Fra 1950’er hus til drømmebolig i to etager

Fra 1950’er hus til drømmebolig i to etager

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Familien drømte om flere kvadratmeter i deres drømmehus

Dengang familien købte det dejligt beliggende hus, vidste de, at de med tiden ville få brug for mere plads. De kontaktede arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter, som forvandlede familiens bolig fra 1950’er hus til drømmebolig i to etager.

Projekttype: Ny første sal
Samlet projektpris: Ca. 2 mill. kr.
Boligtype: Statslånshus
Resultat hos boligejeren: Ny første sal, Bedre dagslys, Indvendig renovering, Mere plads

  

Bygningen er opført: 1950
Projektet afsluttet: 2011
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Vinduer og døre er blevet udskiftet, Taget er blevet skiftet, Efterisolering af første sal

Familien ønskede et åbent hus

En familie i Hovedstadsområdet havde forelsket sig i et hus på grund af dets skønne beliggenhed. Huset lå ideelt lige ned til en sø og i et dejligt kvarter. Det kunne ikke fås bedre. Med barn nummer tre på vej var tiden inde til at føre drømmen ud i livet og få flere boligkvadratmeter.

Det var vigtigt, at resultatet var et åbent hus, for familien ville gerne undgå, at alle isolerede sig i hver sit hjørne. De fravalgte at få en tilbygning, da de gerne ville op i højden. Derved kunne de få glæde af det flotte kig ned til den nærliggende sø.

Samtidig ville en tilbygning tage af pladsen i haven, og det ønskede familien ikke.

Huset fik ekstra etage

Løsningen blev en ny 1. sal på huset. Arkitektens vigtigste opgave var derfor at finde en løsning, som gav familien mulighed for at være sammen på tværs af etagerne.

Arkitekten sørgede for at skabe en 1. sal med loft til kip og åbent mellem de to etager. Den nye etage har skabt flere fordele for familien.

På førstesalen er der blevet plads til to mindre børneværelser, et forældresoveværelse og et badeværelse. 1. salens forbindelsesgang munder ud i en lys stue med en fantastisk udsigt over søen.

Kviste på taget var det helt rigtige

På det oprindelige skitseforslag var der ingen kviste på taget, da de ville gøre byggeriet dyrere end budgettet kunne holde til. Men fordi tømreren selv kunne bygge kvistene, var merudgiften ubetydelig.

Om den nye 1. sal, siger boligejerne: “Den første gang, vi så landskabet fra 1. salen, var helt fantastisk. Det bekræfter, at vi har valgt rigtigt.”

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.