Moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen

Moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Husets originale stil skulle bibeholdes med moderne byggematerialer

Familien i 1930’er-villaen i Hovedstadsområdet fik moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen. Med hjælp fra m4 Arkitekter fik familien skabt deres drømmebolig med respekt for husets oprindelige udtryk.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 1.250.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Ny første sal, Bedre dagslys, Indvendig renovering, Øget komfort

  

Bygningen er opført: 1932
Projektet afsluttet: 2014
Energitiltag: Vinduer og døre er blevet udskiftet, Efterisolering af første sal

Loftsrum blev renoveret og isoleret

Det var vigtigt for beboerne, at husets originale stil blev bibeholdt. Projektets største udfordring blev derfor at give villaen mere komfort – med moderne byggematerialer, og uden at gå på kompromis med arkitekturen.

Loftrummet på den store villa fra 1930’erne trængte til at blive renoveret og efterisoleret. Det samme gjaldt underetagens vestvendte glaskarnap.

Boligens 206 m2 var løbende blevet vedligeholdt. Men for at kunne udskifte og efterfølgende isolere det nye loftrum, skulle tagkonstruktionen rettes op. Dernæst øges en smule i både højde og drøjde. Det bød på en del tekniske udfordringer, da huset for nylig havde fået udskiftet tagrender og kviste.

Originalt udtryk både ude og inde

For at bevare villaens originale udtryk har familien været opmærksom på også at bibeholde de arkitektoniske detaljer i husets indretning.

Dørene til værelserne på 1. salen er snedkereret, så de passer til de originale fyldningsdøre fra 1932. Indfatningerne omkring døre og vinduer er udført efter en skabelon af de eksisterende for at få ens profilering.

Entreprenøren klarede opgaven så godt, at beboerne valgte at udvide deres bestilling. Således kom projektet til også at omfatte udskiftning af garagens tag samt renovering af toilet og bad på 1. salen.

Med renoveringen og moderniseringen har familien fået moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen.

Skorsten med genbrugte teglsten

Skorstenen var med årene blevet skæv og skorstensfugerne udvaskede. For at undgå nye, ferske teglsten, der ville stå i kontrast til resten af huset, blev den opbygget af nedrevne facadeteglsten. Således sikrede m4 Arkitekter, at skorstenen nu falder naturligt ind i den gamle facade.

Bedre dagslys og god sammenhæng med haven

Den oprindelige glaskarnap blev erstattet af en ny med mere end dobbelt så mange glasfelter. Det har givet beboerne langt mere dagslys ind i stuen samtidig med, at kontakten til haven er blevet mere naturlig.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.