Boligejercase

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi

Forside » Cases » Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950’er-husets værdi 

Totalrenovering var en virkelig god investering

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og arkitekten hjalp beboerne med at få en moderne og smukt designet bolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Totalrenovering var en virkelig god investering

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og arkitekten hjalp beboerne med at få en moderne og smukt designet bolig.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Fra slidt hus til liebhaverbolig

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav familien en bolig med god plads til at nyde livet hjemmefra. Huset i Virum fra 1955 med tilbygning fra 2002 blev totalrenoveret efter alle kunstens regler og fik ny planløsning.

Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter rådgav familien til at prioritere at få givet boligen et flot, sammenhængende arkitektonisk udtryk. Med ny pool og terrasse i haven og en smuk makeover af huset fik arkitekten skabt en flot liebhaverbolig.

Den arkitekttegnede ombygning har givet familien et unikt veldisponeret og komfortabelt hjem, og tiltagene har samtidig øget husets værdi markant. Beboerne fortæller, at arkitektens overblik og lydhørhed overfor familiens ønsker og behov, har betydet meget for deres byggeprojekt: ”Vi havde et godt samarbejde med arkitekten, og det var en stor hjælp at få hovedgrebet på plads.”

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og arkitekten hjalp beboerne med at få en moderne og smukt designet bolig med ny planløsning, terrasse og pool.
Arkitekttegnet renovering af 1950'er-hus og tilbygning, dagligstue med sildebensparketgulv i eg, akustikloft og udgang til terrasse og pool.
Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav beboerne bedre udsigt til haven, udsigt fra forældresoveværelse til terrasse og pool.

Projekttype: Ombygning, Renovering

Boligtype: Fritliggende hus

Bygningen er opført: 1955

Projektet afsluttet: 2022

Samlet projektpris: Ca. 4.000.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 200.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven og terrassen, Mere plads

Energitiltag: Højisolerede ovenlysvinduer, Højisolerede vinduer, Højisolerede døre, Efterisoleret loft

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Husets værdi blev fordoblet efter arkitektrådgivning

Derfor er der kommet en rød tråd i rummenes disposition samt en gennemtænkt stil i boligen ude og inde. Ved at renovere boligen med respekt for den oprindelige arkitektur har arkitekten fremelsket det bedste i huset. 

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav beboerne deres drømmebolig. Arkitektens gode råd betød, at der blev skabt en sammenhængende plan for renoveringen af boligen.

Og det har efterfølgende afspejlet sig i boligens værdi. Efter ombygningen og renoveringen fik beboerne huset vurderet af en ejendomsmægler. Ejendomsmæglerens vurdering af boligen viste, at husets værdi næsten blev fordoblet. 

Det var derfor en god investering for familien at få arkitektrådgivning til ombygnings- og renoveringsprojektet.

Arkitekttegnet renovering af 1950'er-hus, trappe til førstesal med nye ovenlysvinduer.
Hjemmearbejdsplads i det hyggelige hjemmekontor, arkitekttegnet ombygning.
Arkitekttegnet renovering og ombygning af 1950'er-hus, spisestue og køkkenalrum med sildebensparketgulv og akustikloft.

Arkitekttegnet bolig giver højere salgspris

Familiens oplevelse med den store værdistigning i boligen ligger godt i tråd med en undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Undersøgelsen, som er lavet for Danmarks Radios boligprogram, Hammerslag, viser, at arkitekttegnede huse sælges til en 45 % højere kvadratmeterpris end ikke-arkitekttegnede huse.

Alt indvendigt i huset blev skrællet væk

Da arkitekt Morten Dalsgaard afholdt Idé-workshop med familien, var huset i Virum slidt og trængte til at blive moderniseret. For familien var det vigtigt, at alt det indre i huset blev ”skrællet af”, så de kunne starte forfra i boligen. Arkitekten hjalp familien med at skabe en smukt sammenhængende bolig både inde og ude.

Arkitekten rådgav også beboerne i forhold til at bevare og renovere flere af husets oprindelige detaljer.

Makeover af boligen, men oprindelige detaljer blev bevaret

Gelænderet blev derefter lakeret med skibslak. Det renoverede gelænder trækker en tråd tilbage til husets historie og giver den istandsatte bolig sjæl og kant. Tidligere var huset beklædt med kedelige eternitplader. De blev fjernet og erstattet af træ. 

Selvom stort set alt blev ”skrællet” af inde i huset, foreslog arkitekten at bevare og renovere udvalgte detaljer. Blandt andet blev et malet gelænder slebet ned, så den smukke mahogni kom til syne.

Smuk hoveddør i olieret egetræ står i flot kontrast til den sorte træfacade, kig igennem hele boligen til haven.
Den gule murerstensfacade står flot overfor trælistebeklædningens spil og sorte farve.

Al husets gule murværk blev omfuget og fremstår nu virkelig flot og velholdt. Hoveddøren blev skiftet til en smuk Vahle-dør i olieret egetræ, som står i fineste kontrast til de gule mursten og de sorte træpartier.

Træfacade-elementerne er sortmalet Superwood med lister i varierende bredder, som giver et fint lysspil i facaden. Superwood er et mere bæredygtigt alternativ end trykimprægneret træ.

Fritlagte bjælker i det renoverede og ombyggede 1950'er-hus.
Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi, Ny hoveddør i olieret egetræ, renoveret 1950'er-hus
Nyt køkken i det totalrenoverede 1950'er-hus, sorte køkkenelementer og lamper og vandhane i messing.
Arkitekttegnet renovering af 1950'er-hus har givet kig gennem boligen fra hoveddør til have.
Fra spisestuen i det totalrenoverede 1950'er-hus er der kig til terrasse og pool.
Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav beboerne bedre udsigt til haven, kig fra haven til terrasse og pool og nyrenoverede hus, facaderenovering.

Lækre materialer overalt i huset

Overalt i stueetagen er der lagt nyt gulv. Familien valgte den smukkeste sildebensparket i massiv eg. Det er lagt af en håndværker, som har sat en ære i at gulvet er blevet fuldstændig perfekt millimetertilpasset. Gulvet binder huset flot sammen med tilbygningen. 

Der er blevet installeret akustikplader i loftet i hele køkken-alrummet, som giver en behagelig lydoplevelse i det store rum. Køkkenet blev totalrenoveret. Familien valgte en unik marmorplade i sort med gyldne årer, som står flot til de sorte køkkenelementer. En sort køkkenvask og armatur fra Vola i messing skaber en flot visuel sammenhæng.

Førstesalen fik ny planløsning

Forældresoveværelsets forbindelse til altanen blev markant forbedret. En radiator og et gammelt vindue blev fjernet og erstattet af et stort vinduesparti fra gulv til loft. Altandøren blev udskiftet til en ny med større glaspartier. Altanen fik nyt glasværn, så beboerne kan ligge i sengen og nyde udsigten over området og den nærliggende sø.

Forældresoveværelsets forbindelse til altanen blev markant forbedret. En radiator og et gammelt vindue blev fjernet og erstattet af et stort vinduesparti fra gulv til loft. Altandøren blev udskiftet til en ny med større glaspartier. Altanen fik nyt glasværn, så beboerne kan ligge i sengen og nyde udsigten over området og den nærliggende sø.

Der blev etableret dobbelt ovenlysvindue over trappen til førstesalen for at få masser af dagslys indenfor. Taget blev understrøget og efterisoleret og der blev bygget en zink-beklædt kvist mod vejen.

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi, Facaderenovering af 1950'erhus, totalrenovering inde i huset og ny træterrasse.
Arkitekttegnet badeværelse i totalrenoveret 1950'er-hus, sorte fliser og messingarmatur.
Nyt køkken i totalrenoveret 1950'er-hus, køkkenelementer i sort i flot kontrast til lamper og vandhane i messing.
Totalrenoveret tilbygning til 1950'er-hus, loft til kip med akustikplader, udgang til terrasse.
Arkitekttegnet renovering af 1950’er-hus fordoblede husets værdi.
Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav beboerne bedre udsigt til haven, udsigt fra forældresoveværelse til terrasse og pool.

Pool i haven og ny træterrasse

Familien havde et stort ønske om at få etableret en pool i haven samt en stor træterrasse i hårdttræ. Al teknikken til regulering af poolens temperatur og kemiske sammensætning er gemt i et anneks i haven. I terrassens ene side er et loungeområde, hvor familien kan nyde aftensolen.

Beboerne lavede selv terrassen og fik et firma til at anlægge poolen. Familiens to børn på 5 og 12 år elsker poolen, og forældrene nyder fornemmelsen af at være ved Middelhavet. Selvom de egentlig bare er hjemme i haven i Virum.

Soveværelse med dejlig udsigt og personlighed.
Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav beboerne bedre udsigt til haven, udsigt fra forældresoveværelse til terrasse og pool.

Grundigt arkitektarbejde betaler sig altid

Når man gerne vil bygge, giver det tryghed at kende til de omtrentlige priser på byggeprojektets forskellige dele. 

Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter ved af erfaring, at det derfor altid betaler sig at byggeopgaven er præcist tegnet og beskrevet.

“Denne families ombygnings- og renoveringsprojekt er et eksempel på, at det giver tryghed at lave et grundigt forarbejde, inden man går i gang med sit byggeprojekt,” fortæller arkitekt Morten Dalsgaard, og fortsætter: “Når vi i m4 Arkitekter udarbejder et skitseprojekt med tilhørende detaljeret økonomisk overslag, så har man som husejer de bedste forudsætninger for at kunne vurdere, om ens drømmebyggeri er realistisk.”

Skitsefasen giver overblik for boligejeren

Arkitekt Morten Dalsgaard understreger vigtigheden af at kunne tilpasse sit byggeprojekt, så det passer til ens unikke drømme og økonomi: ”I skitsefasen skaber vi et overblik over projektets forskellige dele i tæt dialog med bygherren.

Vi drøfter alle boligdrømmene og laver erfaringsbaseret prisoverslag på projektets forskellige dele. 

Vi præsenterer både et “need to have”-prisoverslag og et “nice to have”-overslag. Det er vores erfaring, at mange er glade for at få dette overblik.

Det er naturligvis ikke en endelig pris eller et tilbud, men det er m4 Arkitekters erfaringspriser fra lignende projekter, som giver vores kunder en økonomisk rettesnor. Det er vores oplevelse, at det gør det lettere at vælge dele af byggeprojektet til og fra. 

Det kan fx være, at man finder ud af, at man allerhelst vil bruge penge på et ekstra badeværelse og så i stedet fravælge dyre gulve.

Det grundige forarbejde gør det ganske enkelt lettere at tilpasse projektet til den unikke families ønsker og økonomi.” Arkitektens prisoverslag for renoveringsprojektet i boligen i Virum lå da også meget tæt på den endelige projektprise.

Fra nedslidt hus til liebhaverbolig

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og arkitekten hjalp beboerne med at få en moderne og smukt designet bolig.

Arkitekt Morten Dalsgaard hjalp familien med at skærpe husets arkitektoniske udtryk både ude og inde. Beboerne har ikke alene fået en opdateret og indbydende bolig, som giver dem øget livskvalitet i hverdagen. De har også fremtidssikret deres bolig og sikret en betydelig værdiforøgelse. 

På spørgsmålet om, hvad familien er gladest for ved renoveringen, svarer beboerne: ”Vi føler, at renoveringen har givet os et hus, som er dobbelt så stort som tidligere. Vi har fået dagslyset og haven integreret i vores bolig og det er skønt at få bedre kontakt til haven. Når vi sidder ved vores spiseplads eller i tilbygningen og nyder udsigten, så værdsætter vi virkelig vores ”nye” hus.”

Arkitekt: Morten Dalsgaard

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand.Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne

Boligejercase Rødmuret villa med sorte tilbygningerTilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne beliggende i Roskilde blev resultatet for denne familie efter rådgivning fra arkitekt Morten Dalsgaard. Arkitekten tegnede en tilbygning ud mod haven i kontrast til det eksisterende rødmurede hus.Tilbygningen blev opført og facaden blev beklædt med sort Superwood, som er et mere bæredygtigt materiale end…

Bevaringsværdigt hus fra 1920 blev gennemrenoveret

Boligejercase Total istandsættelse med eksklusive materialerDet 227 m2 store hus trængte til istandsættelse overalt. Med hjælp fra arkitekten blev boligen derfor gennemrenoveret fra kælder til kvist. Familien prioriterede at vælge eksklusive materialer i tråd med husets stil. Resultatet blevet et virkelig flot og stilmæssigt gennemført hus, hvor der er tænkt over alle detaljer.Vinduerne er med ægte…

Ekstra værelse og totalrenovering af lejlighed på Frederiksberg

Boligejercase Ombygning af lejlighed gav ekstra værelse og mere dagslysLejlighedens ejer havde brug for et ekstra værelse i lejligheden. Med et boligareal på 79 kvadratmeter var der behov for kreative arkitektøjne til at gennemskue lejlighedens muligheder. Beboeren kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til en ny planløsning i lejligheden, hvor alle kvadratmeter blev udnyttet optimalt.Hvad…