Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Udelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Familien kontaktede m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjorts løsning skabte mere plads og bedre sammenhæng mellem have og bolig.

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Ca. 2.100.000 kr.
Boligtype: Parcelhus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Indvendig renovering, Mere plads

  

Bygningen er opført: 1970
Projektet afsluttet: 2014
Energitiltag: Vinduer og døre er blevet udskiftet

terrassen blev tænkt ind i den samlede løsning

Udelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen.

Parcelhusets overdækkede terrasse og tilhørende have havde altid spillet en vigtig rolle for en familie i Hovedstadsområdet. 

I løbet af hele udendørssæsonen anvendte de terrassen til madlavning, ophold og sågar overnatning. Derfor var det vigtigt, at terrassen blev tænkt ind i en samlet ombygningsløsning, da familien ønskede sig flere kvadratmeter i boligen

Haven blev inviteret ind i boligen

Arkitekten sørgede for, at familien fik en moderne tilbygning med en spisestue, hvor store glasskydedøre forbinder spisepladsen med terrassen. Spisestuens direkte adgang til den overdækkede terrasse og haven har resulteret i, at familien får naturen helt ind i boligen.

Ovenlysvinduerne i tilbygningen har givet et fantastisk lys i det nye store køkkenalrum. Der er i det hele taget blevet tænkt over at få dagslys ind i huset fra mange vinkler. Det har medvirket til at give en lys og luftig fornemmelse i boligen.

Forældreafdeling med eget badeværelse

På førstesalen er der blevet etableret en separat forældreafdeling med kontor og soveværelse med adgang til eget badeværelse. Badeværelset har fået lavet ovenlysvinduer, så dagslyset kan strømme ind.

Udelivet er også sat i centrum på førstesalen. Forældresoveværelset har direkte adgang til altanen, der giver familien endnu flere dejlige udendørskvadratmeter.

Byggeprojektet har skabt en dominoeffekt, der rækker helt ud i havens rum, hvor der er kommet nye belægninger og beplantninger.

Resultatet er en opdateret udgave af 1970’er-parcelhuset, hvor der nu er blevet god plads til hele familien. Der er kommet masser af dagslys i boligen, og udelivet er der både kommet bedre udsigt og lettere adgang til.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 4 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.