Fra gult 1960’er hus til sort træhus

Fra gult 1960’er hus til sort træhus

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Hvad stiller man op, når man bor i et gult murstenshus, men altid har drømt om et sort træhus?

En boligejer i Københavnsområdet havde et stærkt ønske om at bo i et træhus. Nu skulle boligen bygges om, og med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard blev boligdrømmen opfyldt. Med en ny facadebeklædning blev huset forvandlet fra gult parcelhus til sort træhus.

Prøv før/efter slideren og se den store forandring på huset

Projekttype: Ombygning
Samlet projektpris: Ca. 1.200.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Nyt facade i sort træ, Ombygning af kælder, Nyt ovenlysvindue og bedre dagslys

  

Bygningen er opført: 1961
Projektet afsluttet: 2016
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Orangeriets glaspartier består af 2-lags energiruder. Arte Glasbyg har stået for at opføre orangeriet, Vinduer og døre er blevet udskiftet til lavenergi

Facadeåbning gav kig til haven

Huset, som ligger på en smuk skrånende grund, manglede en bedre udnyttelse af kælderen og en bedre forbindelse til haven. Boligejeren drømte om at få større glæde og gavn af kælderrummene, som lå ud mod haven. Desuden trængte udestuen ud for kælderrummene til en udskiftning.

Arkitekt Morten Dalsgaard sørgede for, at facaden blev åbnet, og der blev lavet en overdækning i form af en altan. Åbningen af facaden har resulteret i at boligejeren har fået bedre kig ud over den skrånende grund i flere niveauer.

Altan med glasgulv og udsyn

Ved altanen er døråbningen blevet udvidet fra dobbeltdør til en større foldedør. Det har betydet, at det nu føles som om at naturen er trukket helt ind i stuen. Med den fantastiske udsigt in mente foreslog arkitekten at give altanen et åbent værn for at skabe bedst muligt udsyn.

En del af altanens gulv er desuden udført i sikkerhedsglas, som har sikret dagslys til kælderetagens terrasse. Ved at lade mest muligt dagslys passere ned til underetagen, er der skabt et lyst og indbydende kælderrum.

For at friske kælderetagens overdækkede terrasse op er der blevet lagt nye fine fliser der, hvor udestuen tidligere lå.

Ny facade leger med lyset

Det høje ønske om en ny sort træfacade blev realiseret. Arkitekten foreslog sort, vandret beklædning i varierende bredder for at give et mere levende udtryk.

Det giver nemlig et fint lysspil i facaden, når der er valgt forskellige bredder i træbeklædningen.

Fra gult 1960’er hus til sort træhus, hvor naturen er trukket helt ind i stuen.
Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 6 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.