Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig

Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familiens ønskede sig en moderne og funktionel familiebolig

Mørk villa fra 1935 blev forvandlet til lys og moderne familiebolig med ny planløsning, som gav familien et smukt drømmehjem. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp med at opfylde boligejernes ønsker samtidig med at husets sjæl blev bevaret.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 2.000.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Mere plads, Bedre planløsning og udnyttelse af kvadratmeterne, Flere rum

  

Bygningen er opført: 1935
Projektet afsluttet: 2013
Energitiltag: Efterisolering af første sal, Af hensyn til indeklimaet blev huset hulmursisoleret, De gamle vinduer er bevaret, men har fået forsatsvinduer, Taget har fået solfangere, og der er installeret nye rør og radiatorer med termostat

Ny planløsning gav bedre dagslys i boligen

Familien faldt for villaens sjæl og gedigne materialer. Men boligen trængte til en kærlig hånd for at leve op til familiens ønske om en moderne og funktionel familiebolig. Derfor undergik huset en gennemgribende ombygning og modernisering.

Arkitekt Thomas Hjorts nye planløsning har forvandlet husets originale, mørke entré til en lys hall, som byder beboere og gæster velkommen.

Familiens ønske om et køkkenalrum blev realiseret ved at bryde en væg mellem spisestuen og et værelse delvist ned og placere det nye køkken i forlængelse af spisestuen. Den nye spisestue har fået direkte udgang til husets dejlige terrasse.

Den nye planløsning har som bonus sikret, at der kommer en øget mængde dagslys i boligen.

Husets stil i fokus

Det oprindelige hus havde ikke den pejs, som parret ønskede sig. Heldigvis betød skorstenens placering, at familien let kunne lave en pejsekrog i hjørnet af opholdsstuen. En detalje, der passer smukt ind i resten af husets stil.

Villaens oprindelige jordterrasse er erstattet af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven. Den indbyggede plantekumme er arkitekt Thomas Hjorts ide. Med tiden vil det japanske træ give en let skygge til den sydvendte terrasse.

Husets originale arkitektur

I forbindelse med ombygningen og moderniseringen har familien fået tilføjet smukke, brugbare detaljer uden at gå på kompromis med husets originale arkitektur.

Reposen har fået nye ovenlysvinduer.
Opgang i nyrenoveret villa fra 1935
Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 2 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.