Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Bedre plads til hele familien

Murermestervilla fra 1920’erne fik harmonisk tilbygning med separat forældreafdeling. En familie i Hovedstadsområdet drømte om mere plads i deres Bedre Byggeskik-hus fra 1923. Arkitekt Thomas Hjort hjalp beboerne med at få flere kvadratmeter med en tilbygning i samme stil som det oprindelige hus.

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Ca. 2.500.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Ny første sal, Bedre dagslys, Indvendig renovering, Mere plads, Bedre sammenhæng med haven

  

Bygningen er opført: 1923
Projektet afsluttet: 2018
Energitiltag: Taget er blevet skiftet, Nye energirigtige vinduer og døre, Åbnet for mere dagslys i boligen

Tilbygning i samme stil som oprindeligt hus

For familien havde det fungeret godt, at de to børn delte værelse, mens de var helt små. Men da børnene ramte skolealderen, blev der behov for at børnene fik hver deres værelse.

For at give familien den tiltrængte plads foreslog arkitekten at lave en tilbygning på 40 kvadratmeter. Den blev placeret vinkelret på hovedhuset. 

Tilbygningen blender så godt sammen med det oprindelige hus, at det ikke er til at se, at boligen er blevet forandret. Det gælder både ind- og udvendigt. Indenfor er der f.eks. valgt fyrretræsgulv med hvidpigmenteret olie, så det passer til det originale gulv.

Tilbygning til murermestervilla fra 1920’erne med separat forældreafdeling

Tilbygningens førstesal er et disponibelt rum. I stueetagen er der blevet plads til en separat forældreafdeling. Her har forældre-soveværelset fået egen udgang til den overdækkede terrasse, som beboerne fik bygget senere. Der er blevet bygget nyt badeværelse, så boligen nu har to i alt. 

Et walk-in-closet har givet masser af opbevaringsplads, og beboerne har inddelt rummet i en herre- og en dameside. Der er kommet styr på garderoben, og beboerne nyder nu, at soveværelset kun skal bruges til opladning.

Overdækket terrasse bliver brugt året rundt

Familiens store begejstring for udelivet er muligvis blevet endnu større efter den veloverståede om- og tilbygning til murermestervilla fra 1920’erne. Der er blevet etableret en stor overdækket terrasse, som giver rigtig god plads til at nyde udesæsonen.

”Det er husets hjerte om sommeren,” fortæller beboerne. Her sætter familien sig i sofaen efter skole og arbejde og nyder haven. Der er plads til masser af gæster, og familien holder endda af at rede op under overdækket og sove udenfor.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 5 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.