Boligejercase

Sådan blev praktisk familiehjem forvandlet til livsnyderbolig

Forside » Cases » Sådan blev praktisk familiehjem forvandlet til livsnyderbolig 

Familien ønskede at forvandle deres praktiske familiehjem til livsnyderbolig

“Skal vi flytte eller renovere?” Det spørgsmål stillede et ægtepar hinanden, efter at deres voksne børn var fløjet fra reden. Deres store typehus fra 1970’erne havde dannet rammen om deres liv som børnefamilie, men tiden var inde til enten at finde noget nyt og mindre eller at blive boende og optimere.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Familien ønskede at forvandle deres praktiske familiehjem til livsnyderbolig

“Skal vi flytte eller renovere?” Det spørgsmål stillede et ægtepar hinanden, efter at deres voksne børn var fløjet fra reden. Deres store typehus fra 1970’erne havde dannet rammen om deres liv som børnefamilie, men tiden var inde til enten at finde noget nyt og mindre eller at blive boende og optimere.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Fra praktisk familiehjem til livsnyderbolig

Egentlig var huset for stort til to, men den fantastiske beliggenhed ned til den nærliggende fjord var svær at undvære, især fordi den faldt godt i hak med parrets store sejlsportsinteresse. I stedet for at skulle ud at finde noget nyt og mindre, valgte de derfor at blive boende og forvandle deres praktiske familiehjem til livsnyderbolig.

Hele 1. salen blev optimeret. En væg blev flyttet, og det gamle forældresoveværelse gik fra mørkt og småt til stort og lyst. Det nye soveværelse fik desuden direkte adgang til eget badeværelse. Hele 1. salen fik nyt gulv i asketræ, og der blev isat et ekstra skråvindue, som gjorde det store opholdsrum væsentligt lysere.

Fra soveværelset er der direkte adgang til det nye badeværelse på 1. sal.
Familiens 1970'er typehus fik en facaderenovering og en ny 1. sal.
Fra soveværelset er der direkte adgang til det nye badeværelse på 1. sal.

Projekttype: Array ( [0] => Renovering [1] => Tagudskiftning [2] => Totalrenovering )

Boligtype: Array ( [0] => Typehus [1] => Fritliggende hus )

Bygningen er opført: 1974

Projektet afsluttet: 2016

Samlet projektpris: Ca. 1.200.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 100.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Havudsigt [2] => Mere plads [3] => Øget komfort )

Energitiltag: Array ( [0] => Højisolerede ovenlysvinduer [1] => Højisolerede vinduer [2] => Højisolerede døre [3] => Efterisoleret i alle vægge og loftkonstruktioner [4] => Mindre kuldenedslag og lavere varmeregnin )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Holdbare detaljer var vigtige i forbindelse med renoveringen og tagudskiftningen.
Den store østvendte balkon fik også en kærlig hånd. Det gamle rækværk blev erstattet af et mere spinkelt af slagsen. Nu er den et oplagt sted at nyde morgensolen.
Den store østvendte balkon fik også en kærlig hånd. Det gamle rækværk blev erstattet af et mere spinkelt af slagsen. Nu er den et oplagt sted at nyde morgensolen.
Smukke detaljer og materialer skaber smukke rum.
Trægulv på badeværelset, klinker i brusenichen.
Hele 1. salen fik nyt gulv i asketræ, og der blev isat et ekstra skråvindue, som gjorde det store opholdsrum væsentligt lysere.
Parrets forkærlighed for sejlads afspejler sig i materialevalget. Gulvbrædderne på badeværelset er i teaktræ med sort gummifuge, der giver et maritimt look.
Badeværelserne fik flotte detaljer.
Badeværelset blev sat i stand.
Holdbare detaljer var vigtige i forbindelse med renoveringen og tagudskiftningen.

Panoramaudsigt over fjorden

Den store østvendte balkon fik også en kærlig hånd. Det gamle rækværk blev erstattet af et mere spinkelt af slagsen. Nu er den et oplagt sted at nyde morgensolen.

Terrassen, der vender mod vest og har panoramaudsigt over fjorden, fik ny belægning og er blevet det perfekte sted at nyde aftenkaffen.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Typehus fra 1970’erne fik makeover

Boligejercase Glaspartier og ovenlysvinduer gav bedre dagslysDen oprindelige stue var mørk, og forbindelsen til haven var meget begrænset. For at få mere dagslys ind i stuen, valgte arkitekten at indsætte glaspartier fra gulv til loft i husets facade. De store glasflader har både givet familien mere lys og en bedre kontakt til haven. Husets stue og…

1960’er-hus fik tilbygning med forældreafdeling

Boligejercase Forældreafdeling med udsigt til havenFamiliens tre store teenagebørn havde brug for at kunne brede sig, mens forældrene havde behov for mere privatliv. For at give forældrene mulighed for at kunne trække sig tilbage foreslog arkitekten en tilbygning med forældresoveværelse og eget badeværelse.Tilbygningen på 36 kvadratmeter fik plads til et rummeligt forældresoveværelse med god skabsplads, en…

Villa fra 1945 fik makeover og ny førstesal

Boligejercase Etage frem for en tilbygningFamilien på 4 manglede et ekstra børneværelse. I den oprindelige rødmurede villa var der et værelse og et kammer i stuen plus et værelse i kælderen. Nu var der behov for at udvide boligen, men udfordringen var, at boligens lille grundstørrelse ikke levnede plads til en tilbygning. Derfor foreslog arkitekten at…