Tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager

Tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familiens teenager fik egen indgang, bad og garderobe

En familie i Hovedstadsområdet ville gerne give deres teenagedatter plads til privatliv, uden at hun skulle flytte hjemmefra. Derfor kontaktede de m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med at finde en god løsning til boligen.

Projekttype: Tilbygning

Samlet projektpris: Ca. 2.500.000 kr.

Boligtype: Fritliggende hus

Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Indvendig renovering, Mere plads, Familievenlige løsninger

Arkitektens pris: Ca. 150.000 kr.

Bygningen er opført: 1990

Projektet afsluttet: 2014

Energitiltag: Hele tilbygningen har fået etableret gulvvarme, Der er ekstra loft- og facadeisolering, Vinduerne har trelags energiklasse-A-ruder

Husets oprindelige udtryk blev bevaret

En tilbygning af anneks gav plads til familiens teenager, og hun fik egen indgang, bad og garderobe. Derudover blev der adgang til egen altan fra annekset.

Det var vigtigt for familien, at anneksets tag og facader matchede hovedhusets oprindelige udtryk. Derfor valgte arkitekt Thomas Hjort at holde materialer og byggestil helt i tråd med hovedhusets arkitektur.

Der er direkte adgang fra soveværelset således familien kan nyde haven. fra balkonen på 1. sal.
Der er direkte udgang til terrasse så familien kan vælge mellem sol, skygge og læ for vinden.
Grøn tagbeplantning på carport taget. Carport taget som ses fra indkørselen og fra 1. sal på hovedhuset, fik mos-sedum beplantning, som kan optage en stor del af regnvandet, og skal ikke plejes eller vandes. Bevoksningen ændre farve hen over året, og kan variere fra rødt, til grønt og næsten gulligt.

Carport med mos på taget

Annekset blev rykket væk fra hovedhuset og danner sammen med den nye carport et hyggeligt gårdrum, som byder gæster velkommen. Carporten er, ligesom hovedhuset og annekstilbygningen, opført med murede søjler og muret gesims, så bygningerne udgør et samlet hele.

Arkitekten foreslog at plante mos på carporttaget, fordi det kan ses fra indkørslen og fra 1. sal på hovedhuset. 

Bevoksningen ændrer farve hen over året og kan variere fra rødt til grønt og næsten gulligt.

Den grønne løsning giver en flottere udsigt for familien i forhold til blot at have udsyn til et almindeligt carporttag.

Desuden kan mos-sedum-beplantningen optage en stor del af regnvandet og skal hverken plejes eller vandes.

Indsæt overskrift

Annekset blev rykket væk fra hovedhuset og danner sammen med den nye carport et hyggeligt gårdrum, som byder gæster velkommen. Carporten er, ligesom hovedhuset og annekstilbygningen, opført med murede søjler og muret gesims, så bygningerne udgør et samlet hele.

Arkitekten foreslog at plante mos på carporttaget, fordi det kan ses fra indkørslen og fra 1. sal på hovedhuset. Bevoksningen ændrer farve hen over året og kan variere fra rødt til grønt og næsten gulligt.

Den grønne løsning giver en flottere udsigt for familien i forhold til blot at have udsyn til et almindeligt carporttag. Desuden kan mos-sedum-beplantningen optage en stor del af regnvandet og skal hverken plejes eller vandes.

Carporttaget er en mos-sedum tagbeplantning. Annekset er rykket væk fra hovedhuset og danner med den nye carport et hyggeligt gårdrum, som byder en velkommen.
Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.