Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret

Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Renovere parcelhus eller flytte, når børnene er fløjet fra reden?

Johan Christensen parcelhus fra 1970’erne blev energioptimeret med nyt tag, to styks totalrenoveret badeværelse og en ombygning af boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog en række seniorvenlige løsninger, så beboerne kunne få glæde af boligen hele livet.

Hør arkitekt Thomas Hjort fortælle om projektet

Projekttype: Energirenovering
Samlet projektpris: Ca. 1.400.000 kr.
Boligtype: Parcelhus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Seniorvenlige udearealer, Nyt rytterlys med energivinduer, Seniorvenlige badeværelser

  

Bygningen er opført: 1970
Projektet afsluttet: 2014
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Vinduer og døre er blevet udskiftet, Taget er blevet skiftet, Etablering af gulvvarme i store dele af huset, Loftet er blevet efterisoleret

Skal vi flytte eller renovere parcelhuset?

Skal vi vælge at blive boende i parcelhuset – eller flytte til noget andet? Disse spørgsmål er der mange, som stiller, når børnene er flyttet hjemmefra og tankerne om fremtidens otium rykker nærmere.

Parret i et Johan Christensen parcelhus i Storkøbenhavn var i tvivl om de skulle renovere parcelhus eller flytte. De var glade for deres parcelhus, men også bevidste om, at det krævede ændringer af boligen, hvis de skulle blive.

Især taget var et problem, da det var utæt og med et stort kuldenedfald under rytterlyset (vinduesparti i tagets rygning).

Kuldefaldet var så stort, at det var umuligt at bruge arealet nedenunder. Parret henvendte sig derfor til m4 Arkitekter for at få hjælp til at vurdere taget med henblik på at skifte det og efterisolere det.

Beboerne ønskede derudover at få professionel sparring og inspiration til at bygge om og energirenovere resten af parcelhuset. En af de vigtige ombygningsopgaver var parcelhusets trange badeværelser, som både var for umoderne og for mørke.

Arkitekt Thomas Hjort foreslog at parrets Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret.

Idé-workshop gav inspiration til energirenovering og ombygning af parcelhus

For at undersøge mulighederne for at renovere Johan Christensen parcelhuset valgte de at booke en idé-workshop med arkitekt Thomas Hjort.

Arkitekten skitserede forskellige løsninger til at modernisere og energirenovere parcelhuset, og derefter var parret sikre i deres sag. De ville blive boende og renovere parcelhuset med fokus på ældrevenlige løsninger.

For parret var det en fordel at blive boende i det hus og nærområde, som de kendte så godt. Investeringen i at energirenovere og modernisere Johan Christensen parcelhuset viste sig at være den helt rigtige beslutning for parret.

De slog to fluer med et smæk og fik skabt et moderne, nyrenoveret parcelhus med klimavenlige og seniorvenlige løsninger.

Arkitekten tegnede ovenlysvinduer til badeværelserne

Parcelhusets badeværelser var meget mørke og var med tiden blevet ret nedslidte. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort at lave en totalrenovering af badeværelserne for at få bedre plads og dagslys via ovenlysvinduer.

For at fremtidssikre og klargøre badeværelserne til seniorlivet tegnede arkitekten en ny planløsning, som gav ekstra kvadratmeter på badeværelserne.

På det største badeværelse blev en sauna nedlagt. I stedet for saunaen blev der frigjort kvadratmeter, så der kunne installeres et badekar.

Begge badeværelser fik derudover etableret store brusenicher, hvor der er god plads til både at stå og sidde. De nye flotte ovenlysvinduer betyder, at der nu kommer masser af dagslys i rummene, som betyder, at badeværelserne føles større.

At skabe mere rummelige og moderne badeværelser er et tiltag, som både kommer de nuværende og fremtidige beboere til gode.

Ved at gøre boligen mere komfortabel og opdateret gør man den også mere attraktiv for fremtidige købere. Beboernes investering i at Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret vil sandsynligvis også bidrage til at øge værdien af boligen.

Nyt tag og rytterlys gav godt indeklima i parcelhuset

I parcelhusets stue var der loft til kip med et langt rytterlys. Tidligere var der så stort kuldenedfald under rytterlyset, at arealet i boligen ikke kunne bruges.

Arkitekten foreslog at energirenovere rytterlyset med nye energiglas samtidig med at hele taget blev udskiftet.

Med et nyt tag, etablering af undertag og et nyt rytterlys blev det muligt at skabe behagelig temperatur i stuen. Beboerne bliver ikke længere generet af kuldenedfald fra rytterlyset og taget kan holde de næste mange årtier.

De solcelledrevne ovenlysvinduer har fået automatisk styring af ventilation. Den regelmæssige udluftning bidrager til, at der er blevet skabt et rart og sundt indeklima i Johan Christensen parcelhuset.

Modernisering med respekt for husets historie

Moderniseringen og energirenoveringen af parcelhuset blev udført med respekt for det oprindelige arkitekttegnede Johan Christensen hus.

Det originale mahognitræværk blev nænsomt restaureret og tilbageført til det originale olierede udtryk. Desuden blev vindskeder og sternbrædder fornyet, så helhedsindtrykket af huset er smukt og harmonisk.

Samarbejdet med arkitekten resulterede i at Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret. 

Energirenoveringen og ombygningen af Johan Christensen parcelhuset er blevet både flot og funktionelt. Arkitekten har foreslået løsninger, som ikke kræver meget vedligehold hverken ude eller inde.

Med nyrenoverede badeværelser, efterisoleret tag og forbedret indeklima er boligen meget mere indbydende og behagelig at opholde sig i. Noget som beboerne kan nyde nu – og noget som vil være en klar fordel i en fremtidig salgssituation.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1, 2 og 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.