Ombygning fra 3 til 5 værelses lejlighed

Ombygning fra 3 til 5 værelses lejlighed

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien ønskede flere værelser i en almindelig treværelses lejlighed

En familie i Københavnsområdet var på udkig efter at optimere pladsen i deres 3-værelses lejlighed i en ejendom fra 1882. Arkitekt Thomas Hjorts løsning gjorde det muligt at lave en ombygning fra 3 til 5 værelses lejlighed.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 500.000 kr.
Boligtype: Lejlighed
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Flere rum, Bedre planløsning og udnyttelse af kvadratmeterne

  

Bygningen er opført: 1882
Projektet afsluttet: 2003
Energitiltag: Dagslyset fra gade til gård er nemlig vigtigt for få at lejligheden til at fremstå lys og rummelig, Strategisk velplaceret spejl i vinduets lysning med at få mere dagslys ind i rummet

Ny planløsning flyttede køkken og bad

Familien drømte om flere værelser, så de kontaktede m4 Arkitekter for at få hjælp til at opfylde deres boligønsker.

Familien ønskede forslag til, hvordan en almindelig treværelses lejlighed kunne ændres, så der kom flere rum. Den oprindelige lejlighed havde to stuer mod gaden, værelse, bad og et lille køkken placeret mod gården.

Arkitekt Thomas Hjort foreslog at flytte køkken og bad ind til lejlighedens midte. Dermed kunne de nye værelser blive placeret langs facaderne og få glæde af dagslyset. Ændringerne skulle ske, uden at opgangens horisontale installationer som el, gas, vand og varme blev berørt. Det var heldigvis muligt, og så kunne ombygningen gå i gang.

Lejligheden fik multifunktionelle rum

Arkitektens forslag har i meget stor udstrækning taget højde for en række specifikke bygherrekrav.

For at få den mest optimale udnyttelse af kvadratmeterne, ønskede familien at få værelser med indbygget fleksibilitet. Rummene skulle kunne skifte anvendelse fra forældresoveværelse til kontor og til teenageværelse. 

Køkkenet skulle indrettes, så kokken kunne ”betjene det med lukkede øjne.”

Familiens kreative tilgang til løsningerne har været medårsag til, at der blev skitseret mange løsninger, før puslespillet faldt på plads.

Den gode og grundige planlægning har betydet, at familien har flest mulige af deres boligønsker opfyldt i den forvandlede lejlighed.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 3 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.