Ombygning af 1970’er klods

Ombygning af 1970’er klods

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien ønskede sig boligens potentiale og placering blev fuldt udnyttet

Ombygning af 1970’er-klods gav flere kvadratmeter og en optimal udnyttelse af boligens smukke beliggenhed. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter sørgede for at familien fik mere plads og bedre udsigt til de naturskønne omgivelser.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 2.500.000 kr.
Boligtype: Parcelhus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Havudsigt fra førstesalen, Bedre planløsning/udnyttelse af m2, Familievenlige løsninger

  

Bygningen er opført: 1973
Projektet afsluttet: 2010
Energitiltag: Vinduer og døre er blevet udskiftet, Taget er blevet skiftet, Efterisolering af første sal, Brændeovnsindsatser er fra Meteor-Jupiter og den indvendige vindeltrappe er designet og udformet af Smede Design

Huset krævede en omfattende renovering

Det var den skønne beliggenhed og boligens potentiale, som familien faldt for, da de købte 1970’er-typehuset. Huset lå perfekt placeret på en lille forhøjning i landskabet med udsigt til sø, fjord, mark og skov.

Den gode placering opvejede, at parcelhuset skulle gennemgå en omfattende renovering, hvor både tag, vinduer og facader skulle udskiftes.

Før ombygningen fremstod huset fra 1970’erne tidstypisk med built-up tag, skalfacade og kvadratiske vindueshuller. Familien ønskede sig en bedre planløsning, hvor boligens potentiale og placering blev fuldt udnyttet. Det førte en gennemgribende ombygning med sig.

Mindre tagterrasse fik mere læ

Den midterste del af bygningen var tidligere en vindomsust tagterrasse, som sjældent blev anvendt. Arkitekten foreslog at inddrage nogle af tagterrassens kvadratmeter i boligen, så familien kunne få et kontor.

Denne del af ombygningen har betydet, at tagterrassen nu ligger i læ for vinden. Derfor har familien både fået et ekstra rum samt en tagterrasse, hvor det er blevet behageligt at opholde sig.

Ny stue fik 360 graders udsigt

Den nye stue på førstesalen har fået en fantastisk smuk 360 graders udsigt til det omgivende landskab og marker.

Det flade built-up tag er blevet erstattet af tag med hældning, og i stuen på første sal er der nu loft til kip. Der er blevet etableret glaspartier fra gulv til loft, hvilket giver et flot lysindfald i det højloftede rum.

Arkitekten har derudover sørget for at adgangsforholdene fra indkørslen er blevet ændret og moderniseret.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 5 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.