Sammenlægning af lejligheder i stueetagen

Sammenlægning af lejligheder i stueetagen

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien udvider bolig i København

Lejligheden i København var dårligt isoleret og var efterhånden blevet for lille til familien på 4. Derfor købte beboerne nabolejligheden for at kunne lægge lejlighederne sammen og få en større bolig på 140 kvadratmeter.

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 1,800.000 kr.
Boligtype: Lejlighed
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Indvendig renovering, Mere plads, Bedre sammenhæng, Direkte afgang til gården

  

Bygningen er opført: 1900
Projektet afsluttet: 2017
Energitiltag: Dagslys på tværs i boligen pga. nyetableret glasvæg, Gulvet er blevet isoleret , Etableret gulvvarme, Ny branddør, som både er tæt og lydisoleret

Ideer fra m4 Arkitekter

For at få gode idéer til at skabe den bedst mulige planløsning og et bedre indeklima kontaktede familien m4 Arkitekter. 

Arkitekt Thomas Hjort hjalp familien med sammenlægning af lejlighederne og foreslog en forbedret rumfordeling og en gennemgribende modernisering af lejligheden.

Plads til hele familien i lejligheden

Sammenlægningen af de to lejligheder betød, at familien fik 140 kvadratmeter at brede sig på. Og ikke alene fik de mere plads. 

Efter rådgivning fra arkitekten fik familien tegnet og bygget en harmonisk lejlighed med en godt gennemtænkt planløsning.

God plads til gæster

Familien ønskede at få skabt et køkkenalrum og en stue, hvor der var plads omkring møblerne. Drømmen var at få lavet et åbent plan uden at det skulle føles presset.

Sammenlægningen af lejlighederne gav mulighed for at samle de rum, som passede naturligt sammen. Spisestuen blev for eksempel placeret i naturlig forlængelse af køkkenet.

Arkitektens gode rådgivning har betydet meget for beboerne.

Nu kan de bruge lejligheden på en mere hensigtsmæssig måde. Familien har god plads at brede sig på i køkken-alrummet til hverdag.

Beboerne fik med arkitektens hjælp et andet ønske opfyldt. De ville gerne have god plads til gæster. Arkitektens gode idéer til en ny planløsning betyder, at der nu er blevet plads til gæster. Og vel at mærke uden at der skal rykkes rundt på møblerne.

Allergivenlig renovering

Familiens ene barn havde døjet en del med husstøvmideallergi og relateret astma. Arkitekten anbefalede familien en række allergivenlige løsninger, som har vist sig at have gavnlig effekt på sygdommen.

Ved at vælge særlige materialer og overflader i hjemmet, som er lette at støve af, bliver det lettere at gøre rent. 

Desuden er indeklimaet blevet markant forbedret efter, at familien har fået gulvvarme.

Arkitekten foreslog diffusionsåben maling på ydervæggene, som betyder, at væggene kan ånde. Derfor kan fugt hurtigt undslippe lejligheden – og disse tiltag gør lejligheden mere tør og varm.

Dagslys i stueetagen

Når man bor i stueetagen, er det ekstra vigtigt at få skabt gode betingelser for, at der er dagslys i boligen. Derfor foreslog arkitekten at etablere en New Yorker-væg i lejligheden.

Glasvæggen lader lyset passere længere ind i boligen, så dagslyset bliver optimalt udnyttet. Familien kan også nyde dagslyset fra lejlighedens direkte adgang til gården. Her kan de sidde på trappen med en kop kaffe og se børnene lege i gården.

Alt i alt har familien fået mere plads og en gennemrenoveret og moderniseret lejlighed med en ny og bedre planløsning. For familien har arkitektens gode råd medført, at de har fået en mere harmonisk bolig. 

Den er blevet godt gennemtænkt til lige netop denne families behov. Derfor er beboernes oplevelse, at der er kommet mere ro over familien - og brugen af boligen, er mere alsidig.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.