Boligejercase

Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret

Forside » Cases » Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret 

Renovere parcelhus eller flytte, når børnene er fløjet fra reden?

Johan Christensen parcelhus fra 1970’erne blev energioptimeret med nyt tag, to styks totalrenoveret badeværelse og en ombygning af boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog en række seniorvenlige løsninger, så beboerne kunne få glæde af boligen hele livet.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Renovere parcelhus eller flytte, når børnene er fløjet fra reden?

Johan Christensen parcelhus fra 1970’erne blev energioptimeret med nyt tag, to styks totalrenoveret badeværelse og en ombygning af boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog en række seniorvenlige løsninger, så beboerne kunne få glæde af boligen hele livet.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Skal vi flytte eller renovere parcelhuset?

Skal vi vælge at blive boende i parcelhuset – eller flytte til noget andet? Disse spørgsmål er der mange, som stiller, når børnene er flyttet hjemmefra og tankerne om fremtidens otium rykker nærmere. Parret i et Johan Christensen parcelhus i Storkøbenhavn var i tvivl om de skulle renovere parcelhus eller flytte. De var glade for deres parcelhus, men også bevidste om, at det krævede ændringer af boligen, hvis de skulle blive.

Beboerne ønskede derudover at få professionel sparring og inspiration til at bygge om og energirenovere resten af parcelhuset. En af de vigtige ombygningsopgaver var parcelhusets trange badeværelser, som både var for umoderne og for mørke. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at parrets Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret.

Især taget var et problem, da det var utæt og med et stort kuldenedfald under rytterlyset (vinduesparti i tagets rygning). Kuldefaldet var så stort, at det var umuligt at bruge arealet nedenunder. Parret henvendte sig derfor til m4 Arkitekter for at få hjælp til at vurdere taget med henblik på at skifte det og efterisolere det.

Projekttype: Array ( [0] => Energirenovering [1] => Totalrenovering )

Boligtype: Array ( [0] => Parcelhus )

Bygningen er opført: 1970

Projektet afsluttet: 2014

Samlet projektpris: Ca. 1.400.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 60.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Seniorvenlige udearealer [2] => Seniorvenlige badeværelser [3] => Nyt tag [4] => Nyt rytterlys )

Energitiltag: Array ( [0] => Højisolerede ovenlysvinduer [1] => Højisolerede vinduer [2] => Højisolerede døre [3] => Efterisoleret taget [4] => Installation af gulvvarme )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Idé-workshop gav inspiration til energirenovering og ombygning af parcelhus

For at undersøge mulighederne for at renovere Johan Christensen parcelhuset valgte de at booke en idé-workshop med arkitekt Thomas Hjort. Arkitekten skitserede forskellige løsninger til at modernisere og energirenovere parcelhuset, og derefter var parret sikre i deres sag. De ville blive boende og renovere parcelhuset med fokus på ældrevenlige løsninger.

For parret var det en fordel at blive boende i det hus og nærområde, som de kendte så godt. Investeringen i at energirenovere og modernisere Johan Christensen parcelhuset viste sig at være den helt rigtige beslutning for parret.
De slog to fluer med et smæk og fik skabt et moderne, nyrenoveret parcelhus med klimavenlige og seniorvenlige løsninger.
Med et nyt tag, etablering af undertag og et nyt rytterlys blev det muligt at skabe behagelig temperatur i stuen.
Det originale mahognitræværk blev nænsomt restaureret og tilbageført til det originale olierede udtryk. Desuden blev vindskeder og sternbrædder fornyet, så helhedsindtrykket af huset er smukt og harmonisk.
Det originale mahognitræværk blev nænsomt restaureret og tilbageført til det originale olierede udtryk. Desuden blev vindskeder og sternbrædder fornyet, så helhedsindtrykket af huset er smukt og harmonisk.

Arkitekten tegnede ovenlysvinduer til badeværelserne

Parcelhusets badeværelser var meget mørke og var med tiden blevet ret nedslidte. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort at lave en totalrenovering af badeværelserne for at få bedre plads og dagslys via ovenlysvinduer.

For at fremtidssikre og klargøre badeværelserne til seniorlivet tegnede arkitekten en ny planløsning, som gav ekstra kvadratmeter på badeværelserne. På det største badeværelse blev en sauna nedlagt. I stedet for saunaen blev der frigjort kvadratmeter, så der kunne installeres et badekar.

Begge badeværelser fik derudover etableret store brusenicher, hvor der er god plads til både at stå og sidde. De nye flotte ovenlysvinduer betyder, at der nu kommer masser af dagslys i rummene, som betyder, at badeværelserne føles større. At skabe mere rummelige og moderne badeværelser er et tiltag, som både kommer de nuværende og fremtidige beboere til gode. 

Ved at gøre boligen mere komfortabel og opdateret gør man den også mere attraktiv for fremtidige købere. Beboernes investering i at Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret vil sandsynligvis også bidrage til at øge værdien af boligen.

I parcelhusets stue var der loft til kip med et langt rytterlys. Tidligere var der så stort kuldenedfald under rytterlyset, at arealet i boligen ikke kunne bruges. Arkitekten foreslog at energirenovere rytterlyset med nye energiglas samtidig med at hele taget blev udskiftet.

Nyt tag og rytterlys gav godt indeklima i parcelhuset

I parcelhusets stue var der loft til kip med et langt rytterlys. Tidligere var der så stort kuldenedfald under rytterlyset, at arealet i boligen ikke kunne bruges. Arkitekten foreslog at energirenovere rytterlyset med nye energiglas samtidig med at hele taget blev udskiftet. 

Med et nyt tag, etablering af undertag og et nyt rytterlys blev det muligt at skabe behagelig temperatur i stuen. Beboerne bliver ikke længere generet af kuldenedfald fra rytterlyset og taget kan holde de næste mange årtier.

I parcelhusets stue var der loft til kip med et langt rytterlys. Tidligere var der så stort kuldenedfald under rytterlyset, at arealet i boligen ikke kunne bruges. Arkitekten foreslog at energirenovere rytterlyset med nye energiglas samtidig med at hele taget blev udskiftet. Med et nyt tag, etablering af undertag og et nyt rytterlys blev det muligt at skabe behagelig temperatur i stuen. 

Beboerne bliver ikke længere generet af kuldenedfald fra rytterlyset og taget kan holde de næste mange årtier. De solcelledrevne ovenlysvinduer har fået automatisk styring af ventilation. Den regelmæssige udluftning bidrager til, at der er blevet skabt et rart og sundt indeklima i Johan Christensen parcelhuset.

Modernisering med respekt for husets historie

Moderniseringen og energirenoveringen af parcelhuset blev udført med respekt for det oprindelige arkitekttegnede Johan Christensen hus. Det originale mahognitræværk blev nænsomt restaureret og tilbageført til det originale olierede udtryk. Desuden blev vindskeder og sternbrædder fornyet, så helhedsindtrykket af huset er smukt og harmonisk.

Med et nyt tag, etablering af undertag og et nyt rytterlys blev det muligt at skabe behagelig temperatur i stuen.

Samarbejdet med arkitekten resulterede i at Johan Christensen parcelhus fra 1970 blev energioptimeret. Energirenoveringen og ombygningen af Johan Christensen parcelhuset er blevet både flot og funktionelt. Arkitekten har foreslået løsninger, som ikke kræver meget vedligehold hverken ude eller inde.

Med nyrenoverede badeværelser, efterisoleret tag og forbedret indeklima er boligen meget mere indbydende og behagelig at opholde sig i. Noget som beboerne kan nyde nu – og noget som vil være en klar fordel i en fremtidig salgssituation.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Parcelhus fra 1960’erne med vokseværk

Boligejercase Børneværelser med hems og franske altanerEn klassisk løsning havde været en tilbygning i husets oprindelige stil. I stedet valgte arkitekt Morten Dalsgaard at lægge en etage til det traditionelle parcelhus, som fik en ny topmoderne 1. sal i træ og filtsede, hvide facader.Det gav huset 85 ekstra m2 og et arkitektonisk løft. De nye kvadratmeter…

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Boligejercase Terrassen blev tænkt ind i den samlede løsningUdelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Parcelhusets overdækkede terrasse og tilhørende have havde altid spillet en vigtig rolle for en familie i Hovedstadsområdet.I løbet af hele udendørssæsonen anvendte de terrassen til madlavning, ophold og sågar overnatning. Derfor var det…

Skimmelramt parcelhus forvandlet til 2-etagers drømmevilla

Boligejercase Huset var hårdt angrebet af skimmelByggeprojektet startede med det værst tænkelige udgangspunkt. Parcelhuset var hårdt angrebet af fugt, skimmel og råd under gulvet og i taget, og familien havde startet en forsikringssag. Vejen til en drømmevilla virkede lang.Familien kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til den omfattende ombygning og renovering af huset.Arkitekten…