Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi

Arkitekt og byggeteknisk rådgivning til private boligejere siden 2001

Totalrenovering var en virkelig god investering

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og arkitekten hjalp beboerne med at få en moderne og smukt designet bolig.

Projekttype: Renovering og ombygning
Samlet projektpris: Ca. 4.000.000 kr.
Boligtype: Fritliggende hus
Resultat hos boligejeren: Bedre dagslys, Bedre sammenhæng med haven/terrassen, Indvendig renovering, Mere plads

  

Bygningen er opført: 1955
Projektet afsluttet: 2022
Energitiltag: Nye højisolerede ovenlysvinduer, Vinduer og døre er blevet udskiftet, Efterisolering af loft

Fra slidt hus til liebhaverbolig

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav familien en bolig med god plads til at nyde livet hjemmefra.

Huset i Virum fra 1955 med tilbygning fra 2002 blev totalrenoveret efter alle kunstens regler og fik ny planløsning.

Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter rådgav familien til at prioritere at få givet boligen et flot, sammenhængende arkitektonisk udtryk. Med ny pool og terrasse i haven og en smuk makeover af huset fik arkitekten skabt en flot liebhaverbolig.

Den arkitekttegnede ombygning har givet familien et unikt veldisponeret og komfortabelt hjem, og tiltagene har samtidig øget husets værdi markant.

Beboerne fortæller, at arkitektens overblik og lydhørhed overfor familiens ønsker og behov, har betydet meget for deres byggeprojekt: ”Vi havde et godt samarbejde med arkitekten, og det var en stor hjælp at få hovedgrebet på plads.”

Husets værdi blev fordoblet efter arkitektrådgivning

Arkitekttegnet renovering fordoblede 1950'er-husets værdi og gav beboerne deres drømmebolig. Arkitektens gode råd betød, at der blev skabt en sammenhængende plan for renoveringen af boligen. Derfor er der kommet en rød tråd i rummenes disposition samt en gennemtænkt stil i boligen ude og inde.

Ved at renovere boligen med respekt for den oprindelige arkitektur har arkitekten fremelsket det bedste i huset. Og det har efterfølgende afspejlet sig i boligens værdi.

Efter ombygningen og renoveringen fik beboerne huset vurderet af en ejendomsmægler. Ejendomsmæglerens vurdering af boligen viste, at husets værdi næsten blev fordoblet.

Det var derfor en god investering for familien at få arkitektrådgivning til ombygnings- og renoveringsprojektet.

Arkitekttegnet bolig giver højere salgspris

Familiens oplevelse med den store værdistigning i boligen ligger godt i tråd med en undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Undersøgelsen, som er lavet for Danmarks Radios boligprogram, Hammerslag, viser, at arkitekttegnede huse sælges til en 45 % højere kvadratmeterpris end ikke-arkitekttegnede huse.

Alt indvendigt i huset blev skrællet væk

Da arkitekt Morten Dalsgaard afholdt Idé-workshop med familien, var huset i Virum slidt og trængte til at blive moderniseret. For familien var det vigtigt, at alt det indre i huset blev ”skrællet af”, så de kunne starte forfra i boligen.

Arkitekten hjalp familien med at skabe en smukt sammenhængende bolig både inde og ude. Arkitekten rådgav også beboerne i forhold til at bevare og renovere flere af husets oprindelige detaljer.

Makeover af boligen, men oprindelige detaljer blev bevaret

Selvom stort set alt blev ”skrællet” af inde i huset, foreslog arkitekten at bevare og renovere udvalgte detaljer. Blandt andet blev et malet gelænder slebet ned, så den smukke mahogni kom til syne.

Gelænderet blev derefter lakeret med skibslak. Det renoverede gelænder trækker en tråd tilbage til husets historie og giver den istandsatte bolig sjæl og kant.

Tidligere var huset beklædt med kedelige eternitplader. De blev fjernet og erstattet af træ. Træfacade-elementerne er sortmalet Superwood med lister i varierende bredder, som giver et fint lysspil i facaden. Superwood er et mere bæredygtigt alternativ end trykimprægneret træ. Al husets gule murværk blev omfuget og fremstår nu virkelig flot og velholdt.

Hoveddøren blev skiftet til en smuk Vahle-dør i olieret egetræ, som står i fineste kontrast til de gule mursten og de sorte træpartier.

Lækre materialer overalt i huset

Overalt i stueetagen er der lagt nyt gulv. Familien valgte den smukkeste sildebensparket i massiv eg. Det er lagt af en håndværker, som har sat en ære i at gulvet er blevet fuldstændig perfekt millimetertilpasset.

Gulvet binder huset flot sammen med tilbygningen. Der er blevet installeret akustikplader i loftet i hele køkken-alrummet, som giver en behagelig lydoplevelse i det store rum.

Køkkenet blev totalrenoveret. Familien valgte en unik marmorplade i sort med gyldne årer, som står flot til de sorte køkkenelementer.

En sort køkkenvask og armatur fra Vola i messing skaber en flot visuel sammenhæng.

Førstesalen fik ny planløsning

Boligens førstesal fik ny planløsning for at passe bedre til familiens behov. Et stort rum på 1. salen fik opsat en skillevæg, så der blev plads til to fine børneværelser.

Førstesalens toilet blev totalrenoveret og fik flot mikrocement på gulvet.

Overalt på førstesalen blev der etableret gulvvarme og der blev lagt nye egeparketgulve. Forældresoveværelset fik lavet loft til kip med fritlagte loftsbjælker.

Forældresoveværelsets forbindelse til altanen blev markant forbedret. En radiator og et gammelt vindue blev fjernet og erstattet af et stort vinduesparti fra gulv til loft.

Altandøren blev udskiftet til en ny med større glaspartier. Altanen fik nyt glasværn, så beboerne kan ligge i sengen og nyde udsigten over området og den nærliggende sø.

Der blev etableret dobbelt ovenlysvindue over trappen til førstesalen for at få masser af dagslys indenfor. Taget blev understrøget og efterisoleret og der blev bygget en zink-beklædt kvist mod vejen.

Pool i haven og ny træterrasse

Familien havde et stort ønske om at få etableret en pool i haven samt en stor træterrasse i hårdttræ. Al teknikken til regulering af poolens temperatur og kemiske sammensætning er gemt i et anneks i haven. I terrassens ene side er et loungeområde, hvor familien kan nyde aftensolen.

Beboerne lavede selv terrassen og fik et firma til at anlægge poolen.

Familiens to børn på 5 og 12 år elsker poolen, og forældrene nyder fornemmelsen af at være ved Middelhavet. Selvom de egentlig bare er hjemme i haven i Virum.

Grundigt arkitektarbejde betaler sig altid

Når man gerne vil bygge, giver det tryghed at kende til de omtrentlige priser på byggeprojektets forskellige dele.

Arkitekt Morten Dalsgaard fra m4 Arkitekter ved af erfaring, at det derfor altid betaler sig at byggeopgaven er præcist tegnet og beskrevet.

“Denne families ombygnings- og renoveringsprojekt er et eksempel på, at det giver tryghed at lave et grundigt forarbejde, inden man går i gang med sit byggeprojekt,” fortæller arkitekt Morten Dalsgaard, og fortsætter: “Når vi i m4 Arkitekter udarbejder et skitseprojekt med tilhørende detaljeret økonomisk overslag, så har man som husejer de bedste forudsætninger for at kunne vurdere, om ens drømmebyggeri er realistisk.”

Skitsefasen giver overblik for boligejeren

Arkitekt Morten Dalsgaard understreger vigtigheden af at kunne tilpasse sit byggeprojekt, så det passer til ens unikke drømme og økonomi: ”I skitsefasen skaber vi et overblik over projektets forskellige dele i tæt dialog med bygherren.

Vi drøfter alle boligdrømmene og laver erfaringsbaseret prisoverslag på projektets forskellige dele. 

Vi præsenterer både et “need to have”-prisoverslag og et “nice to have”-overslag. Det er vores erfaring, at mange er glade for at få dette overblik.

Det er naturligvis ikke en endelig pris eller et tilbud, men det er m4 Arkitekters erfaringspriser fra lignende projekter, som giver vores kunder en økonomisk rettesnor. Det er vores oplevelse, at det gør det lettere at vælge dele af byggeprojektet til og fra. 

Det kan fx være, at man finder ud af, at man allerhelst vil bruge penge på et ekstra badeværelse og så i stedet fravælge dyre gulve. Det grundige forarbejde gør det ganske enkelt lettere at tilpasse projektet til den unikke families ønsker og økonomi.” Arkitektens prisoverslag for renoveringsprojektet i boligen i Virum lå da også meget tæt på den endelige projektprise.

Fra nedslidt hus til liebhaverbolig

Arkitekt Morten Dalsgaard hjalp familien med at skærpe husets arkitektoniske udtryk både ude og inde.

Beboerne har ikke alene fået en opdateret og indbydende bolig, som giver dem øget livskvalitet i hverdagen.

De har også fremtidssikret deres bolig og sikret en betydelig værdiforøgelse. 

På spørgsmålet om, hvad familien er gladest for ved renoveringen, svarer beboerne: ”Vi føler, at renoveringen har givet os et hus, som er dobbelt så stort som tidligere. 

Vi har fået dagslyset og haven integreret i vores bolig og det er skønt at få bedre kontakt til haven.

Når vi sidder ved vores spiseplads eller i tilbygningen og nyder udsigten, så værdsætter vi virkelig vores ”nye” hus.”

Arkitekt

Morten Dalsgaard

Fotograf
Christina Kayser Onsgaard

Få hjælp til din tilbygning, ombygning, renovering eller dit nybyggeri hos os i m4 Arkitekter

Arkitekt Morten Dalsgaard | Arkitekt Thomas Hjort | Arkitekt Jacob Storgaard Pedersen

Ønsker du at blive kontaktet?

Det er helt uforpligtende og vi kontakter dig inden for 24 timer på alle hverdage 

Processen for arkitekt og byggeteknisk rådgivning

Alle projekter er unikke og det bliver dit også. Der er dog nogle faser som de fleste projekter gennemgår afhængig af størrelse og projekttype. I forbindelse med denne case, hjalp vi boligejeren gennem fase 1 til 7 af byggeprocessens 7 faser.

Har du spørgsmål til byggeprocessen så kan du læse meget mere ved at klikke ind på hver af faserne.

Du er meget velkommen til at ringe på 5550 0050 eller kontakte os pr. mail [email protected] eller benytte vores kontaktformular.

Savner du inspiration til din bolig?

Vi hjælper dine idéer på vej, giver inspiration og rådgivning

m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder og Danske Boligarkitekter. m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til “Spørg Bolius”, faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd hos Videncentret Bolius.
m4 Arkitekter er aktiv medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder

Danske Boligarkitekter

m4 Arkitekter har gennem årene leveret svar til Spørg Bolius og givet faglig sparring og indsigt til faktaartikler, tips og råd til Videncentret Bolius

Videncentret Bolius

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.