Nybygget palævilla i to etager

Nybygget palævilla i to etager

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Hvordan tegner man en helt ny villa, så den får bedst mulig udsigt? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter designede drømmevillaen.

Nybygget palævilla i to etager blev skabt i tæt samarbejde mellem arkitekt og boligejer. Opgaven lød: Hvordan tilpasser man en 2-plans drømmevilla helt perfekt til grunden, udsigten og lokalområdet? Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien i Nordsjælland. Arkitekten rådgav om design og placering af villaen på den vidunderlige grund med søudsigt.

Projekttype: Nybyggeri
Samlet projektpris: Pris ikke opgivet
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Mere plads, Nybygget villa, Udsigt over sø

  

Bygningen er opført: 2017
Projektet afsluttet: 2017
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, gulvvarme, Ekstra store vinduer for at øge mængden af dagslys

Idé-workshop gav inspiration til byggeprojektet

Beboerne vidste lige fra starten, hvad de ville have. De drømte om en klassisk palævilla med moderne komfort. Og de fik skabt deres drømmehjem: En arkitekttegnet, nybygget palævilla i to etager. 

I løbet af det første møde, Idé-workshoppen, omsatte arkitekt Thomas Hjort beboernes ønsker til en håndtegnet skitse af drømmeboligen.
Arkitekten rådede beboerne til at få skabt villaen i en størrelse, som passede til resten af boligerne i området. På denne måde ville villaen passe harmonisk ind i omgivelserne.

Beboerne synes godt om arkitektens forslag og valgte at gå videre med projektet.
Efter skitseprojekt, myndighedsansøgning og projektering var lavet, kunne selve byggeriet gå i gang.

Resultatet blev en pragtfuld nybygget palævilla i 2 etager med et samlet boligareal på cirka 350 kvadratmeter.

Udsigten blev omdrejningspunktet for villaen

Udsigten over haven og den nærliggende sø blev den afgørende faktor for palævillaens placering og planløsning.

Arkitekt Thomas Hjort fokuserede på at lade udsigten være den røde tråd i boligen. Arkitekten sørgede for, at allerede når man træder ind i villaens imponerende hall, bliver man overvældet over udsigten.

Palævillaen blev designet med størst mulige vinduespartier mod haven og søen. Arkitekten frarådede beboerne at vælge småsprossede vinduer, fordi det ville tage for meget af udsigten.

I stedet for foreslog arkitekten at vælge en mellemløsning med vinduer, hvor kun enkelte områder var småsprossede. Dermed kom vinduerne til at passe perfekt til palævilla-stilen samtidig med, at resten af vinduet fik uhindret udsyn over haven.   

Arkitekten tegnede planløsningen, så det blev muligt at se den fantastiske udsigt fra villaen fra flest mulige rum.

Arkitektens idé var at designe villaen, så man kunne se på tværs og på langs gennem boligen. Det betyder, at der kommer dagslys i boligen fra flere verdenshjørner samtidig med, at man hurtigt fornemmer villaens imponerende størrelse. Det bidrager til at give en storslået stemning, som ligger godt i tråd med den klassiske palævilla-stil. Og det giver beboerne og deres gæster mulighed for at se ud på haven og søen fra næsten alle dele af boligen.

Blikket bliver draget af de store vinduer og den betagende udsigt. Udsigten fungerer som skulpturelt element i rummene, som derfor nærmest ikke behøver yderligere udsmykning.

Villaens indretning og arkitektens gode råd

Villaens stueetage blev indrettet med stort køkkenalrum og en tilstødende stue med masser af plads til at slå sig ned i sofa og loungestole. Stuer, køkken og terrasse fik store vestvendte vinduespartier, så familien kan nyde solnedgangen over søen både ude og inde. I stueetagen foreslog arkitekt Thomas Hjort at etablere ekstra brede vinduesplader for at skabe rum til hyggelige siddepladser ved vinduet.

Udsigten blev også prioriteret højt på villaens førstesal, hvor familiens værelser er placeret. Det var vigtigt for familien at få tegnet et stort forældresoveværelse og et hjemmekontor med udsigt mod haven. 

Fra soveværelset og hjemmearbejdspladsen kan beboerne frit lade blikket vandre over haveanlægget og søen.
Alle franske altandøre på førstesalen har fået lavet glasværn, som nærmest er usynlige og derfor giver uhindret udsigt over udearealerne.

Skråt overfor forældresoveværelset blev der placeret børneværelser og et træningsrum til de aktive beboere.

På begge etager i villaen er der valgt sildebensparket i eg, som passer smukt til hjemmet. Trægulvet er behageligt at gå på og er med til at give god akustik i de store rum. Desuden bidrager træets flotte glød med en visuel varme inden døre.

Byggeprocessens mange valg og fravalg

Beboerne var hele vejen igennem processen dybt engagerede i byggeprojektet, og de besluttede sig for selv at stå for byggestyring. Set i bakspejlet var de overrasket over den store mængde beslutninger, som de løbende skulle træffe.

Når man bygger nyt, skal man tage beslutninger om alle detaljer i projektet. Man skal forholde sig til alt fra udseendet på stikkontakter til fodpanelernes højde og hvor køkkenvasken skal placeres.

Det var tidskrævende for beboerne at involvere sig i byggestyringen, men med deres entreprenante tilgang, fik de ordnet det hele.

De oplevede dog, at var der ting, som var svære at forestille sig, når man ikke tegner huse til daglig.

”Arkitekt Thomas Hjort havde foreslået os, at et vindue i køkkenet skulle være 1,8 meter i højden. Jeg var ret bekymret for, om det ville passe til resten af rummet. Ville det blive for stort og se mærkeligt ud? Jeg var meget i tvivl, men da arkitekten sendte mig en skitsetegning af vinduet, hvor man ved siden af kunne se størrelsen på et menneske, kunne jeg bedre fornemme, hvordan det ville blive. Og det viste sig, at arkitekten havde ret. Det var den helt rigtige skala og vinduet blev lavet i de mål, som det oprindeligt var tegnet i,” fortæller beboeren.

Ændrede lovkrav krævede ny arkitekttegning

I løbet af byggesagsbehandlingsprocessen blev kommunens regler om Søbeskyttelseslinjen strammet op. Det påvirkede byggeprojektet, så tagudhænget skulle ændres. 

Men arkitekten sørgede for, at projektet blev revideret de rette steder, så byggeriet kunne opfylde alle de nye lovkrav. Kommunen godkendte byggeansøgningen, så villaen kunne opføres.

Pragtfuld arkitekttegnet palævilla med plads til at nyde livet

Nybyggeriet blev afsluttet i 2017 og lige siden har beboerne kunnet nyde deres store, smukke hjem.

Resultatet af samarbejdet med arkitekt Thomas Hjort blev en rummelig arkitekttegnet og nybygget palævilla i to etager. En ægte pragtvilla med vidunderlig udsigt og de lækreste kvalitetsmaterialer.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 4 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.