Tilbygning gav himmellys og havekig

Tilbygning gav himmellys og havekig

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien manglede boligkvadratmeter og en bedre sammenhæng mellem huset og haven

En familie savnede mere plads i boligen og drømte om at få bedre kontakt til haven. En tilbygning gav himmellys og havekig, og m4 Arkitekters løsning føjede helt nye arkitektoniske kvaliteter til bungalowen fra 1936.

Projekttype: Tilbygning
Samlet projektpris: Ca. 1.500.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Mere plads, Bedre sammenhæng med haven

  

Bygningen er opført: 1936
Projektet afsluttet: 2010
Energitiltag: Tilbygningens ydervægge, tagkonstruktion og gulv er blevet topisoleret, Der er blevet etableret gulvvarme for at give et behageligt indeklima, Tilbygningen har fået etableret energivinduer, Taget på tilbygningen er beplantet med en blanding af mos og sedum

Tilbygning i to niveauer

Husets beboere manglede flere boligkvadratmeter og en bedre sammenhæng mellem huset og haven. Familien fik rådgivning hos m4 Arkitekter, og arkitekt Morten Dalsgaard udvidede boligarealet med en rummelig tilbygning og to terrasser.

Den nye tilbygning føjede 51 ekstra kvadratmeter til det oprindelige boligareal på 134 kvadratmeter.

Tilbygningen blev udført i træ, stål og glas. Udtrykket er holdt i en moderne og enkel stil med stramme linjer, hvilket skaber en flot kontrast til det oprindelige hus.

For at skabe en god overgang og sammenhæng med det oprindelige hus, er tilbygningen bygget i to niveauer. Det øverste niveau er indrettet med spisestue og har udgang til en sydvendt terrasse.

Det nederste niveau indeholder stue med plads til hele familien samt forældresoveværelse. Begge rum har udgang til en vestvendt terrasse. Som en ekstra bonus har familien fået hele to træterrasser med god adgang til haven. I indhakket mellem tilbygningen og bungalowen er der indrettet en lille frokostterrasse, som er afskærmet fra vinden.

Planter på taget

Tilbygningen har fået et levende, grønt tag med beplantning af sedum og mos. Det levende tag bidrager til optagelse af CO2 ved fotosyntese og optager op til halvdelen af regnvandet fra taget.

Husets 1. sal har udsyn til taget, så beplantningen er også valgt, fordi den skifter farve afhængigt af årstid.

Udover at gavne miljøet, bidrager beplantningen derfor til at give familien en varieret udsigt.

Da det levende tag er noget tungt, har det krævet en ekstra kraftig stålbjælke at bære de ekstra kilo.

Halvtag med lameller

Taget fortsætter som et halvtag over terrassen for enden af tilbygningen. Lamellerne i det karakteristiske halvtag skærmer for solen og gør, at man kan bruge terrassen på selv de varmeste sommerdage.

Det grønne tag kan optage og tilbageholde op mod 50 % af det regnvand, der rammer taget. Dermed aflastes kloaknettet, og risikoen for oversvømmede kældre nedsættes.

Med tilbygningen fik familien opfyldt deres store ønske om bedre kontakt til haven og mere plads.

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 5 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.