Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Moderne bolig tryllet frem af et kombineret dødsbo og håndværkertilbud

Istandsættelse og totalrenovering af charmerende byhus fra 1924 gav familie et drømmehjem. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter forvandlede håndværkertilbuddet til en totalrenoveret familiebolig.

Projekttype: Renovering og ombygning
Samlet projektpris: Ca. 1,25 mill. kr.
Boligtype: Byhus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Indvendig renovering, Mere plads, Ny planløsning med ekstra værelse, Bevarelse af oprindelige detaljer i byhus fra 1924

  

Bygningen er opført: 1924
Projektet afsluttet: 2013
Energitiltag: Vinduespakningerne er udskiftet i hele boligen, og der er sat energiglas i alle forsatsvinduerne på de originale vinduespartier, Taget er blevet understrøget og isoleret, Byhuset er blevet hulmursisoleret og fjernvarmefyret er kalibreret, Elinstallationerne er udskiftet, og trappe- og udebelysning har fået censorer

Istandsættelse og energirenovering

De nybagte boligejere i Københavns Nordvestkvarter stod med et kombineret dødsbo og håndværkertilbud. Familien var faldet pladask for byhusets charme og hyggelige gårdhave med adgang til en mindre sydvestvendt have.

Alt var slidt og umoderne i det store byhus, og isoleringen var begrænset til 2 cm. tangmåtter fra den oprindelige opbygning. Derfor var en omfattende istandsættelse og energirenovering nødvendig for at få huset opdateret.

Hus med stemningsfulde detaljer

Et hus med sjæl har ofte unikke detaljer, som gerne må fremhæves. Det gjaldt også for byhuset, hvor arkitekten blandt andet hjalp med at skabe et stemningsfuldt kvistværelse til husets teenager.

Kvistens hanebånd blev fritlagte og slebet ned, så de fremstår ubehandlede. Desuden blev sildebensparketgulvet renoveret og suppleret, hvor der før gik en skorsten igennem.

Børneværelset var tidligere opdelt i to små rum, men fremstår i dag lyst og indbydende. Værelset har fået fuldt udbytte af det nye store ovenlysvindue, som øger mængden af dagslys i rummet markant. 

Kig til haven og en masse dagslys

Entreen er blevet lys og der er hængt spejle op, som hjælper dagslyset med at trænge dybere ind i rummet. Spisestuen ligger i direkte forbindelse med køkkenet. Ved at vælge en fransk terrassedør har familien både fået et fint kig til haven og en masse dagslys.

Trapperummet er blevet nænsomt renoveret. Det oprindelige linoleum er frisket op, håndlisten poleret og undervæggene har fået en matchende kulør. I løbet af hele projektet er alle overflader blev renoveret. Desuden er alle el- og VVS-installationer samt køkken blev udskiftet, så tofamiliehuset er blevet klargjort til en ny æra.

Arkitekt

Thomas Hjort

Fotograf Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.