Udvidelse af parcelhus med respekt for arkitekturen

Udvidelse af parcelhus med respekt for arkitekturen

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien manglede mere plads og drømte om en ”vinterhave” med udsigt til haven

En udvidelse af parcelhuset med respekt for arkitekturen blev en god løsning for ejerne af et klassisk parcelhus fra 1960’erne. Familien fik m4 Arkitekters hjælp til at udvide boligen uden at gå på kompromis med husets originale arkitektur.

Projekttype:
Tilbygning

Samlet projektpris:
Ca. 1,25 mio. kr.

Boligtype:
Parcelhus

Resultat hos boligejeren:
Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Mere plads

Arkitektens pris:
Ca. 150.000. kr.

Bygningen er opført:
1962

Projektet afsluttet:
2013

Energitiltag:
Vinduer og døre er blevet udskiftet, Der er blevet etableret gulvvarme i tilbygningen

”Vinterhave” med udsigt til haven

Familien var glade for deres parcelhus fra 1960’erne med built-up-tag og en gennemført stil med rene linier. Men de manglede mere plads og drømte om et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. 

Arkitekt Morten Dalsgaards løsning blev en vinkelbygning i samme enkle formsprog og materialevalg som det eksisterende hus.

Udvidelse af parcelhus med originale metoder og materialer

For at bibeholde parcelhusets oprindelige udtryk valgte man at genanvende murstenene i den nye tilbygnings murværk. Desuden foreslog arkitekten at skabe tilbygningens konstruktionsdetaljer på nøjagtig samme måde som i 1960’erne. Derfor fik tilbygningen smigskårne udhængsbrædder og tilbagetrukket fundament ved vinduespartierne.

Omhuen med at gentage de oprindelige byggemetoder har givet tilbygningen en harmonisk sammenhæng med det oprindelige hus.

Arkitekten har desuden sørget for at tilbygningen kan få dagslyset ind fra flere vinkler. For at give familien fuldt udbytte af dagslyset er tilbygningen derfor blevet udstyret med ovenlysvinduer.

Fjernelse af væg gav køkkenalrum med udsigt

I forbindelse med den indvendige renovering foreslog arkitekten at skabe et køkkenalrum med udsigt til haven. Ved at fjerne en oprindelig tværgående væg mellem køkken og opholdsstue blev resultatet en bedre kontakt mellem køkken, spise- og opholdsstue. Samtidig har beslutningen om at fjerne væggen betydet, at familien nu kan nyde et frit udsyn til haven.

Med ombygningen af køkkenet har beboerne også fået langt større glæde af dagslyset, der kommer ind fra flere retninger. Ud over tilbygningen og nyt køkken fik ejerne desuden lavet nyt badeværelse og garderobe som en del af ombygningen.

De sorte vinduespartier støder flot op mod den murede skorsten.

Fotograf på projektet
Christina Kayser Onsgaard

Arkitekt

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitekt Virksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncenter Bolius.

Danske Arkitekt Virksomheder

Danske Boligarkitekter

Videncenter Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.