Boligejercase

Moderne komfort i fredet seniorbolig

Forside » Cases » Moderne komfort i fredet seniorbolig 

Ejer af fredet rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagen

Hvordan får man moderne komfort i fredet seniorbolig? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp beboerne med en ombygning af boligen, som gav mere dagslys og lavere varmeregning.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Ejer af fredet rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagen

Hvordan får man moderne komfort i fredet seniorbolig? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp beboerne med en ombygning af boligen, som gav mere dagslys og lavere varmeregning.

m4 Arkitekter tilbyder personlig arkitektrådgivning og byggeteknisk rådgivning tilpasset dit behov og byggeprojekt

Strenge krav til materialer og farver

Ejerne af det fredede rækkehus fra 1928 ønskede sig en større mængde dagslys i stueetagen. Desuden drømte de om at skære en betragtelig del af varmeregningen ved at investere i at få boligen bedre isoleret. Bor man i en fredet bolig, betyder det ofte, at man skal være omhyggelig med at bevare boligens oprindelige udtryk. Det var også tilfældet for seniorboligen.

Beboerne var bundet af en lang række strenge krav til udvendige materialer og brug af kulører fra ejerforeningens side. Det gjorde renoveringen til en udfordring, men arkitekten sørgede for, at den nyrenoverede bolig overholder alle krav. Resultatet er en fin balance mellem moderne komfort og bevaring af husets smukke, originale detaljer.

De originale matte glaspartier er erstattet af klart trelags glas.

Projekttype: Array ( [0] => Ombygning [1] => Renovering )

Boligtype: Array ( [0] => Seniorbolig [1] => Rækkehus )

Bygningen er opført: 1928

Projektet afsluttet: 2014

Samlet projektpris: Ca. 900.000 kr.

Arkitektens pris: Ca. 100.000 kr.

Resultat hos boligejeren: Array ( [0] => Bedre dagslys [1] => Øget komfort )

Energitiltag: Array ( [0] => Højisolerede ovenlysvinduer [1] => Højisolerede vinduer [2] => Højisolerede døre [3] => Efterisoleret i alle vægge og loftkonstruktioner )

Projektcasen er udarbejdet i samarbejde med kunden

Karnappen i den fredede ejendom har fået nye glaspartier.
Facaden på det fredede rækkehus, mod haven.

Smukke materialer og fantastisk dagslys

Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på robuste, gedigne materialer, som patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i stueetagens karnap, og parret fik efterisoleret loft og vægge.

Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen. Samtidig døjer beboerne ikke længere med kuldenedfald og træk i stueetagens karnap, som nu kan bruges til ophold. Valget af gedigne materialer, som patinerer flot, er gennemgående for boligen.

Moderne komfort i fredet seniorbolig. Det nye ovenlysvindue og udgangspartiet mod haven lukker masser af dagslys ind i hele stueetagen.
De originale matte glaspartier er erstattet af klart trelags glas.
Der kommer mærkbart mere dagslys ind i stuen efter renoveringen.
Hovedtrappe med nyrenoveret flisebelægning. Der var store krav til detaljerne i forbindelse med renoveringen af det gamle rækkehus. Hovedtrappen er nænsomt sat i stand med gedigne materialer.
Overdækningen mod haven er lavet i mat glas.
Det nye ovenlysvindue og udgangspartiet mod haven lukker masser af dagslys ind i hele stueetagen.
Der er lagt vægt på at bevare husets originale detaljer.

Køkken kåret af “Årets Kvinder”

Blandt andet blev det ”nye” originale køkken fra 1955, som i sin tid blev kåret af “Årets Kvinder”, lavet som eksisterende elementer.

Boligen indgår som del af en rækkehusbebyggelse, hvor hver bolig tillige har en dejlig ugeneret privat baghave. Materialer, overflader og indbo er valgt med stor omhu for at være praktiske, smukke og passe sammen.

Arkitekt: Array ( [0] => Thomas Hjort )

Tekstforfatter: Kristine Sahlholt

Fotograf: Christina Kayser Onsgaard

Arkitektteamet

Arkitekt MAA

Morten Lie Dalsgaard

M: 29 65 88 26

M: md@m4arkitekter.dk

Arkitekt MAA

Thomas Hjort

M: 24 88 31 57

M: th@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Polyt.

Jacob Storgaard Pedersen

M: 29 35 06 44

M: jp@m4arkitekter.dk

Arkitekt, Cand. Arch.

Julie Holk

M: 40 20 04 82

M: jh@m4arkitekter.dk

Gammel udestue forvandlet til lækkert orangeri

Boligejercase Udestuens konstruktion blev ændretFamilien var rigtig glad for deres udestue. Den gav dem nogle ekstra kvadratmeter, som de kunne boltre sig på, samtidig med at de kom tættere på haven. Også i årets kolde måneder. Men de store glasfacader og plasttaget overophedede udestuen. Når solen stod på, var den stort set ubrugelig på den varme…

1960’er typehus fik facelift

Boligejercase Installationskrævende rum blev samlet midt i husetDet er svært at se, at det 290 m2 store parcelhus tidligere dannede rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, er blevet lagt sammen til ét stort åbent plan. Der er derudover kommet…

Ombygning af Bedre Byggeskik-hus

 Ovenstående eksempel på et skitseforslag giver dig et konkret indblik i, hvordan en løsning kunne se ud. Klik på QR-koden til sidst i magasinet for at se projektets 3D-visualiseringHar du spørgsmål og ønsker du at blive kontaktet?Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage”Småbidder” fra vores boligejercasesGå på…