Sådan blev praktisk familiehjem forvandlet til livsnyderbolig

Sådan blev praktisk familiehjem forvandlet til livsnyderbolig

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien ønskede at forvandle deres praktiske familiehjem til livsnyderbolig

“Skal vi flytte eller renovere?” Det spørgsmål stillede et ægtepar hinanden, efter at deres voksne børn var fløjet fra reden. Deres store typehus fra 1970’erne havde dannet rammen om deres liv som børnefamilie, men tiden var inde til enten at finde noget nyt og mindre eller at blive boende og optimere.

Projekttype: Ny første sal
Samlet projektpris: Ca. 1.200.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Ny første sal, Bedre dagslys, Indvendig renovering, Øget komfort

  

Bygningen er opført: 1974
Projektet afsluttet: 2016
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Vinduer og døre er blevet udskiftet, Taget er blevet skiftet, Mindre kuldenedslag og lavere varmeregning, Loft og vægge er blevet efterisoleret

Fra praktisk familiehjem til livsnyderbolig

Egentlig var huset for stort til to, men den fantastiske beliggenhed ned til den nærliggende fjord var svær at undvære, især fordi den faldt godt i hak med parrets store sejlsportsinteresse. I stedet for at skulle ud at finde noget nyt og mindre, valgte de derfor at blive boende og forvandle deres praktiske familiehjem til livsnyderbolig.

Hele 1. salen blev optimeret. En væg blev flyttet, og det gamle forældresoveværelse gik fra mørkt og småt til stort og lyst. Det nye soveværelse fik desuden direkte adgang til eget badeværelse. Hele 1. salen fik nyt gulv i asketræ, og der blev isat et ekstra skråvindue, som gjorde det store opholdsrum væsentligt lysere.

Panoramaudsigt over fjorden

Den store østvendte balkon fik også en kærlig hånd. Det gamle rækværk blev erstattet af et mere spinkelt af slagsen. Nu er den et oplagt sted at nyde morgensolen.

Terrassen, der vender mod vest og har panoramaudsigt over fjorden, fik ny belægning og er blevet det perfekte sted at nyde aftenkaffen.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.