Medieomtale

Eksempler på genbrug af bærende konstruktioner

m4 Arkitekter i ny grøn casesamling af Social- og Boligstyrelsen

m4 Arkitekter er begejstret over at have bidraget med to af de i alt 12 cases i den nyskabende casesamling 'Eksempler på genbrug af bærende konstruktioner', udarbejdet af Teknologisk Institut og ABC Rådgivende Ingeniører for Social- og Boligstyrelsen.

Dato, September 2023 | Af: Teknologisk Institut, ABC Rådgivende Ingeniører og udgivet af Social- og Boligstyrelsen

m4 Arkitekter i ny grøn casesamling af Social- og Boligstyrelsen

m4 Arkitekter er begejstret over at have bidraget med to af de i alt 12 cases i den nyskabende casesamling 'Eksempler på genbrug af bærende konstruktioner', udarbejdet af Teknologisk Institut og ABC Rådgivende Ingeniører for Social- og Boligstyrelsen.

Dato, September 2023 | Af: Teknologisk Institut, ABC Rådgivende Ingeniører og udgivet af Social- og Boligstyrelsen
'Eksempler på genbrug af bærende konstruktioner' er en samling, der fungerer som et bilag til 'Guide til genbrug af eksisterende konstruktioner'. Den præsenterer en række inspirerende eksempler på renovering af forskellige typer bygninger, hvor bevaring og genanvendelse af bærende konstruktioner har været i fokus.

Hver case i samlingen giver et detaljeret indblik i transformationens proces, herunder beskrivelser af den opnåede CO2-besparelse, før og efter billeder samt refleksioner fra bygherrer, ingeniører og arkitekter. 

Disse cases illustrerer ikke kun mulighederne i at transformere og genbruge, men understreger også den væsentlige rolle, som bærende konstruktioners genanvendelse spiller i den grønne omstilling af byggebranchen.

Vi hos m4 Arkitekter er stolte over at blive anerkendt for vores bidrag til denne vigtige samling.

Vi håber, at vores deltagelse vil inspirere både private boligejere og fagfolk til fremtidige bæredygtige byggeprojekter, der understøtter visionen om en mere bæredygtig og ansvarlig fremtid i byggeriet.

Link til case samlingen "Eksempler på genbrug af bærende konstruktioner" på Social- og boligstyrelsens hjemmeside.

Social- og boligstyrelsen

Social- og Boligstyrelsen er en dansk statslig institution, hvis primære formål er at administrere og udvikle politikker inden for social- og boligområdet. Styrelsens kerneopgaver omfatter typisk regulering og støtte til boligsektoren, implementering af socialpolitikker, og at sikre at lovgivning og regulativer på disse områder efterfølges.

Styrelsen arbejder tæt sammen med kommuner, organisationer og andre offentlige institutioner for at fremme social inklusion, tilgængelighed af overkommelige boliger og for at støtte sårbare grupper. Dens rolle kan også inkludere overvågning af boligmarkedet, udbud af boligstøtte, og initiativer for at forbedre livskvaliteten for borgerne, især for dem i socialt udsatte positioner.

Det er vigtigt at bemærke, at styrelsens præcise funktioner og ansvarsområder kan variere over tid, afhængig af de aktuelle politiske prioriteter og lovgivningsændringer. For de seneste oplysninger om Social- og Boligstyrelsens arbejde og initiativer, er det bedst at konsultere deres officielle hjemmeside eller andre aktuelle regeringskilder.

Nybygget funkisvilla med plads til teenageafdeling og hjemmekontor

Boligejercase Arkitektur, planløsning og materialevalgHuset skulle ligge på en drømmegrund, og familien havde mange ønsker i forhold til stil, planløsning og materialevalg. Derfor gav det bedst mening at at få lavet et arkitekttegnet hus, som var præcist designet til alle beboernes behov.Arkitekt Morten Dalsgaard arbejdede videre med familiens grundideer og foreslog selv løsninger, som optimerede huset…

Bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret

Boligejercase Bedre Byggeskik-huset fik mere havudsigtDe nye beboere var vilde med det perfekt beliggende Bedre Byggeskik-hus, men drømte om at få lavet nogle ændringer. Derfor tog de kontakt til arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter for at få kompetent rådgivning til ombygningen og renoveringen. Arkitekten havde gode råd til hvordan bevaringsværdigt sommerhus med tilbygning blev totalrenoveret.Et…

Tilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne

Boligejercase Rødmuret villa med sorte tilbygningerTilbygning og totalrenovering af villa fra 1930erne beliggende i Roskilde blev resultatet for denne familie efter rådgivning fra arkitekt Morten Dalsgaard. Arkitekten tegnede en tilbygning ud mod haven i kontrast til det eksisterende rødmurede hus.Tilbygningen blev opført og facaden blev beklædt med sort Superwood, som er et mere bæredygtigt materiale end…