Husets kælder fik makeover og blev familiens yndlingsrum

Husets kælder fik makeover og blev familiens yndlingsrum

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien ønskede sig dagslys, glaskarnap og en vinterhave i kælder

Husets kælder fik makeover og blev familiens yndlingsrum på grund af den øgede mængde dagslys og gode sammenhæng med haven. Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter stod for renoveringen, som forvandlede den mørke kælder til et lyst og lækkert rum.

Projekttype: Kælder
Samlet projektpris: Ca. 250.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Mere plads

  

Bygningen er opført: 1950
Projektet afsluttet: 2009
Energitiltag: Glaskarnappen er specialfremstillet med front, sider, skillevæg og tag i tolags hærdet energiglas, Vindueskarmene er belagt med sorte skiferplader, der akkumulerer varme

Specialfremstillede glaspartier til karnappen

Familien ønskede sig mere dagslys, en større glaskarnap og mulighed for at lave en vinterhave i bungalowens kælder. Derfor kontaktede de arkitekt Morten Dalsgaard, som er specialist i renovering og fornyelse af private boliger.

Løsningen blev en stor glaskarnap, der følger hele kælderetagens længde. Arkitektens udfordring var at lave en totalløsning i glas. Det krævede blandt andet speciallavede glaspartier og en særlig byggeteknik at sætte ruderne sammen og samtidig bevare konstruktionens rene udtryk.

Lysindfald får rummet til at virke større

De nye, store vinduespartier skaber forbindelse mellem ude og inde og visuelt er kælderen blevet en større del af uderummet. Selvom renoveringen ikke har givet flere kvadratmeter, får det fantastiske lysindfald rummene til at virke større.

Familien får masser af dagslys ind, og de dybe vindueskarme kan bruges som vinterhave på den kolde tid af året. De sorte skiferplader i vindueskarmene mod den vestvendte terrasse akkumulerer varme, hvilket bidrager til at øge temperaturen i kælderrummet.

Udgravning gav plads til ny terrasse

For at få plads til den nye glastilbygning var det nødvendig at grave ud omkring huset og lave nyt fundament. Det har som bonus givet mulighed for at etablere en ny terrasse til familien.

Kælderens makeover har ikke givet flere kvadratmeter, men det virker som om, at rummene er vokset, fordi lyset strømmer ind.

I dag er den tidligere mørke kælder blevet til familiens nye yndlingsrum.

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail kontakt@m4arkitekter.dk eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.