Boligejercase

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen

Forside » Cases » Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen 

Terrassen blev en integreret del af boligen

Udelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Familien kontaktede m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjorts løsning skabte mere plads og bedre sammenhæng mellem have og bolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Terrassen blev en integreret del af boligen

Udelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Familien kontaktede m4 Arkitekter, og arkitekt Thomas Hjorts løsning skabte mere plads og bedre sammenhæng mellem have og bolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Terrassen blev tænkt ind i den samlede løsning

Udelivet kom i centrum, da parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Parcelhusets overdækkede terrasse og tilhørende have havde altid spillet en vigtig rolle for en familie i Hovedstadsområdet.

I løbet af hele udendørssæsonen anvendte de terrassen til madlavning, ophold og sågar overnatning. Derfor var det vigtigt, at terrassen blev tænkt ind i en samlet ombygningsløsning, da familien ønskede sig flere kvadratmeter i boligen.

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen, og haven helt ind i stuen.
Skitsen af det samlede projekt.
Terrassen giver nu plads til overdækket udekøkken og hyggekrog.

Projekttype: Array ( [0] => Tilbygning [1] => Ombygning [2] => Totalrenovering )

Boligtype: Array ( [0] => Parcelhus [1] => Fritliggende hus )

Bygningen er opført: 1970

Projektet afsluttet: 2014

Samlet projektpris: Ca. 2.100.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 200.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Bedre sammenhæng med haven og terrassen [2] => Mere plads )

Energitiltag: Array ( [0] => Højisolerede ovenlysvinduer [1] => Højisolerede vinduer [2] => Højisolerede døre )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Haven blev inviteret ind i boligen

Arkitekten sørgede for, at familien fik en moderne tilbygning med en spisestue, hvor store glasskydedøre forbinder spisepladsen med terrassen. Spisestuens direkte adgang til den overdækkede terrasse og haven har resulteret i, at familien får naturen helt ind i boligen.

Ovenlysvinduerne i tilbygningen har givet et fantastisk lys i det nye store køkkenalrum. Der er i det hele taget blevet tænkt over at få dagslys ind i huset fra mange vinkler. Det har medvirket til at give en lys og luftig fornemmelse i boligen.

Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen, og trækker dagslys ind i køkken med store ovenlysvinduer.
Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen. Husets nye tilbygning set fra haven.
De moderne linjer i rummene giver et stilfuldt og balanceret rum.
Badeværelset har ovenlysvinduer der sikre optimalt lysindfald.
Parcelhus fik to etager og haven helt ind i stuen, og åbner for overdækket siddeplads ud til den smukke have.
Køkkenet har fået et fantastisk ovenlys og spisestuen direkte udgang til en solrig terrasse.

Forældreafdeling med eget badeværelse

På førstesalen er der blevet etableret en separat forældreafdeling med kontor og soveværelse med adgang til eget badeværelse. Badeværelset har fået lavet ovenlysvinduer, så dagslyset kan strømme ind. Resultatet er en opdateret udgave af 1970’er-parcelhuset, hvor der nu er blevet god plads til hele familien. 

Soveværelse og kontor har direkte udgang til dejlig stor terrasse på 1. sal.
Den meget enkle trappe løsning gør at trappen glider smukt ind i stuemiljøet.

Der er kommet masser af dagslys i boligen, og udelivet er der både kommet bedre udsigt og lettere adgang til.

Udelivet er også sat i centrum på førstesalen. Forældresoveværelset har direkte adgang til altanen, der giver familien endnu flere dejlige udendørskvadratmeter.

Byggeprojektet har skabt en dominoeffekt, der rækker helt ud i havens rum, hvor der er kommet nye belægninger og beplantninger.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Arkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930

Boligejercase Orangeri matcher huset arkitektoniskArkitekttegnet orangeri i murermestervilla fra 1930 gav familien et nyt grønt uderum. Husets dejlige have og beliggenheden på en hyggelig villavej betød, at familien ønskede at få endnu mere glæde af udelivet. Familien drømte om et frodigt rum, hvor der var ro, meget dagslys og god kontakt til haven.Derfor kontaktede de arkitekt…

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret

Boligejercase Bedre Byggeskik-huset fik mere havudsigtDe nye beboere var vilde med det perfekt beliggende Bedre Byggeskik-hus, men drømte om at få lavet nogle ændringer. Derfor tog de kontakt til arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter for at få kompetent rådgivning til ombygningen og renoveringen. Arkitekten havde gode råd til hvordan bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret.Et…

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Boligejercase Istandsættelse og energirenoveringDe nybagte boligejere i Københavns Nordvestkvarter stod med et kombineret dødsbo og håndværkertilbud. Familien var faldet pladask for byhusets charme og hyggelige gårdhave med adgang til en mindre sydvestvendt have.Alt var slidt og umoderne i det store byhus, og isoleringen var begrænset til 2 cm. tangmåtter fra den oprindelige opbygning. Derfor var en…