning med separat forældreafdeling. En familie i Hovedstadsområdet drømte om mere plads i deres Bedre Byggeskik-hus fra 1923. Arkitekt Thomas Hjort hjalp beboerne med at få flere kvadratmeter med en tilbygning i samme stil som det oprindelige hus.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Tilbygning i samme stil som oprindeligt hus

For familien havde det fungeret godt, at de to børn delte værelse, mens de var helt små. Men da børnene ramte skolealderen, blev der behov for at børnene fik hver deres værelse.
For at give familien den tiltrængte plads foreslog arkitekten at lave en tilbygning på 40 kvadratmeter. Den blev placeret vinkelret på hovedhuset.
Tilbygningen blender så godt sammen med det oprindelige hus, at det ikke er til at se, at boligen er blevet forandret. Det gælder både ind- og udvendigt. Indenfor er der f.eks. valgt fyrretræsgulv med hvidpigmenteret olie, så det passer til det originale gulv.
Murermestervilla fra 1920'erne fik harmonisk tilbygning med separat forældreafdeling og ny terrasse.
Indgang til ny tilbygning set fra køkkenalrum.
Børneværelse på 1. salen i murermestervilla fra 1920'erne.
Spisestue med kig til haven og indgang til forældreafdeling i ny tilbygning.

Projekttype: Array ( [0] => Tilbygning )

Boligtype: Array ( [0] => Fritliggende hus )

Bygningen er opført: 1923

Projektet afsluttet: 2018

Samlet projektpris: Ca. 2.500.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 150.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Bedre sammenhæng med haven [2] => Ekstra etage [3] => Mere plads [4] => Indvendig renovering [5] => Nyt tag )

Energitiltag: Array ( [0] => Energirigtige vinduer [1] => Energirigtige døre [2] => Efterisoleret taget [3] => Åbnet for mere dagslys i boligen )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Tilbygning til murermestervilla fra 1920’erne med separat forældreafdeling

Tilbygningens førstesal er et disponibelt rum. I stueetagen er der blevet plads til en separat forældreafdeling. Her har forældre-soveværelset fået egen udgang til den overdækkede terrasse, som beboerne fik bygget senere. Der er blevet bygget nyt badeværelse, så boligen nu har to i alt.
Et walk-in-closet har givet masser af opbevaringsplads, og beboerne har inddelt rummet i en herre- og en dameside. Der er kommet styr på garderoben, og beboerne nyder nu, at soveværelset kun skal bruges til opladning.
Åbent køkkenalrum og stue.
Spisestue med kig til haven og indgang til forældreafdeling i ny tilbygning.
Forældresoveværelse med masser af dagslys og egen udgang til haven.

Overdækket terrasse bliver brugt året rundt

Murermestervilla fra 1920'erne fik harmonisk tilbygning med separat forældreafdeling. Arkitekt Thomas Hjort tegnede tilbygning i samme stil som villaen. m4 Arkitekter.
Familiens store begejstring for udelivet er muligvis blevet endnu større efter den veloverståede om- og tilbygning til murermestervilla fra 1920’erne. Der er blevet etableret en stor overdækket terrasse, som giver rigtig god plads til at nyde udesæsonen.
”Det er husets hjerte om sommeren,” fortæller beboerne. Her sætter familien sig i sofaen efter skole og arbejde og nyder haven. Der er plads til masser af gæster, og familien holder endda af at rede op under overdækket og sove udenfor.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Tilbygning til den danske funktionelle villa

Boligejercase Godt eksempel på dansk funkisvillaOpgaven for arkitekt Morten Dalsgaard var at skabe en tilbygning til den danske funktionelle villa. Familiens murermestervilla fra 1935 i Hellerup er et godt eksempel på den danske funktionelle villa. Denne arkitektoniske stil udspringer fra den internationale funktionalisme og ofte bruges betegnelsen ”funkisvilla”.Funkis-arkitekterne drømte stort. De ville skabe enkle, smukke bygninger uden krummelurer…

Tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager

Boligejercase Husets oprindelige udtryk blev bevaretEn tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager, og hun fik egen indgang, bad og garderobe. Derudover blev der adgang til egen altan fra annekset.Det var vigtigt for familien, at anneksets tag og facader matchede hovedhusets oprindelige udtryk. Derfor valgte arkitekt Thomas Hjort at holde materialer og byggestil helt i…

Nyt køkken og bad i murermestervilla fra 1920’erne

Boligejercase Oprindelig arkitektur med moderne tvistMurermestervillaen, som er et såkaldt ”bedre byggeskik”-hus, var slidt og skulle sættes i stand. Gennem husets levetid var der blevet bygget en del om indvendigt i forskellige stilarter. Arkitekt Morten Dalsgaard rådgav de nye boligejere til at føre huset tilbage til den oprindelige stil.De nedhængte lofter, profilbræddevægge og væg-til-væg-tæpper blev fjernet…