Ny kælder med lækkert luksusbad

Ny kælder med lækkert luksusbad

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien drømte om et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder

Den store familie på fem personer savnede et bade- og vaskerum, hvor der var plads til alle. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp derfor familien med at få en ny kælder med lækkert luksusbad.

Projekttype: Kælder
Samlet projektpris: Ca. 700.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Indvendig renovering, Mere plads, Bedre planløsning/udnyttelse af kvadratmeter, Familievenlige løsninger

  

Bygningen er opført:
Projektet afsluttet: 2006
Energitiltag: Gulvet i kælderen er blevet gravet ud, isoleret og har fået indlagt gulvarme, Væggene blevet efterisoleret, og der er lagt dræn på den udvendige side af huset

Plads til flere på samme tid

Familien i Storkøbenhavn så mulighederne i at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. De havde dog brug for gode idéer og rådgivning til at få udnyttet kvadratmeterne bedst muligt.

Arkitekten foreslog at lægge to tilstødende rum sammen for at få god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle have flere forskellige funktioner, og det krævede en gennemtænkt indretning.

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på samme tid og samtidig bevare privatlivet. 

Arkitektens løsning blev at inddele det nye luksusbad i adskilte nicher med forskellige funktioner.

Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små separate nicher i det store, fælles rum. Den store rummelige bruseniche af glasbygge-sten fik en central plads i rummet, da den bliver brugt ofte. I de øvrige nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.

Funktionsnicherne giver familien mulighed for at benytte badeværelset samtidig og stadig have et vist privatliv i rummet.

Dagslys i kælderrummet

Der er gjort en stor indsats for at sikre en maksimal udnyttelse af dagslyset fra det højtsiddende vindue. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får ”genbrugt” dagslys gennem en matteret glasrude. Brusenichen har ligeledes et mere diffust dagslys, som bliver filtreret gennem glasbyggestenene.

For at sikre et behageligt indeklima og undgå kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der lagt gulvvarme. Desuden er der foretaget udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.