Værd at vide om renovering

Værd at vide om renovering

Værd at vide om renovering

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Trænger din bolig til en god renovering?

Går du med overvejelser om en større renovering eller flere vedligeholdelsesopgaver på din bolig?

m4 Arkitekter har ikke kun fokus på, at din bolig renoveres, men også på, hvordan du får optimal udnyttelse af den plads, du i forvejen har. Vi tænker boligen som en helhed, så den både lever op til dine ønsker, krav og behov og du opnår bedre komfort, indeklima og dagslys.

Hos m4 Arkitekter ved vi, at det kan føles uoverskueligt. Derfor sørger vi for, at du får inspiration og rådgivning gennem hele forløbet. Kontakt os uforpligtende for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Har du behov for gode råd til din tilbygning, så tilbyder vi en Idé-workshop, hvor vi kommer på besøg hos dig.

Vi hjælper dig med at udfolde din idé og tegne løsninger på dine boligbehov. Læs mere om Idé-workshoppen her.

Sådan foregår det

På et to-timers møde udarbejder og skitserer vi ideer og løsninger, der både passer til dine ønsker, krav og behov samtidig med, at vi holder fokus på at gøre boligen harmonisk og velfungerende.

De fleste renoveringer, som ikke udvider boligens kvadratmeter, kræver ikke byggetilladelse fra kommunen.

Der kan dog være krav, hvis der foretages:

  • anvendelsesændringer,
  • væsentlige facadeændringer,
  • taget hæves væsentligt ved en efterisolering,
  • eller hvis skelafstanden ændres ved efterisolering udenpå facaden eller lign.

Hvis din bolig er bevaringsværdig, skal du i forbindelse med en renovering følge nogle helt specifikke krav. Se mere her

Inden arbejdet går i gang

Renoveringsprojekter

Renoveringsprojekter er lidt som et dominospil, da bygningsarbejderne griber ind i mange dele af boligen, såsom vægge, gulve, lofter, bærende konstruktioner samt el- og VVS-installationer.

Det er derfor en god idé, at du planlægger din finansiering i samråd med din bank eller pengeinstitut, så der laves projekter, der er afpasset din økonomiske situation. Husk, der skal være luft i budgettet til uforudsete udgifter – gerne min. 10 % af byggebudgettet.

Hvis renoveringen foretages flere steder i boligen over flere måneder, skal du overveje genhusning under byggeperioden, da der vil være støj, støv og perioder uden el, vand og varme.

Nødvendige tegninger

m4 Arkitekter kan efterfølgende lave de nødvendige tegninger, beskrivelser og beregninger, som sammen med en entreprisekontrakt og tidsplan vil danne grundlag for at få flere hovedentreprenører til at kunne give tilbud på det samme arbejde, så det bliver muligt at kunne sammenligne priserne og vælge den rette hovedentreprenør til dit projekt.

Under byggeriet anbefaler vi, at der etableres en entrepriseforsikring.

Under byggeperioden kan m4 Arkitekter kontrollere særlige byggetekniske konstruktioner og føre tilsyn, så du kan få sikkerhed for, at byggeriet bliver udført korrekt. Vi udarbejder mødenotater og tager naturligvis fotos undervejs.

Hvad vil det koste

Prisen ligger fra 3.600 kr. til 6.000 kr. inkl. moms. og afhænger af bygningen. Bl.a. hvor stor bygningen er og antallet af forskellige bygningsdele der skal medtages.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.